Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Gruzin ma nieopodal piekarnię, to parę razy to chaczapuri brałem (z mięsem mielonym, salami, szpinakiem itp., chodzą po ok 13 zł). Początkowo myslalem, że to będzie jakaś większa drożdżówka, ot na zakąskę po drodze, a ostatecznie jadłem to chyba pół godziny - tyle mięsa i sera w środku. Pół dnia opchany po takim śniadaniu. 

Opublikowano

Oj, łapnie tu człowiek trochę dobrej inspiracji. Podziękował.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pasztet... z cukini.

 

 

20220825_184429.jpg

Opublikowano
W dniu 17.07.2022 o 19:08, Rudiok napisał:

Ja nigdy bym nie pomyślał że można jeść gołąbki z ziemniakami,

Gdzieś tak jadłem rosół. Z ziemniakami :)

W dniu 19.07.2022 o 16:00, Mejm napisał:

W ogole ostatnio od miesa mnie odrzuca. Zaczyna przeszkadzac mi smak i zapach.

Moja kobita tak ma po covidzie, mówi ze jednakowo jej mięso śmierdzi. 
siory chłopak, tak samo jakoś stracił węch/smak i do teraz każde mięso śmierdzi mu karmą dla psa/kota.

Opublikowano
W dniu 2.08.2022 o 18:21, Mejm napisał:

Arbuzy w kaufie po 2zl/kg wiec wjechal 9kg luj. Tym razem super slodki, nie zaluje zadnej zlotowki. Pewnie 3 lata temu byloby po 1zl (rekord mialem po 50gr) ale nie ma co narzekac.

Zrób następnym razem foto takiego wielkiego skur**la-arbuza 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wczoraj zrobiłem sobie na śniadanie pankejki z dżemem jagodowym, musem jabłkowym, bananami i borówkami :banderas:

 

spacer.png

 

 

Opublikowano

Mocno estetyczne. Jadłbym.

 

A jeszcze jakby były bez cukru...

Opublikowano

cukru daje minimum, bo i tak są z warstwą dżemu albo owoców :lapka: grunt, że są puszyste skur.wysyny :yakubu:

Opublikowano

Saganaki w wersji z kurczakiem i ryżem.

QoHQE43.jpg

 

Randomowa fota z neta, ale wyszło identycznie ;)

Edytowane przez Badus

Opublikowano

@up

Na jakich ustawieniach dajesz? Mi z reguły przypala nieco mięso...

Opublikowano

Dziś i u mnie wlazły papryczki z mielonym z łopatki (mięso przyprawione mixem Kamis do mielonego). To jest czysta zajebistość :). Pieczone na termoobiegu nawet się nie przypaliło, dopiero pod koniec na chwilę grill górny do dopieczenia sera.

Opublikowano

IMG_20220907_141434.thumb.jpg.bedbad0522a5fa607d42af46d5653ab7.jpg

 

Runda druga. Jakie to jest dobre i proste w przygotowaniu. Dodatkowo do mięsa wrzucone kulki mini mozarelli i kilka liści baby-szpinaku.

Opublikowano

U mnie w domu nikt nie lubi papryki. Kurwa.:whyyy:

Ale i tak to zrobię (i będę pewnie po nich szamał wyczyszczone z nadzienia papryki).

Opublikowano

Ja tez średnio lubię surową i szybko mi się robi niedobrze gdy za dużo ojebie (na kanapce, czy w sałatce). Ale pieczona to inne warzywo od razu xd Miękka, soczysta, słodka.

Opublikowano

Tylko dlaczego Red ciąłeś na pół i faszerowałeś zamiast wykrawać górę i napierdalać farsz w opór?

 

pobrane.jpeg.05be5c3c0940a92cf6a4c149bfe7622a.jpeg

 

Polecam tą wersję. :lapka:

Opublikowano

Bo to poznaniak mieszkajacy w krakowie :) 

Opublikowano
50 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Tylko dlaczego Red ciąłeś na pół i faszerowałeś zamiast wykrawać górę i napierdalać farsz w opór?

 

pobrane.jpeg.05be5c3c0940a92cf6a4c149bfe7622a.jpeg

 

Polecam tą wersję. :lapka:

Miałem pytać o to samo.

Opublikowano

Nie zapominajmy, że autor faszerowanych papryk Poznańskich po Krakowsku jest również autorem tego placka :pizza:

 

 

Opublikowano
9 godzin temu, Crazy Horse napisał:

Miałem pytać o to samo.

 

@Crazy Horse żona robiła :lapka: No można zrobić z "głębsza" papryką i przykrytą jedynie czapeczką, następnym razem. Przecież jest dowolność jak to ma wyglądać.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.