D.B. Cooper 3 069 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Rzemieślniczy hot dog pewnie się będziecie śmiać, chuj wam w dupę jak tak 2 2 Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Homemade? My teraz w weekend zrobiliśmy sobie hot dogowy brunch w domuZ parówkami, kiełbasami, różnymi sosami + warzywa świeże, ogórki konserwowe, cebula duszona, prażona, do tego bułki sami wypiekliśmy. SZTOS straszny, ale już w niedziel to paliliśmy, a dziś c.d. Cytuj
Rozi 659 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 20 minut temu, D.B. Cooper napisał: Rzemieślniczy hot dog pewnie się będziecie śmiać, chuj wam w dupę jak tak Zamień na bagietkę czosnkową koniecznie następnym razem Cytuj
D.B. Cooper 3 069 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Próbowałem, jednak wolę klasycznie 1 Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Dubaj, hotdog z warzywami, no powodzi sie. Cytuj
D.B. Cooper 3 069 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Uwaga jeśli jesteś przed kolacją to nie klikaj w spoiler bo oszalejesz. Będąc dziś w sklepie nie mogłem wyjść bez tego produktu, koniecznie chciałem odświeżyć smak dzieciństwa. Spoiler 1.99zł składu nie czytałem Od razu poszedłem we wszystkie możliwe kombinacje Kolejne 15 lat mam spokój zanim znów mi się zachce 1 Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 30 kwietnia Opublikowano 30 kwietnia Uwaga jeśli jesteś przed kolacją to nie klikaj w spoiler bo oszalejesz. Będąc dziś w sklepie nie mogłem wyjść bez tego produktu, koniecznie chciałem odświeżyć smak dzieciństwa. Spoiler 1.99zł składu nie czytałem Od razu poszedłem we wszystkie możliwe kombinacje Kolejne 15 lat mam spokój zanim znów mi się zachce:dafuq: Jedzenie tego typu leczy jelita z depresji.Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk Cytuj
D.B. Cooper 3 069 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja (edytowane) Znowu miałem zachciankę, ale weszło lepiej niż pasztetowa Spoiler Mortadela z patelni pyszka Edytowane 18 maja przez D.B. Cooper Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Na grillowym straganie na jakimś jarmarku pewnie z 30 zł by wyszło za ten talerzyk. Cytuj
Szajka 413 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Ostatnio tj. przed chwilą jadłem śniadanie 3 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 121 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Cel, który założyłem sobie z kupowanego jedzonka na zasadzie ,,do zjedzenia i wypicia po przyjeździe do domu", na Pyrkonie rzecz jasna, został w miarę zrealizowany. No powiedzmy.... Butla napoju z overpowered członkiem Wszechświata 11 z DB Super, no i takie tam mocchi, a raczej jego ,,substytut". I jest piękniście! Na Pyrkon 2024 dobrego wszamania to możliwości było... od groma do potęgi entej. xD Cała jedna hala no.4 na terenie Festiwalu + plus jej obszar przyboczny oraz na zewnątrz w okolicy - to miejsca tylko i wyłącznie przeznaczone na pyrkonowe żarełko i pićko. I nie wiem nawet czy wymieniłem wszystkie takie miejsca na Pyrkonie właśnie. xD W dniu 16.06.2024 o 11:02, Szajka napisał(a): Ostatnio tj. przed chwilą jadłem śniadanie Zdrowa, dobra strawa. Klasycznie: jajeczka, kiełbacha, ,,midorki", xD, keczups - po swojsku i polsku. Schłodzony brows z sokiem do tego, i gitez! Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca No to ja tez tu wjade na ostrej... Glowne danie to nie inaczej jak bulgarski stek srednio wysmazony (chodz wyglada mi to na rare) - niebo w gebie z Krwawa Mery w kombie Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca 1 godzinę temu, MEVEK napisał(a): srednio wysmazony (chodz wyglada mi to na rare) No raczej. Dobry weterynarz by jeszcze odratował te krowę. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tynio 1 021 Opublikowano 11 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 lipca W ten piękny letni dzień przypomniałem sobie, że dawno nic nie dawałem z tego co robiłem. Niestety praca oraz chęć rozwinięcia hobby kulinarnego pochłania ostatnio sporo czasu, jedno kilka godzin miesięcznie udaje się wygospodarować na granie. Moje odkrycie lata, czyli danie wegańskie z bobu. Tarta z ciasta francuskiego z boczkiem Placek po węgiersku Klasycznie onigiri A jak już lecimy z ryżem to i sushi Strogonow z wołowiny Smaczne i orzeźwiające guacamole codzienna kanapka panini Mały eksperyment, czyli zapiekanka z wątróbką - zaliczam do tych udanych. Tarta ze szparagami Skrzydełka na ostro czyli buffalo wings Spaghetti z krewetkami Pinsa z łososiem i serem niskotłuszczowym Chrupiące tofu w sosie curry z ryżem oraz bardzo intensywnie pachnący twarożek ołomuniecki w zalewie. To tylko to, co robiłem w przeciągu 2 - 3 miesięcy. 7 10 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 121 Opublikowano 12 lipca Opublikowano 12 lipca Soda Stream - polecam! Prosty mechanizm z wykorzystaniem butli na CO² (każda z butli wystarcza na 60 litrów, coś koło tego) w niezwykle prostej konstrukcji. Napełniasz butlę wodą, np. schłodzoną alkaliczną lub niegazowaną źródlaną, wjaldaz do podajnika, a potem kilka długich przyciśnięć maszyną Soda Stream i efekt pysznej i mocno gazowanej wody, jak na załączonym obrazku powyżej, gotowy! Same butle z gazem CO² do tego urządzenia może i są drogie (100 zł i wyżej), ale zawsze można napełniać butle za grosze - wystarczy znaleźć ,,serwis" gdzie coś takiego się oferuje. Inwestycja w Soda Stream zwraca się dość szybko, jeśli nie kupuje się co chwilę wody gazowanej czy jakiejkolwiek mineralnej. Tiaaaaaa! Sztosik w opór! Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 12 lipca Opublikowano 12 lipca Jeden z najczęściej używanych przedmiotów kuchennych. U mnie w mieście nabicie naboju gazem kosztuje 15 zł. Kupilem dodatkowe naboje, by rzadziej jeździć do "serwisu", trzy takie sztuki raz na kwartał napełniam i wystarcza. 1 Cytuj
creatinfreak 3 860 Opublikowano 12 lipca Opublikowano 12 lipca Używam już kilka lat i jest sztosik. Nie trzeba wiecznie butli nosić do domu i później pełno plastiku do wyrzucenia. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca W dniu 12.07.2024 o 18:59, _Red_ napisał(a): Jeden z najczęściej używanych przedmiotów kuchennych. U mnie w mieście nabicie naboju gazem kosztuje 15 zł. Kupilem dodatkowe naboje, by rzadziej jeździć do "serwisu", trzy takie sztuki raz na kwartał napełniam i wystarcza. Jedziesz do punktu i napełniasz czy dajesz na wymianę w nieoficjalnym punkcie? U mnie wymiana nieoficjalnie 30 PLN a z tego co kojarzę to żeby napełnić to trzeba zakupić "wentyl" w dwie strony za kilka duszek i wtedy wychodzi to 15 zeta za napełnienie naboju. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 15 lipca Opublikowano 15 lipca A fakt wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodzilo mi o wymianę swojego pustego naboju na gotowy napelniony za te 15 zł, więc specjalny zawór jest niepotrzebny. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 28 lipca Opublikowano 28 lipca Kupiłem kilka steków wołowych z rostbefu od Sokołowa, natarłem masłem, solą, ziołami i wrzuciłem (po raz pierwszy) do frytownicy air fryer na 12 min / 170C. Potem na moment na patelnię by nadać trochę przypieczenia z zewnątrz. Ale zajebiste wyszły Chrupiace na zewnątrz, a soczyste lekko różowe w środku. Potem na tlustą kratkę air fryera wrzucilem pokrojoną czerwona słodką papryke, zgrilowalem i dorzuciłem do obiadu. Do całości ziemniaczki gotowane. A wieczorem resztki steka i grilowanej papryki pokroiłem na małe kawaleczki, dołożyłem sera żółtego, sosu sojowego, jalapeno, podsmażyłem wszystko razem i zrobiłem bagietki typu philly cheesesteak Zapas mięsa na tydzień chyba dzis zjadlem, kolejne dni będę wciągał tylko warzywka. 1 Cytuj
Shen 9 708 Opublikowano 28 lipca Opublikowano 28 lipca Agrest i porzeczki. Agrest ostatni raz jadłem ponad 20 lat temu, jak jeszcze dziadek miał krzaki w ogrodzie, smak dziecinstwa Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 7 sierpnia Opublikowano 7 sierpnia (edytowane) Kupiłem jagodziankę w lokalnej sieciówce z pieczywem i o matulu jeszcze świeża i ciepła, nawalone jagód, mało zapychającego ciasta, delikatnie tylko lukrem pociągnięta na kruszonce, chyba najlepsza jaką w życiu jadłem. Skończy się tak, że teraz pewnie codziennie będę żarł, bo sezonowo tylko to sprzedają ostatnio jak zacząłem u nich drożdżówki kupować to po dwóch tygodniach kobiety mu już pakowały jedną jak do sklepu wchodziłem xd Edytowane 7 sierpnia przez mcp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.