basbot11 177 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Lazanki, ale bez makaronu Lazanki zamiast niego wzialem wstążki, kapuste kiszona, boczek, kiełbase, cebule i grzyby. Pelny freestyle. Cytuj
Gość Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Dzisiaj cały dzień płatki owsiane, a w sumie nic mi nie dolega. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 wczoraj byłem w indyjskiej knajpie, wziąłem najostrzejsze danie w menu, i rzeczywiście było dosyć ostre jednak nie było zbyt dobre, kurde chyba poprostu nie lubie zbytnio indyjskiej kuchni. była to baranina w sosie curry z ostrymi przyprawami i z niewiadomo czym. no i kurde była poprostu średnia. gdyby żarcie było pyszne to spokojnie bym zjadł przy takiej ostrości, ale było tak średniackie że końcówke zostawawilem Indyjska kuchnia jest ok, dopóki nie wrzucają do potraw kolendry. I nie chodzi mi o liście, ale o te małe, okrągłe nasionka. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 kupiłem dziś pomidory od znajomego ze specjalnej hodowli, świeże, wczoraj zrywane z krzraka, nigdy nie leżały w lodówce, i kurna różnica w smaku z pomidorami ze sklepów i marketów jest przeogromna, są pyszne i smakują poprostu jak świetne pomidory, a nie jak jakieś przemrożone niewiadomo jakie mdłe badziewie (czyli jak 90% pomidorów sklepowych) zastanawaim sie czy kupując "u baby na straganie" dostał bym podobną jakość bo jeśli tak to przerzuce się na targ, zamiast marketu. obawiam sie jednak że ze straganu też nie będą takie cudowne, chociaż zapewne lepsze niż w markecie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Grillowana pierś z kurczaka + sałatka (ogórek zielony, pomidor, pióra z cebuli) + ketchup Kotlin pikantny + musztarda Dijon + świeży chlebek = <3 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Ty serio masz takie dylematy ? Ja to tylko kupuję warzywa na targu, efekt jest taki że kobiecina sprzedaje mi pomidory za 2 zł kg a jak tylko przekroisz jednego to cała kuchnia przechodzi zapachem pomidora. Cytuj
Mejm 15 378 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Przeciez teraz jest sezon na pomidory wiec nie sztuka kupic dobrego. Moze nawet i w markecie. Chyba, ze yano porownuje pomidory z teraz do tych z zimy. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 porównuje do kupowanych w markecie 2 dni temu, które mam w domu i żeby nie było - to nie jest tak że ja jestem zdziwiony że w markecie są słabe, bo to wiadomo (a na bazarach nie kupuje bo mi nie po drodze), moje zdziwienie wynika z tego jak ogromna jest ta różnica w smaku Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Jeśli chodzi o pomidory to źle kojarzą mi się te z biedronki, raz jadłem i powiedziałem nigdy więcej obrzydliwe coś nie mające nic wspólnego z warzywem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Bo składające się w 95% z wody. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 obrzydliwe coś nie mające nic wspólnego z warzywem nic dziwnego, pomidory to owoce ;p Cytuj
Mejm 15 378 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Ja mam teorie, ze jesli po sparzeniu skora nadal ciezko schodzi z pomidora to jest chu.jowy. A z tych lidlowo-biedronkowych wlasnie tak (nie)schodzi. Cytuj
Farmer 3 282 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Ja tam jeszcze nigdy nie kupiłem pomidora z marketu, sklepu. W sezonie letnim to biorę ze szklarni (zak*rwiście rosną razem z papryką w tym roku), a od jesieni do wiosny od sąsiada (ma hurtownię owoców i warzyw plus wiem skąd bierze towar) zawsze świeże. Szczerze to bałbym się brać jakiś owoc czy warzywo ze sklepu. Nie wiadomo gdzie rosło, nie wiadomo czym pryskane. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Ja kupuję warzywa w marketach, bo po prostu czasami szkoda mi czasu, żeby zapier.dalać po targach/warzywniakach. Wiadomo, że to nie to samo, ale też smakuje. Może jestem jak świnia i wszystko wpier.dolę? Może nie jestem wybredny? W każdym razie póki co żyję, jak umrę od warzyw z marketów, to dam znać. Cytuj
Gość Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Cannelloni z farszem z kurek, fety i migdałów. Nawet dobre. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 (edytowane) rzodkiewkę. Edytowane 23 lipca 2014 przez tk___tk Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Pol kilo fasolki szparagowej z parowaru (polanej maslem), cwierc kilo mielonej wolowiny z przyprawami, sos BBQ. <bek> Cytuj
Kosmos 2 764 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Pajgi jaki kucharz, wygląda super Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Naprawde wg. ciebie to wyglada super? Jak dla mnie to wyglada, jakby było narzygane na talerzu, serio. Nie watpie, ze to bylo smaczne, ale apetycznie nie wyglada ani w 1%. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Na żywo jednak dałbym jednak tak z 1,5%. Cytuj
Gość Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Następny rzyg. Omlet z wiórkami kokosa, migdałami i płatkami owsianymi. Polecam. Ewa Wachowicz. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 Kolejne podejście do samodzielnie wykonanych torttili i kolejna porażka. Smak mąki i szybko twardnieją, nadają się tylko dla kur. Następne podejście za tydzień jak poszukam mąki kukurydzianej. Cytuj
ogqozo 6 583 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Kurde lubię omlety na słodko, a teraz w sumie mam czas je robić. Pajgi znasz się na tym, rzucisz przepis jak robić najlepiej? Jak się rozglądam po nowym mieszkaniu to nawet mikser tu jest, kiedyś tylko ubijaczkę miałem. ...ale nie wiem, czy mam ubijaczkę. Edytowane 25 lipca 2014 przez ogqozo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.