Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Kupiłem płatki Chocapic orzech laskowy. Jezusie nazareński jakie to dobre, zjadłem chyba pół paczki na sucho. Smakuje jak ciasteczka moczone w nutelli :wub:

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 420 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Moje pierwsze ciasto ever. Padło na marchewkowe. 0c5bebffc39466ef8d6940ed8d65fae9.jpg

Opublikowano

Marchewkowe gdy ostatnio jadłem było bardzo dobre. Gorzej z buraczkowym. Albo było źle zrobione albo jest po prostu nie dobre.

Opublikowano

Ja korzystam najczęściej z przepisów znalezionych na kwestiasmaku.pl. W sumie jeszcze nie naciąłem się na nic co by mi nie podeszło.

Opublikowano

Zrobiłem sobie smazony ryż z kurczakiem i pomidorowym sosem curry z cebulką i papryką. 20 minut roboty, niski koszt, a żarcie bajka.

Opublikowano

sezon na dynie się powoli zaczyna. mocno polecam do curry (no i koniecznie mleko kokosowe)

Opublikowano

zupa dyniowa babci sheeeet

 

tylko na słodko

Opublikowano

Za dynią to nie przepadam, ale mleczko kokosowe by mocno wzbogaciło tę potrawę, słuszna uwaga.

Opublikowano

też nie jestem fanem dyni, ale kiedyś zrobiłem rissotto z dyni, było bardzo delikatne w smaku (dla mnie dosyć mdłe) ale całkiem niezłe jeśli się ma ochote na coś niezbyt wyrazistego (i btw mdły smak to nie była wina mojego nieumiejętnego gotowania tylko wina tuska (tzn dyni))

Opublikowano

To można mieć ochotę na coś niezbyt wyrazistego?

Opublikowano

Yano chodziło o coś, co ma mało wyraźny smak. Ja mam często ochotę na serek wiejski z cynamonem, a smak ma bardzo mdły i mało wyrazisty.

Opublikowano

Tektura jest mało wyrazista, gotowane i nieposolone ziemniaki również, ale serek wiejski z CYNAMONEM (czyli przyprawą, a te się po coś dodaje,) ma raczej wyrazisty smak. Mniejsza z tym, mogą się znaleźć osoby, które uważają tekturę za smaczną przekąskę, kwestia gustu. Rozchodzi się o to, że nikt nie myśli takimi kategoriami "ale jestem głodny, z chęcią zjadłbym coś mdłego i niewyrazistego", "W sumie nie ma smaku, ale nawet dobre". Jeżeli coś jest mdłe i niewyraźne, to zwyczajnie nie smakuje. Serio pierwszy raz się spotykam z takim podejściem, że nijakość smaku może kogoś przyciągać do danej potrawy.

Opublikowano

No ja nie zawsze mam ochotę na coś o intensywnym smaku. Lubię też miksowany serek wiejski z bananem.

Opublikowano

Ale wiesz, że jest długa droga, która dzieli mdłe od intesywnego?

 

edyta.niżej, naprawdę nie rozumiesz o co mi chodzi. Przepraszam, moja wina.

Opublikowano

pajgi nie brnij w to analizowania za bardzo bo to nie ma sensu, są potrawy które są naprawde delikatne i mało wyraziste a nadal mogą być dobre i można mieć na nie ochote, chociażby rissotto z dyni, albo wiele zup "krem" czyli zmiksowanych na papke które nie mają określonego smaku nawet. albo jakaś pierś kurczaka z ryżem

 

serio już pomijając moj przypadek jednorazowej ochoty na takie danie to są serio ludzie którzy lubią mdłe jedzenie. dosłownie jak by jedli tekture z przyjemnością. np moja siostra taka jest - ona lubi mdłe rzeczy, jak mieszkaliśmy razem to robiła różne podrawy które dla mnie były bardzo mało wyraziste i nijakie, a ona to lubiła (składniki bez smaku, brak konkretnych przypraw itp), co poradzisz?

ja lubie ostre smażone, tłuste i naprawde kipiące mocnymi smakami żarcie, ale czasem mam ochote na jakąś odmiane (chociaż sam sobie przygotowuje tą delikatną odmiane, bo żarcie siostry jest do przesady bez wyrazu)

 

pare lat temu na przykład robiłem coś takiego (foto z netu, nie moje)

DSC_2378.JPG

 

nadzienie z sera i szpinaku - było serio mało wyraziste, a robiłem to więcej niż raz, czemu? bo czasem ma sie ochote na jakąś odmiane

Edytowane przez Yano

Opublikowano

siorka pewnie dobre papu robiła, a że wypalone kubki smakowe masz to nie potrafiłeś docenić.

Opublikowano

Może kubki smakowe masz zalepione tłuszczem?

Opublikowano

dobrze, że wyszła za mąż i teraz inny musi się męczyć.

Opublikowano

widzę że Yano trudno rozróżnić "łagodne" od "niedoprawione". 

 

robiła różne podrawy które dla mnie były bardzo mało wyraziste i nijakie

podravka_vegeta_75g.jpg

Opublikowano

LOOK-AT-THE-GROUND-BACK-TO-VEGETA-HE-IS-

 

 

widzę że Yano trudno rozróżnić "łagodne" od "niedoprawione".

 

widze różnice, siostra robiła właśnie słabo doprawione

 

niektóre potrawy ja też preferuje łagodne i nigdy nie dodał bym nic ostrego np do carbonary albo do greckiego gyrosa (mimo że kebaba lubie ostrego)

Opublikowano

Frytki belgijskie i maczanka krakowska - turbo fastfood.

Opublikowano

Andrusowa maczanka z jalapeno to prawdopodobnie najlepszy fast food w swojej kategorii cenowej jaki obecnie można zjeść w Krk.DSCF4498-1024x768.jpg

 

@BoryzPL

 

Skwer Judah przy ulicy św. Wawrzyńca.

Edytowane przez Timmy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.