Jerome 1 181 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Gdzie można kupić jeszcze Asahi? W Makro wycofali ładne kilka lat temu to myślałem, że już u nas nie kupię. Nie wiem, bo w PL nie mieszkam juz 7 lat, takze nie pomoge Cytuj
maciucha 11 655 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 yano, ja wlasnie na odwrot rozowej szynki sklepowej nie tkne, a taką czerwoną wiejską to moglbym na sniadanie, obiad i kolacje jesc z musztardą GOTY Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Bartek gdzie najlepszy falafel? najlepiej chociaż w połowie tak doskonały jak w złym. Najadacze.pl na nożowniczej Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 a nie, to na uniwerku często tam jadłam, ale ten w złym bardziej mi smakuje. chciałam kupić same kulki, żeby sobie w domu eksperymentować. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 > kulki > żeby poeksperymentować HE HE 9 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Zrób sobie sama najlepiej, kup cieciorkę w paczce (w almie lub fenixie będą mieli) i namocz na całą noc a potem maszynką do mięsa (to bardzo ważne bo blender ci się rozsypie a i nie zmieli tak cieciorki jak maszynka do mięsa) i po zmienieliu dodajesz cebulkę (zalezy ile masz gram grochu), 2 ząbki czosnku, pietruszkę posiekaną, kolendrę, mielony kumin, trochę kardamonu, czilli i pół łyżeczki sody oczyszczonej oraz ciutkę soli mieszasz masę i dodajesz pól szklanki wody po czym wstawiasz przykrytę folią do lodówki na 30 minut i potem rozgrzewasz patelnie z dość duża warstwą oleju i formujesz masę na płaskie kulki i wrzucasz na patelnie smażąc 2-3 min z każdej strony. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 to jest maszynka do mięsa, a nie do cieciorki NAZWY SĄ WAŻNE Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 a nie, to na uniwerku często tam jadłam, ale ten w złym bardziej mi smakuje. chciałam kupić same kulki, żeby sobie w domu eksperymentować. A tak ogólnie to lepszych falafeli nie ma, ale polecam sprawdz tę miejscówkę https://www.facebook.com/basztaniedzwiadka ona jest obok hali targrowej, ale jest lekko schowana w podwórzu, kumpel tam pracuje i mają naprawdę zaje.biscie smaczne jedzenie (codziennie co innego) i mega pyszne ciasta Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Z takich frykasow wziales to co najbardziej tluste. No troche nie dziwi w sumie. spoko mnie też to nie dziwi. a powód jest prosty - boczek lubie każdy, zawsze i wszędzie! ale szynka, polędwica i kiełbasa - w wersji wiejskiej - jakoś mi nie wchodzi, za bardzo się przyzwyczaiłem do sklepowej szynki z wszystkimi spluchniaczami. prawdziwa wiejska szynka wydaje mi się .. dziwna. dlatego z całego tego 12 kilowego majdanu dla siebie złapałem tylko kilogram boczku, reszta rozeszła się po rodzinie a jutro robie cabonare - boczuć, czosnek, śmietana = cudowne spagetti wpis, też nie przepadam za taką wędzoną u siebie szynką bo jest za sucha, dużo lepiej mi podchodzi kupna z kurczaka. Z kolei swojski boczek GOTY szczególnie do jajecznicy Cytuj
ogqozo 6 578 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 (edytowane) Z dzisiejszej kolacji jestem w miarę zadowolony. Wiem, że nie robię żarcia jak Kubson, ale jak na moje standardy to niemalże dzieło sztuki. Edytowane 3 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 kanapki z serem, pasztetem i keczupem? to jeszcze łatwe do zgadnięcia ale na jajkach jest kawior czy smoła? bo na małej fotce nie widać Cytuj
ogqozo 6 578 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Po przemyśleniu sprawy, można było do zdjęcia zrobić dużo ładniej. No i wiecie, (pipi)nąć jakąś pietruszkę, do zdjęć się zawsze (pipi)ie pietruszkę czy inny elemencik. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 A to czarne na jajkach to co to? Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 A to czarne na jajkach to co to? odpowiadam:guwno Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 Jakoś tak skromnie dałeś tego pasztetu. I dlaczego najpierw ser a potem pasztet? + za stylowe wyciśnięcie keczupu Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 WEGAŃSKI W Ikea'i można kupić Cytuj
ogqozo 6 578 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 To nie pasztet tylko tuńczyk w kawałkach. Na jajkach oczywiście nie smoła i nie góvno, tylko kawior. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 Do czego podobny jest kawior w smaku? Nigdy nie jadłem, a jakoś cena oraz wygląd i konsystencja nie zachęca. Cytuj
ogqozo 6 578 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 (edytowane) Kawior można kupić i za 7 zł w Ikei. Oczywiście to kawior śledzia; to pewnie nie to samo co ten legendarny "dobry" kawior za tysiące euro (z bieługi - ryby z morza Kaspijskiego i Czarnego, wpływającej składać jaja np. do rzek Rosji), ale ja oczywiście też takowego nigdy nie jadłem. Edytowane 4 grudnia 2014 przez ogqozo Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 Kawior, jajka, tunczyk (i to w kawalkach)... Jada jak inzynierek jakis. Cytuj
Mejm 15 369 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 Po takim czyms musi byc niezle sra.nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.