krupek 15 497 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Ja mam właśnie mieszane uczucia, co do kaszanki. Bardzo lubię ją z grilla, ale przeraża mnie to, z czego jest zrobiona, staram się o tym nie myśleć. Cytuj
M4c 23 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Kaszanka wymiata, mógłbym jeść codziennie. Najlepiej z jakimś porządnym świeżo upieczonym chlebem i koniecznie duuuużo świeżo zmielonego pieprzu. Ech po co tu wchodziłem tylko sobie smaka narobiłem Cytuj
Masorz 13 225 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Ja sobie nie wyobrażam w ogóle jak coś zrobione z "kaszy i krwi oraz podrobów: wątroby, płuc, skórek wieprzowych, tłuszczu" można umieścić w innej kategorii niż "okropne" - nieważne czy swojskie czy sklepowe Plus miliard. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Masorz taki chłop jak ty ma problem z kaszanka? ja mam jak krupek - lubie kaszanke zwlaszcza z grilla ale nie lubie myśleć o tym z czego jest zrobiona Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Jeszcze jakis czas temu jadlem kaszanke - z grilla, albo podsmazona na patelni z cebulka na prawde mi smakowala! Wszystko zmienilo sie gdy pewnego wieczora zjadlem kaszanke w wariancie nr 2 i rzygalem przeokrutnie. Od tamtej pory zbiera mi sie na wymioty, gdy tylko poczuje zapach smazonej kaszanki z cebula. Cytuj
Okie from Muskogee 2 855 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Oh, uwielbiam kaszankę! Czy to z grilla, czy smażoną na patelaszce, z cebulką; om om om. Jeszcze wcale nie tak dawno mój dziadek sam robił, więc widziałem zarówno składniki, jak i cały proces tworzenia i wcale mnie to nie odrzuciło od samej kaszanki, choć rozumiem, że dla wielu, jeśli nie większości ludzi może to być zapora nie do przeskoczeina. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 dziwna sprawa, ale też lubiłem kaszanke Cytuj
Shen 9 725 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Kaszanka z cebula goty, do tego ziemniaki i ogorek kiszony 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 kaszanka z ziemniakami? pierwsze słysze, ja zawsze jem z chlebem (podobnie jak inne grillowe potrawy), za to lubie kaszanke z majonezem (dodawanym już na talerzu tak jak musztarda do kiełbasy) Cytuj
Shen 9 725 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Smazona z cebula taka roz(pipi)ana, nie jakies smieszne male we flaku Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 no jak robie na patelni to też ją rozwalam na coś w stylu puree i dodaje cebuli itp, ale wtedy też jem z chlebem a nie z ziemniakami ;p Cytuj
Shen 9 725 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 no, słyszałem tez ze golabki sie robi bez ryżu, co region to obyczaj Cytuj
bartiz 1 621 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 kaszanka, ziemniaki, ogorki i do tego zimny kefirek kto nie lubi ten pedał 4 Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Duszona wołowina z kaszą gryczaną i mizerią. Praise the Lord! Cytuj
Kosmos 2 764 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ja również nie myślę co w tej kaszance jest. Tak samo w przypadku flaków, jednak jedno i drugie bardzo mi smakuje. Cytuj
Szwed 647 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Ostatnio to pizzę, ale wczoraj jadłem skorpiony i jaszczurkę na patyku, trochę jak w falloucie. Cytuj
_Red_ 12 066 Opublikowano 22 marca 2014 Opublikowano 22 marca 2014 Soplica orzech laskowy z mlekiem i lodem. Taka wersja Monte dla dorosłych, na wiosenny wieczór idealny drink. Cytuj
kanabis 22 650 Opublikowano 23 marca 2014 Opublikowano 23 marca 2014 Polecam wafle ryżowe paprykowe i serowe z biedry. 10/10 Cytuj
Arkady 1 033 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Na kilka dni dieta, dziś poszedłem w sałate. Sałata lodowa i rukula, pomidor, rzodkiewka, mozzarella i oliwa. Trawa, ale przynajmniej czuje się lekko. Cytuj
krupek 15 497 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Pierś z kurczaka, albo tuńczyka dorzuć i też będzie danie light Cytuj
_Red_ 12 066 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Dokladnie, zielsko jest dobre, ale praktycznie nie daje energii i budulca. Cycek z kury to raptem 100kcal w 100g. Cytuj
Arkady 1 033 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Tak jutro zrobię, w robocie kucharki dodawały też jajka na twardo, dzięki Cytuj
bartiz 1 621 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 jem właśnie jogurt naturalny + mandarynki + kiwi + banan + gruszka + płatki owsiane GOTY Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 (edytowane) właśnie jadłem chińskie pierożki na parze (zobaczyłem knajpe jadąc do domu a byłem mega głodny wiec postanowilem wypróbować) tego typu były nawet dobre, chociaż mogłem mieć nieco zawyżoną ocene przez to że dziś to był mój pierwszy posiłek wzialem z wieprzowiną i grzybami i drugie z wołowiną - w sumie smakowały bardzo podobnie;p w środku dosyć typowa papka z mięsa mielonego, nie robiła szału ale też nie była jakaś zła, jeśli sie zjada pierożka w całości - wkład + obwoluta z ciasta i umoczonego w sosie to całkiem dobry jest (jak mi mięso wypadło i sprobowałem osobno to już nieco słabiej, poprostu gotowane na parze mielone mięso czy polecam? nie wiem, spróbować można ale wielkiego zachwytu bym sie nie spodziewał (chociaż mają kilka innych smaków jeszcze i pewnie podjade tam drugi raz wypróbować inne opcje) jak ktoś nie jadł takich pierożkow nigdy to może warto sprawdzić, ale niestety nie jest to żarcie które powala pysznością ich stronka http://www.totupierogi.pl/ porcja 8 pierogów kosztuje 13 zł, to niezbyt dużo ale zarazem jedzenia jest mniej niż w typowym chińczyku gdzie za 13 zł dostaje się wielki kopiasty tależ Edytowane 26 marca 2014 przez Yano Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 Jano a sa gdzies burgery ktore nie sa za 20pln za jeden? Masakra ;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.