Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Nie wiem co za bydle mnie wyżej minusuje ale jest tyle świetnych i pysznych mięs, które można grillować, że kiełbasa jest co najwyżej słaba. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Kiełbasa to klasyk jak Chopin. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Dżordżu weź nie pier.dol. <_< Cytuj
grzybiarz 10 317 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 (edytowane) 10. Vegan Cat Crap Cake Wygląda to jak pojemnik na psie kupy, albo kuweta. Edytowane 15 kwietnia 2015 przez grzybiarz 1 Cytuj
Mejm 15 369 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Opublikowano 15 kwietnia 2015 Wygląda to jak pojemnik na psie kupy, albo kuweta. 10. Vegan Cat Crap Cake Tak ma byc, jest dobrze. xD Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Nie wiem co za bydle mnie wyżej minusuje ale jest tyle świetnych i pysznych mięs, które można grillować, że kiełbasa jest co najwyżej słaba. pieczony kielb jest za(pipi)isty, szczegolnie jak wysmazysz tak, by skorka na krawedziach naciec sie przypiekla. wtedy jest petadron. ja zawsze robie marynate z miodu, piwa, sosu sojowego i papryki ostrej w proszku. idealne na grillowe gastro 2 Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 No pewnie, jeśli tylko jest naprawdę dobra, bo w sklepach nie raz można na straszne g,ówno natrafić. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 kiełbasa z grilla jest bardzo fajna, inne mięsa oczywiście też, dobrze zamarynowane żeberka i karkówka to moje ulubione, ale kiełbe też zawsze przynajmniej jedną lubie zjeść oprócz innych mięs. w ogole grill jest za(pipi)isty w sklepach nie raz można na straszne g,ówno natrafić. no ale można sie przed tym w dużej mierze zabezpieczyć - nie kupować kiłbasy za 2zł/kg ja kupuje zwykle z morlin kiełbe śląską albo podwawelską, bardzo je lubie i jeszcze sie nie zawiodłem. kupowanie jakichś kiełbas "grillowych" marki biedronka za 1.29zł to proszenie się o (pipi)zke Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 (edytowane) I tak Kiełbaska z ogniska > Z grilla A Kaszanka z grilla, to już w ogóle Edytowane 16 kwietnia 2015 przez Metoda Cytuj
Lain 107 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Ja kaszankę i kełbę tylko z grilla jem. Pierwsze słyszę żeby w sosie sojowym marynatę robić, spróbuję w najbliższym czasie.. Jednak chyba najbardziej, to smakuje mi karkóweczka marynowana cały dzień, do tego własnej roboty sos czosnkowy.. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Gosciu z kocham gotowac dawal przepis na bardzo fajną marynate do karkowki z gilla. Marynata z miodem wiec na wierzchu robi sie fajna glazura a w srodku jest soczysta. Robilem pare razy i serio wychodzi pyszna Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Tylko dobry sos sojowy jak już coś.Ostatnio kupiłem jakiś kiepski.Dodałem go do marynaty i później czuć było chemią. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 ja od jakiegos roku czy dwoch uzywam tylko jasny sos Tao Tao Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 rybka z frytkami się robi Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 No fajnie, że wy lubicie, pisze, że mi się kiełbasa przez wszystkie lata przejadła i wolę porządny kawał mięsa zjeść. Z ostatnich hitów grilla to... Ziemniaki owinięte w folię aluminiową. Prawie jak z ogniska. <3 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Ryba w folii to je miód. Kiełbasa jest ok jak jest swojska. W sklepie chyba nie da się kupić bez wzmacniaczy smaku i konserwantów, potem strasznie ciężko na żołądku jest. Cytuj
Rudiok 3 377 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 No to zostaje robić samemu moje świąteczne wędzonki: PS Co bym nie robił na grillu, kiełbasa musi być i basta. 1 Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 (edytowane) Ale bym zjadł taką kiełbasę. Ja również mam swojskie, kupuje od gościa który przyrządza różne mięsa, ale kiełbasa od niego nie nadaje się na grilla/ognisko. Pyszna, ale raczej zbyt miękka. Do kanapki idealna, również polędwicę robi zayebistą. A najlepiej jak te mięsa są mocno doprawione, pikantne. Edytowane 17 kwietnia 2015 przez Cosmos Cytuj
Mejm 15 369 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Bezkitu, wlasnie zrobilem sniadanie podczas ktorego napoczalem paczke kielbasy z lidla. Zjadlem kilka kawalkow i stwierdzilem, ze biedni ci, ktorzy nigdy nie sprobowali swojskiej kielby ze wsi (takiej jaka robil moj dziadek i jaka pamietam z dziecinstwa). Odpalam forum, wchodze do tematu o zarciu a tam dyskusja o kielbasie, gdzie ktos jeszcze rzuca piekne zdjecia swoich samorobek. Mieliscie tak kiedys? 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 a ja powiem że wole dobrą śląską ze sklepu niż wiejskie. nie wiem dlaczego ale te prawdziwie wiejskie mniej mi podchodzą, może kwestia przyzwyczajenia, albo poprostu lubie wzamacniacze smaku xd na święta kupiłem sobie od znajomego kawał mięsa, dla siebie głównie boczek, dla rodziny inne rzeczy, kiełba była spoko, ale z jakiegoś powodu serio wole śląską xD no a wracając do grilla - strasznie mam smaka żeby juz rozpocząc sezon grillowy, ale w weekend ma byc 9stopni i deszcz.. Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Do swojskich przysmaków, genialny jest jeszcze ser biały, śmietanka, mleko. To wszystko smakuje zupełnie inaczej niż ze sklepu. Naleśniki z serem goty. Cytuj
Mejm 15 369 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 No ogolnie zarcie made by wies >>>>> cokolwiek paczkowanego ze sklepow. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 ja pier.dole w spoilery wrzucajcie te zdjecia Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Mnie też odrzuca ta torba foliowa z biedry.A mięsko wygląda doskonale Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Opublikowano 17 kwietnia 2015 Mnie takie mięsa średnio zachęcają widokiem, wolę je jeść niż oglądać. To samo z kaszanką, od dziecka uwielbiam, szczególnie z grilla, ale jak pomyślę co w niej jest... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.