Gość JimKazana Opublikowano 12 marca 2013 Opublikowano 12 marca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=A4V-V2-4_d4 Miazga przepis, kutaz mi stanoł jak to dzis wpjerdalalem <om om om om> Cytuj
Gość Darude Opublikowano 12 marca 2013 Opublikowano 12 marca 2013 Pasztetowa od Duda'y .Posmakowałem jak byłem na biwaku ,od tamtego czasu zawsze, u mnie w lodówce .Polecam serio . 3 Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 12 marca 2013 Opublikowano 12 marca 2013 (edytowane) pomidorowa jeszcze lepsza a "Duda" z tego co wiem się normalnie odmienia Edytowane 12 marca 2013 przez assassine 1 Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Dziś do pracy przyniosłem kilka ostrych sosów i robiliśmy wspólną degustacje (od lewej): - Mad Dog Jalapeno Green Mild - łagodny sos (mozna go kupić w realu) - Sos Piri - Piri z tygodnia portugalskiego w Lidlu, też nie za ostry Dalej mamy Death Sauce firmy Blair: - Jalapeno Death Sauce z Tequilą - IMO najsmaczniejszy 6/10 w skali ostrości wg stronki www.habanero.pl - Original Death Sauce z Chipotle - tez dobry i tak samo ostry - After Death Sauce z Chipotle- miks papryk habanero, chipotle, pieprzu kajeńskiego, mega ostry 10/10 - Sudden Death Sauce z Żeńszeniem- strączki habanero, chilli kajeńskie, pieprzowa żywica, żeń-szeń. Ostrość 10++/10 Kupa śmiechu z obserwowania ludzie pocących się i czerwieniejących po stesowaniu sosiku na krakersie. Dwa ostatnie sosy po prostu palą, ale na szczęście nie długo, około kwadransa. Fajne jest to, że działają z opóźnionym zapłonem, jesz, dziwisz się, że nic ci nie jest, a po 10 sekundach, bam, zaczyna się piekło :]]] Polecam. 4 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Ten piri-piri z lidla całkiem smaczny jest. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Ten Green Mild jaki ma mniej więcej smak ? Tylko lekko ostry jest ? Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 @pryxfus to przypomina mi jak wystawiłem rodzince na wielkanoc wasabi xD Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Nie lubię za bardzo smaku wasabi, nie odpowiada mi smak chrzanu. Lubię chilli z tym lekko słodkim posmakiem. Ten Green Mild jaki ma mniej więcej smak ? Tylko lekko ostry jest ? Wyraźnie czuć w nim papryczki jalepeno, IMO ma gdzieś 1-2/10, gdzie zero to zwykła słodka papryka, trójka to sos tabasco, piri-piri to też mniej więcej 3/10. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 22 marca 2013 Opublikowano 22 marca 2013 Gdzie mozna dostac te dwie ostatnie, z czaszkami? Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 Kubełek frytek w KFC i do tego herbatka i po raz kolejny nie stwierdzam wyższości frytek z makdonalda nad tymi od colonela. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 Pryx od paru lat sam sobie robię sosy oraz pasty z różnego rodzaju chilli z własnej hodowli, ale tego z Lidla chętnie spróbuję Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 27 marca 2013 Opublikowano 27 marca 2013 Kubełek frytek w KFC i do tego herbatka i po raz kolejny nie stwierdzam wyższości frytek z makdonalda nad tymi od colonela. Nie kupisz lepszych jakościowo frytek produkowanych w Polsce ^_^ Pracuję w fabryce je produkującej i uwierz, że wymagania Mc Donald's to masakra. Żadne babole nie przejdą. Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 a co sie do tych frytek dodaje ze nie plesnieja po roku? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 Według mnie, frytki w KFC są o wiele lepsze niż w MC. Nie są takie suche i patykowate. 1 Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 a co sie do tych frytek dodaje ze nie plesnieja po roku? Przy ciemniejszym ziemniaku może trochę dekstrozy dla rozjaśnienia, a tak to nic więcej niż sam ziemniak. One są wstępnie smażone, a potem od razu głęboko mrożone. Tak więc spokojnie i 2 lata w chłodni poleżą. Według mnie, frytki w KFC są o wiele lepsze niż w MC. Nie są takie suche i patykowate. No my robimy frytki do obu tych restauracji. Często jest tak, że na linii idzie Mc Donald's, zmienia się grubość cięcia i karton i robi się przejście na KFC. Także jest to dokładnie to samo. Może to kwestia przyrządzania już na miejscu. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 A ziemniaki skąd macie? Od prywatnych polskich rolników też? Czy są jakieś uprawy stricte podlegające pod Was? Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 (edytowane) Rolnicy podpisują kontrakty z firmą. Całe ich zbiory idą do nas, dostają pomoc typu dostęp do nowych technologii uprawy, walka ze szkodnikami itd., głównie do stu kilometrów od fabryki są rozsiane te pola. Drugie źródło to pola podlegające pod nas. Jest to osobna firma, która nazywa się Farm Frites Poland 2. Jak jest końcówka sezonu albo słabe plony w roku to kupuje się też ziemniaki z wolnego rynku, nawet z drugiego końca Polski. Edytowane 28 marca 2013 przez TeBe 4 Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 10 kwietnia 2013 Opublikowano 10 kwietnia 2013 W biedronce sa filety z rekina (!). Testowal ktos? Ja sie troche boje <muzyczka ze Szczek>. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 10 kwietnia 2013 Opublikowano 10 kwietnia 2013 Przecież to od bardzo dawna w każdym sklepie rybnym bylo dostępne. Moja matula jadła, mówiła, że dobre. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Ta firma robi świetne sosy, ale ten rozdupcył mi kubki smakowe swoja zaje.bistością. Mango, słodka papryka, tymianek i chili plus aromat wędzonki. Żrem jak oszalały. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Bułka z jajkiem+majonez+zielona Cebulka+pieprz Pychota Cytuj
Mendrek 569 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 W sumie nie piszę tutaj, ale postanowiłem od teraz przestrzegać ludzi przed kupsztalami, które po prostu nie mają prawa smakować. 1. Abramczyk - Paluszki rybne kapitańskie. Nie spodziewam się, że będzie w tym dużo ryby, w zasadzie w ogóle się jej tam nie spodziewam, ale niech te uzupełniacze i chemia smakują. Niestety paluszki zaczęły się rozmemływać już na patelni, a potem smakowały wyjątkowo paskudnie. Zbyt słone, zbyt napchane jakąś niejadalną masą, ogółem smak na poziomie morza. 2. Wadowice Skawa - Wafelki Arabeska. Przypominają pryncypałki, ale nie mają do nich startu. Przecukrzone, mdłe, może nie świeczka, ale ogółem nie opłaca się. 3. Haribo - Tropifrutti Nie spodziewałem się po tak dobrej i sprawdzonej firmie można natrafić na coś niejadalnego. Z powodu braku moich ulubionych Wummis, wziąłem coś droższego, by przekonać się jak można zmarnować kasę na paczkę żelków. Ni to słodkie, ni to kwaśne, nie czuć owoców ani tropików. No cóż, widocznie każdemu trafiają się jakieś niedobre produkty... Cytuj
Mustang 1 776 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Miałem coś podobnego napisać o sosie spaghetti bolognese Dawtona (bez mięsa). Kupiłem go ostatnio, bo pomyślałem, że może niepotrzebnie przepłacać za Pudliszki czy Łowicz. Niestety, sos wygląda jak tani ketchup i ma taką też konsystencję, smakuje jak ketchup z pieprzem i w ogóle jest bardzo słaby. Naprawdę, lepiej zrobić sos na koncentracie albo kupić porządny sos, który z pomidorami ma coś więcej wspólnego niż kolor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.