Gość _Milan_ Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 sushi z surimi ja (pipi)e never jeden woli z grilowanym wegorzem w tempurze a drugi surimi Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 Wole z samym surowym lososiem bez tempury, ale tamte akurat byly spokens. Mam szesc pieczatek do Haiku, czyli 30% znizki przy kolejnym zamowieniu. Na urlopie wezme plater dla 5 osob, bedzie uczta. Cytuj
grzybiarz 10 318 Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 (edytowane) Skład opakowania "Sushi z Biedry" "9 szt. maki 2 szt nigiri 1 pojemniczek z imbirem marynowanym i wasabi 1 szt saszetka z sosem sojowym" Przepisałem z pudełka, te nigiri to jakieś dziwne paćki. W sumie ja tu widzę dziewięć rulonów sushi, nigdy tego nie jadłem, bo u mnie w mieście nie ma takich restauracji. To całe "nigri" nie wygląda zachęcająco. Na serio mam to jeść na surowo? Edytowane 12 maja 2014 przez grzybiarz Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 Nigiri to kawalek ryby lub warzywa na kulce ryzu. No wiadomo, ze na surowo, ale jednak wolalbym swiezutkie ze sprawdzonej knajpy, a nie z biedry:p Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 UWAGA! W biedrze sushi jest z rybami... wedzonymi xD Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 12 maja 2014 Opublikowano 12 maja 2014 Mało rzeczy mi nie smakuje, ale jak pierwszy raz zjadłem surimi to nie wiedziałem, w którą stronę biec, żeby to wypluć. Cytuj
konsolopececiarz 7 Opublikowano 13 maja 2014 Opublikowano 13 maja 2014 (edytowane) Właśnie opierniczyłem stek z dojrzewającego rostbefu produkcji Sokołowa zakupiony w Biedrze. Podany z ziemniakami (masło i szczypiorek) i malutkimi korniszonkami z chili. Polecam. ps. Pod żadnym pozorem nie przewracać więcej niż raz bo zrobi się twardy - 4 minuty z jednej, 4 minuty z drugiej, dodać masła, krótki odpoczynek i amciu. Pieprzyć można na początku - solimy na końcu (chociaż Pascal twierdzi inaczej). W takiej konfiguracji wychodzi lekko różowy. Edytowane 13 maja 2014 przez konsolopececiarz Cytuj
grzybiarz 10 318 Opublikowano 13 maja 2014 Opublikowano 13 maja 2014 (edytowane) Bleee, fuuu, nigdy więcej "sushi z biedry", faktycznie, cośtam było wędzone. A i ten dziwny smak nigiri, czy marynowany imbir. Same kulki ryżowe z surimi, również syfne, zresztą ja jestem przyzwyczajony do ryżu, ale ciepłego Tak to wyglądało zaraz po otwarciu A tak zaraz przed wywaleniem. Zmarnowałem czternaście dziewięćdziesiąt dziewięć! Szkoda, że czuę się zrażony do sushi, no ale czego można spodziewać się po Biedronce i ich "sushi". Edytowane 13 maja 2014 przez grzybiarz Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 maja 2014 Opublikowano 13 maja 2014 Faktycznie mega tragicznie to wyglada, jak będziesz miał okazje idź do jakiejś dobrej knajpki sushi bo naprawdę warto dać kolejna szanse Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 13 maja 2014 Opublikowano 13 maja 2014 http://www.sushi-tokyo.pl/zestawy-sushi Ja kupiłem jeden z tych zestawów w Auchan.Smakowało mi ale nie mam porównania do jakiegoś Sushi-baru. Cytuj
konsolopececiarz 7 Opublikowano 14 maja 2014 Opublikowano 14 maja 2014 Na obiad dorsza w panierce z mąki + frytki z prawdziwych ziemniaków (myłem frytkownicę z godzinę) + sos tatarski Winiary + papryka konserwowa. Na kolację spaghetti carbonara (wersja ze śmietaną) z makaronem tagliatelle z biedry czy lidla (taki jakby domowy który gotował się tylko 3 minuty). Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 15 maja 2014 Opublikowano 15 maja 2014 Z cyklu "tak proste, że trudno na to wpaść": http://smakalajzyt.pl/pasta-jajeczna/ Jest pyyszna, a ostatnio chyba jadłem ją w przedszkolu. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 15 maja 2014 Opublikowano 15 maja 2014 Ja robię pastę jajeczną ze szczypiorkiem i tuńczykiem, moja ulubiona. 2 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Ja paste jajeczna robie z bardzo drobno posiekaną cebulą. Pokrojoną i posolona na samym poczatku zeby miala troche czasu żeby sie przegryźć no i potem oczywiscie mueszam to z majonezem i jakiem na twardo. Chociaz nie tylko mieszam ale też rozgniatam widelcem całość. Bo w koncu to ma byc pasta jajeczna a nie salatka z jajka i majonezu Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Pasta jajeczna GOTY tylko sr,anie mam potem konkretne . Cytuj
grzybiarz 10 318 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Najgorzej jak się w szkole wyjmowało te kanapki, a tam pasta jajeczna, czuć było na całą salę . Co nie zmienia faktu, że była to bardzo pyszna kanapka. Cytuj
Kosmos 2 764 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Plus za przypomnienie, zupełnie zapomniałem o tym pysznym smaku, jutro sobie robię pierwszy raz od lat;) Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 Robię potrawkę/gulasz a'la Red. Wrzucam na czuja składniki i będzie się dusiło ~2h w woku:- 500g krowy pokrojonej w kostkę - woda po brzeg woka - 4 duże cebule - 3 marchewki - pół papryki żółtej - pół papryki zielonej - 3 spore ogóry kiszone - trochę mąki pszennej do zagęszczenia sosu na koniec - przyprawy: liść laurowy, papryka słodka, czosnek, sól, pieprz, lubczyk, bulion warzywny w kostce Zobaczymy jak ze smakiem, ale pachnie już sążnie po 30 minutach. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Niezłe, lekko pikantne. Choć nie umywa się do tego w Hiszpanii to i tak warto spróbować 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 No właśnie chciałem spróbować chorizo. Spróbuję tego, bo pewnie łatwiej będzie dostać. Cytuj
grzybiarz 10 318 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Mi kiełbacha chorizo nie podpasowała. Jesz ją na surowo, czy smażysz? Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Koniecznie na zimno, ale pokrojona w ultra-cienkie plasterki. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 12 zł za 225 g Ja jadam różnie, lubię cieniutkie surowe plasterki do piwa i jakiś pleśniowy ser, ale też podsmażam i dodaję do różnych rzeczy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.