second 3 711 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Bardzo proszę: https://roadtripbus.pl/chaczapuri-imeruli/ 2 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Gruzin ma nieopodal piekarnię, to parę razy to chaczapuri brałem (z mięsem mielonym, salami, szpinakiem itp., chodzą po ok 13 zł). Początkowo myslalem, że to będzie jakaś większa drożdżówka, ot na zakąskę po drodze, a ostatecznie jadłem to chyba pół godziny - tyle mięsa i sera w środku. Pół dnia opchany po takim śniadaniu. Cytuj
Boomcio 4 160 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Oj, łapnie tu człowiek trochę dobrej inspiracji. Podziękował. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 9 sierpnia 2022 Opublikowano 9 sierpnia 2022 Żona sushi zrobiła. Porcja na dwie rodziny, bo z Polski mamy gości. Cytuj
Boomcio 4 160 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Pasztet... z cukini. 1 Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 W dniu 17.07.2022 o 19:08, Rudiok napisał: Ja nigdy bym nie pomyślał że można jeść gołąbki z ziemniakami, Gdzieś tak jadłem rosół. Z ziemniakami W dniu 19.07.2022 o 16:00, Mejm napisał: W ogole ostatnio od miesa mnie odrzuca. Zaczyna przeszkadzac mi smak i zapach. Moja kobita tak ma po covidzie, mówi ze jednakowo jej mięso śmierdzi. siory chłopak, tak samo jakoś stracił węch/smak i do teraz każde mięso śmierdzi mu karmą dla psa/kota. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 25 sierpnia 2022 Opublikowano 25 sierpnia 2022 W dniu 2.08.2022 o 18:21, Mejm napisał: Arbuzy w kaufie po 2zl/kg wiec wjechal 9kg luj. Tym razem super slodki, nie zaluje zadnej zlotowki. Pewnie 3 lata temu byloby po 1zl (rekord mialem po 50gr) ale nie ma co narzekac. Zrób następnym razem foto takiego wielkiego skur**la-arbuza Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 wczoraj zrobiłem sobie na śniadanie pankejki z dżemem jagodowym, musem jabłkowym, bananami i borówkami 3 1 Cytuj
Boomcio 4 160 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 Mocno estetyczne. Jadłbym. A jeszcze jakby były bez cukru... Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 cukru daje minimum, bo i tak są z warstwą dżemu albo owoców grunt, że są puszyste skur.wysyny Cytuj
Badus 282 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 (edytowane) Saganaki w wersji z kurczakiem i ryżem. Randomowa fota z neta, ale wyszło identycznie Edytowane 5 września 2022 przez Badus Cytuj
creatinfreak 3 859 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 Boooooszzze jakie mi pyszne wyszło Papryka nadziewana mielonym z ryżem, na to pomidorek i ser. Bajka 3 1 Cytuj
Badus 282 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 @up Na jakich ustawieniach dajesz? Mi z reguły przypala nieco mięso... Cytuj
creatinfreak 3 859 Opublikowano 5 września 2022 Opublikowano 5 września 2022 200°c. Na 35 minut, po czym dodałem ser i piekłem jeszcze 5-10min. Do każdego naczynia wlałem po pół szklanki wody aby nie było za sucho. 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 6 września 2022 Opublikowano 6 września 2022 Dziś i u mnie wlazły papryczki z mielonym z łopatki (mięso przyprawione mixem Kamis do mielonego). To jest czysta zajebistość . Pieczone na termoobiegu nawet się nie przypaliło, dopiero pod koniec na chwilę grill górny do dopieczenia sera. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 września 2022 Opublikowano 6 września 2022 Dziękuje forumki. Robię takie na weekend. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 Runda druga. Jakie to jest dobre i proste w przygotowaniu. Dodatkowo do mięsa wrzucone kulki mini mozarelli i kilka liści baby-szpinaku. 2 Cytuj
Boomcio 4 160 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 U mnie w domu nikt nie lubi papryki. Kurwa. Ale i tak to zrobię (i będę pewnie po nich szamał wyczyszczone z nadzienia papryki). Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 Ja tez średnio lubię surową i szybko mi się robi niedobrze gdy za dużo ojebie (na kanapce, czy w sałatce). Ale pieczona to inne warzywo od razu xd Miękka, soczysta, słodka. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 Tylko dlaczego Red ciąłeś na pół i faszerowałeś zamiast wykrawać górę i napierdalać farsz w opór? Polecam tą wersję. 2 Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 Bo to poznaniak mieszkajacy w krakowie Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 No w takim razie przepraszam najmocniej. Cytuj
Boomcio 4 160 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 50 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Tylko dlaczego Red ciąłeś na pół i faszerowałeś zamiast wykrawać górę i napierdalać farsz w opór? Polecam tą wersję. Miałem pytać o to samo. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Nie zapominajmy, że autor faszerowanych papryk Poznańskich po Krakowsku jest również autorem tego placka Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 9 godzin temu, Crazy Horse napisał: Miałem pytać o to samo. @Crazy Horse żona robiła No można zrobić z "głębsza" papryką i przykrytą jedynie czapeczką, następnym razem. Przecież jest dowolność jak to ma wyglądać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.