SG1-ZIELU 870 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 Kurde kupiłem pity w realu i myślałem że fajnie w środku urosną po podgrzaniu i wsadzę farsz i jazda. Jak zwykle efekt końcowy był słaby, ręcznie musiałem otwierać kieszeń co nie zawsze kończyło się sukcesem. Cytuj
michal 569 Opublikowano 14 czerwca 2014 Opublikowano 14 czerwca 2014 świetne na przeczyszczenie są fajki bądz wysiłek fizyczny. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 tylko po bawarsku, mięso pyszne tylko zalewa jak dla mnie trochę za słona ale ja ogólnie nie używam dużo soli więc to może tylko moje odczucie. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 zawsze sie bałem takich wynalazków zapaczkowanych z przyprawami i wszystkim "na grilla" , jakoś mam wrażenie że pakują tam nieświeże mięso i dowalają przypraw żeby zamaskować smak, wole kupic zwykłe i samemu doprawić Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Bo często jest tak jak mówisz. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 barszcz czerwony z uszkami 1 Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Sushi z łosośkiem i tykwą, napchałem się po uszy po długim bieganiu. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Naszło mnie na smak dzieciństwa, który jadłem ostatni raz u ś.p. babci 100 lat temu. Mam pełno czereśni nazrywanych z ogrodu teściów, więc zrobiłem pyszną zupę czereśniową (0,5kg owocu + kisiel wiśniowy bez cukru) z "wkładką" w postaci gęstej kaszy jaglanej (babcia robiła sztywne "plasterki" kaszki manny).Sniff, poczułem się jakbym miał znowu 5 lat. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Nie zachęca opis tej zupy, chyba najważniejsze, ze jest przyprawiona wspomnieniami Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Panie, toż to klasyk: http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/zupa-wisniowa Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Dla mnie też zupa owocowa to herezja. Z owoców są dobre kompoty, dżemy czy nalewki. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Zgadzam się zupa z owoców taka sama herezja jak nazywanie wegańskiego czegoś hamburgerem. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Lol no to nazwijcie to kompotem i jest ok. Wypiłem zatem dziś kompot z czereśni jako popita do kaszy jaglanej Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Pyerdolita, moja babcia też robi zupę owocową, ale z jagód lub wiśni, z makaronem. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 nigdy nie lubiłem 'zupy owocowej" ale sezon na jagody sie zaczął... pierogi z jagodami i smietaną mam na poniedziałek <3 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) moja babcia też robiła zupe owocową za dziciaka, i w sumie nie była zła ale jakoś tak dzniwie mi bylo jeść zupe "na słodko" - chociaż to chyba ma poważny związek z tym że zwykle nie mam chcicy na słodkie rzeczy, jak jestem głodny to mam ochote na coś "poważnego" a nie na słodycze, zwłaszcza że szybko potrafie sie zasłodzić i zemdlić (może to jest powód dla którego nie jestem spasiony jak świnia - mimo że uwielbiam tłuste rzeczy to jednak słodycze jem jedynie "czasami" gdy najdzie mnie konkretna ochota. nie mam tak że musze codziennie podgryzać coś słodkiego. zwykle ochota na słodycze dopada mnie zaledwie 2-3 razy w miesiącu) jedyne co lubie ze słodkich obiadów to naleśniki z serem polane śmietaną i cukrem, chociaż mimo że je lubie to do nich też się odnosi to co wyżej napisałem - szybko się przesładzam i mam dosyć. czasem nawert gdy mam wyraźną ochote na takie naleśniki to i tak po zjedzeniu 1-2 mnie zamula i odechciewa sie wszystkiego (a jem je bardzo rzadko 1-2 razy do roku albo i mniej) takie robiła moja mama z jakiegoś powodu robiła kwadratowe (mimo że chyba trójkątne i "rulony" są znacznie częściej spotykane) ale też lubie je w wersji z serem (niezbyt słodkim) i polane dużą ilością śmietany (bardzo lubie śmietane, moge jeść łyżką) i posypane niewielką ilością cukru, ewentualnie odrobiną cynamonu tylko takie lubie jeśli mają cukier puder, albo jakieś sosy owocowe, albo czekoladowe albo inne słodkie dodatki to znacznie mniej mi smakują, praktycznie odrazu jestem przesłodzony i odechciewa mi się jeść Edytowane 21 czerwca 2014 przez Yano Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Śmietana, fuj. Dla mnie, mogłaby nie istnieć. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Yano, nie marnuj talentu, tylko kolejnym razem po 0.5 zoladkowej chwytaj za pioro i pisz ksiazke: - rozdzial 1: wspomnienia z dziecinstwa czyli zupa owocowa - rozdzial 2: tesco i wołowe rozkosze Cytuj
MaZZeo 14 255 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 jadłem sobie wczoraj pod piwko suszoną wołowinę, zwykłą i hot & spicy, sprowadzane z norwegii czy tam islandi = GOTG przekąska. Cytuj
balon 5 381 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Yano, nie marnuj talentu, tylko kolejnym razem po 0.5 zoladkowej chwytaj za pioro i pisz ksiazke: - rozdzial 1: wspomnienia z dziecinstwa czyli zupa owocowa - rozdzial 2: tesco i wołowe rozkosze Red ale wołowinę mieloną z paczki Tesco to ty szanuj! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Z racji niedzieli wyrażę się kulturalnie - mam wyłożone na tesco! Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Jutro zabieram się za robienie gołąbków zobaczymy jak wyjdą bo będę je robił pierwszy raz w życiu. Cytuj
Shen 9 720 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Mus z awokado i truskawek sobie zrobilem Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 od trzech dni mam pierogi z jagodami i śmietaną 22% fioletowy język jak od jodyny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.