Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 416,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

tosty na śnaidanie, z serem, oregano, curry i ketchupem z biedrony :P do tego kropla bezkitu

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

warzywa na patelnię z Biedronki + jajka sadzone + browarek

 

Mój ulubiony zestawik, dobre w hooj, polecam :D

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Placuszki z dodatkami. Nie wiem naprawdę, jak to nazwać, więc powiem, jak się robi, bo jest całkiem prosto.

 

Kroimy pożądane w plackach dodatki w kostkę (ja używam plastra wędliny, pieczarki, papryki i troszeńkę cebuli), wrzucamy do jakiejś michy, wbijamy w to jajko, około 6 łyżek mleka i mąki. Mieszamy, aż zrobi się jednolita konsystencja, w międzyczasie rozgrzewając patelnię. Gdy patelnia się rozgrzeje smażymy aż się zarumieni z obydwu stron. Potem od razu rzucamy na talerz i jemy z ketchupem (można z czymś innym albo w ogóle na sucho). Dla jednej osoby podane ilości starczą.

Opublikowano
Placuszki z dodatkami. Nie wiem naprawdę, jak to nazwać, więc powiem, jak się robi, bo jest całkiem prosto.

 

Kroimy pożądane w plackach dodatki w kostkę (ja używam plastra wędliny, pieczarki, papryki i troszeńkę cebuli), wrzucamy do jakiejś michy, wbijamy w to jajko, około 6 łyżek mleka i mąki. Mieszamy, aż zrobi się jednolita konsystencja, w międzyczasie rozgrzewając patelnię. Gdy patelnia się rozgrzeje smażymy aż się zarumieni z obydwu stron. Potem od razu rzucamy na talerz i jemy z ketchupem (można z czymś innym albo w ogóle na sucho). Dla jednej osoby podane ilości starczą.

 

 

To sie chyba omlet nazywa. ;)

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Boczniaki, kiełbasę swojską domowej roboty i wódkę.

Nic dodać nic ująć.

Opublikowano

Wczoraj ośmiornice, a na śniadanie krewetki. Powiem jedno - pychooooota, ale kosztuje. ; p

Opublikowano
Wczoraj ośmiornice, a na śniadanie krewetki. Powiem jedno - pychooooota, ale kosztuje. ; p

 

Fakt, jest strasznie droga, a poza tym niesmaczna. Miałam kiedyś okazję spróbować i jakoś nie przypadła mi do gustu.

Opublikowano

Dzisiaj na śniadanie chleb z szynką, na śmierć zapomniałem, że post jest :/.

 

Na obiad smażone boczniaki, a na podwieczorek naleśniki z dżemem truskawkowym :)

Opublikowano

a ja na sniadanie ciastko z tesco szwajcarskie czy jakies z jablkiem, bardzo dobre:)

 

 

zjadlbym dzis kebaba....

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

2 bulki z paprykarzem i zoltym serem + jablko. Sok pomaranczowy. A pozniej bede jadl kieblase - nie wiem, czy smazyc, gotowac, czy moze tak na sucho wszamac.

Opublikowano

Gotuj :)

Opublikowano

Kiełbasa w cienkie plasterki + przyprawa do grilla, albo inny komponent tego typu + podsmażona cebulka + gęsta musztarda.

Opublikowano

Frytki z sosem czosnkowym własnej roboty (frytki jak i sos) na obiad.

 

Na kolacyjkę byłem u emsi donalda, który mnie poczęstował tortillą w cieście pomidorowym i nadzieniem pikantym (czyli tym samym które było za 7.50, a jest teraz za 7.90 tylko dlatego, że jest alternatywa w postaci nadzienia "delikatnego" i wyboru ciasta [pszenne [typowy naleśnik - ten co był za 7.50] lub pomidorowe - oba kul) oraz pikantnego kurczaka za 3 złocisze.

 

Powiem tak, tortilla jest kul, hamburgera wziąłem aby się zapchać - ale najlepsze co jadłem tego dnia to i tak były te fryteczki home made z PYSZNYM sosem, wycisnąłem całą główkę czosnku - MOOOOC. Miałem na trzy godziny spokój z katarem dzięki temu. :)

Opublikowano

ja dzisiaj na obiad ziemniaczki, tradycyjnie podsmażone na 'sucho' razem z czosnkiem dobra oliwa,

przyprawami sojowiaki, potem zalane za(pipi)istym sosem i uduszone ze szpinakiem mm

do tego buraczki 'z torby' podsmzone na uduszonej cebulce, duszone dobre ;>

 

do tego wszystkiego piwo desperados 6,0%

Opublikowano

wlasnie zjadlem moj ulubiony bucatini no 9, zrobiony po swojemu z zielonym pesto, a na wierzchu sos pomidorowy z orzeszkami pinii a na tym wszystkim, tunczyk i kalmary w sosie maslano-limonkowym.

udany eksperyment.

Opublikowano

Eksalupki od knorra-pierś z kurczaka w tym sosie, dodałem makaron, pieczarki i oliwki mmmm wyborne, tylko dobrze przyprawić

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wlasnie zjadlem moj ulubiony bucatini no 9, zrobiony po swojemu z zielonym pesto, a na wierzchu sos pomidorowy z orzeszkami pinii a na tym wszystkim, tunczyk i kalmary w sosie maslano-limonkowym.

udany eksperyment.

 

 

 

tewe, weź pochwal się w przepisach jak to zrobić kiedy będziesz miał czas kiedyś, bo brzmi świetnie, a czytając Twoje przepisy wszystko zawsze ciekawe wychodziło ;d

 

 

Opublikowano

duzy gyros z malibu, pekam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.