krupek 15 475 Opublikowano 15 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2013 Bez sensu kupować takie sosy, nie wiadomo, co w nich jest. Zawsze można zmiksować pomidory lub pomidory w puszce z koncentratem i ulubionymi dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 16 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2013 Ja lubie sos w proszku knorra do spaghetti napoli, do niego dodaje tylko pomidory, dorzucam troche bazyli i oregano i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2013 Szaszłyki drobiowe z boczkiem na grilla z Lidla, bardzo smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2013 Karkówka na grilla od Sokołowa, z biedronki. Bardzo dobra i świetnie przyprawiona. (ja zrobiłem na patelni) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 16 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2013 Różowy Magnum o smaku... szampana, omijać szerokim łukiem, najobrzydliwsza rzecz jaką ostatnio jadłem, po dwóch "dziabach" wywaliłem do kosza, masakra, piekło nie jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 16 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2013 (edytowane) A ten czarny, chyba espresso to w sumie lód śmietankowy (jeśli dobrze pamiętam) w polewie z gorzkiej czekolady... i MOŻE trochę kawowy (tzn. smaku kawy nie czuć praktycznie). Spróbowałem tylko i wprawdzie nie okropny, to mimo wszystko nic takiego... Edytowane 16 maja 2013 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2013 (edytowane) Różowy Magnum o smaku... szampana, omijać szerokim łukiem, najobrzydliwsza rzecz jaką ostatnio jadłem, po dwóch "dziabach" wywaliłem do kosza, masakra, piekło nie jedzenie Moim zdaniem całkiem dobre w smaku, nie wiem czy przypominają szampana, ale jest to dosyć ciekawe doznanie dla kubków smakowych i z pewnością w kwestii lodów coś innego. Z kolei te Blacki mi nie podeszły, na setkę espresso to nie smakuje. Z lodów ostatnio próbowałem białych frugo. Przesadnie słodkie, rozpuszczone niejadalne Edytowane 30 maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 1 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2013 Pączki z... TESCO - nigdy nie jadłem lepszych pączków ze sklepu. Lubie sobię czasem kupić dwa pączki i upie.rdolić się nimi jak świnia. Te z marmoladą są po prostu najlepsze <3 U mnie jest kilka cukierni (dwie w samej Jeleniej Górze), gdzie są mega drogie wyroby cukiernicze, bo takie dobre (niby), pączek 2,5 zł, bułka słodka 3 zł. Tyle, że ten pączek się nie umywa do tego taniego z tesco ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Pączki z... TESCO - nigdy nie jadłem lepszych pączków ze sklepu. Lubie sobię czasem kupić dwa pączki i upie.rdolić się nimi jak świnia. Te z marmoladą są po prostu najlepsze <3 U mnie jest kilka cukierni (dwie w samej Jeleniej Górze), gdzie są mega drogie wyroby cukiernicze, bo takie dobre (niby), pączek 2,5 zł, bułka słodka 3 zł. Tyle, że ten pączek się nie umywa do tego taniego z tesco ;p (pipi) jeśli na tyle pączków masz takie określenie, to lepiej ci nie mówię ile ja w(pipi)ę na tłusty czwartek Edytowane 2 czerwca 2013 przez marekjw2523 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 3 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2013 Miałem coś podobnego napisać o sosie spaghetti bolognese Dawtona (bez mięsa). Kupiłem go ostatnio, bo pomyślałem, że może niepotrzebnie przepłacać za Pudliszki czy Łowicz. Niestety, sos wygląda jak tani ketchup i ma taką też konsystencję, smakuje jak ketchup z pieprzem i w ogóle jest bardzo słaby. Naprawdę, lepiej zrobić sos na koncentracie albo kupić porządny sos, który z pomidorami ma coś więcej wspólnego niż kolor. Tez chciałem przyoszczędzić na sosie i kupiłem meksykański Dawtony zamiast Knorr'a. Fu. Mimo próby doprawienia po swojemu wciąż smakował troche lepiej od gó.wna. Omijać tą firmę szerokim łukiem! Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 bez przesady. dawtona nie jest taka zła, większej różnicy od pudliszek nie zauważyłem. Wiadomo że ogolnie sosy słoikowe są chu.jowe i lepiej już zrobić samemu, ale jak musze kupić to wole już to tańsze badziewie bo imo we wszystkich innych jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 Sosy winiary są bardzo spoko. Kilka klas wyżej od Heinzów i Dawton. Mówię jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2013 Chyba nie mówisz o tych z proszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 10 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2013 Nie nie. Te w słoikach albo te wyciskane. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2013 A nigdy nie jadłem właśnie tych wyciskanych, muszę spróbować kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 10 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2013 Dobre. Wszystkie 4 któe próbowałem. Włoski, Salsa, Barbecue i Czosnkowy. A Salsa bardzo dobry do naczosów. Lepszy nawet niż te słoikowe z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 14 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2013 Odpowiedniki Delicji z Lidla o smaku marakuji. Biedronka miała te ciasteczka nienajgorsze, jeśli dobrze pamiętam Te są ohydne. Nawet nie chodzi już o sam smak (w sensie galaretki), ale ta czekolada jest nie do przełknięcia. :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 16 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2013 Se właśnie jajecznice na pomidorach wygnoiłem. jestem dobry kucharz! Cytuj Odnośnik do komentarza
Qra 160 Opublikowano 17 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2013 ja do jajecznicy trochę sera wrzuciłem i całość potem na opiekany chleb, śniadanie jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 17 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2013 Cukierki Dumle Original z Fazera, co mogę powiedzieć o tych bądź co bądź drogich cukierkach? Hm, porządne tofi w czekoladzie, ale chyba cena to trochę przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 17 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2013 W sumie najlepsza w nich jest ta czekolada. Ten pierwszy etap. Toffi też spoko ale nudne i klejące. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 19 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2013 Cukierki Dumle Original z Fazera, co mogę powiedzieć o tych bądź co bądź drogich cukierkach? Hm, porządne tofi w czekoladzie, ale chyba cena to trochę przegięcie. Za(pipi)iste są ale cena , co niektóre sklepy sprzedają na sztuki, parodia (pipi)ONY RARYTAS Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 19 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2013 Przed chwilą jadłem pomidorową. Fantastyczna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 19 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2013 Przed chwilą jadłem pomidorową. Fantastyczna sprawa. Ja właśnie skończyłem jeść z lanym ciastem coś za(pipi)istego. oczywiście z prawdziwych pomidorów a nie jakiś przecierów czy uj wie co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 21 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2013 Spaghetti Carbonara, pierwszy raz w tym roku tego próbowałem i teraz dziewczyna robi co jakiś czas, oczywiście wszystko sama nie jakieś guwno z torebki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.