Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

filet z kurczaka rozklepany i pocięty na kawałki około 4 x 7cm i panierowany w mące, jajku i bułce tartej, naleśniki, sałata masłowa i sos wiosenny z koperkiem od Winiary.

 

2hyyqty.jpg

 

2j4zrkg.jpg

 

2 sztuki wystarczą żeby się najeść, 3 żeby się nażreć.

  • Plusik 1
Opublikowano

Fajne. Dałbym tylko mąki orkiszowej zamiast zwykłej do naleśnika, więcej sałaty i dorzucił trochę czerwonej cebulki. A sos zastąpił sosem : jogurt + czosnek+ śmietanka+ koperek+sól + pieprz. Byłoby wtedy mega zdrowo.

  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem parowar i żrę od jakiegoś czasu tylko takie potrawy. Wołowiny, drób, ryby i warzywa. Boże jakie to dobre i lekkie. Czuję się o 5 lat młodszy. Polecam każdemu, szczególnie Yanowi przy jego żywieniu.

 

Edyta: no i w tygodniu całkowicie odstawiłem pieczywo (na weekend ciemny ziarnisty chleb zjem). Jest tak dobrze...

Edytowane przez balon
Opublikowano

od soli da się odzależnić tak samo jak od cukru w napojach, mięsa z parowaru to tylko wybrane da się zjeść.

 

Poproszę o przepis na mintaja z parowaru.

Opublikowano

Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne.
Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka).

kIcijHu.jpg

9lcInVP.jpg

  • Plusik 2
Opublikowano

Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne.

Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka).

 

kIcijHu.jpg

 

9lcInVP.jpg

 

Jak zawijasz od dołu? Bo mi zawsze albo cieknie jak sam chvj albo sie rozwija i sie denerwuje :<

Opublikowano

 

Swego czasu w Maku oferowali kapitalna tortille hawajską. Niestety nie jest już dostępna w ofercie. Ale przyrządzić coś takiego to banał, a wartości odżywcze ma bardzo dobre, a i w smaku jest świetne.

Jeżeli samemu się przyrządza tortillę, to można nieźle smak pod siebie stworzyć. Ta jest klasyczna. Do tego nieco trawy (roszponka, sałata lodowa, papryka, pomidor, zielony ogórek, keczup, sos czosnkowy i dwa plastry ananasa, które świetnie smak przełamują, no i 300gr piersi z kurczaka).

 

kIcijHu.jpg

 

9lcInVP.jpg

 

Jak zawijasz od dołu? Bo mi zawsze albo cieknie jak sam chvj albo sie rozwija i sie denerwuje :<

 

To zależne jest od farszu. Sos nie spływa, ponieważ najczęściej jest gęsty i nie daję go dużo.

 

Polecam:

 

stylowi_pl_kuchnia_sposoby-zawijania-tor

 

 

Opublikowano

Zjadłem właśnie pizze na cieście gotowym z carefoura. Złotówka za ciasto plus szynka, sery (żółty i brie), sos i mam zaje.bista pizze i przy okazji pozbylem się produktów z krótką datą ważności.

  • Plusik 1
Opublikowano

Domowy kawior z bakłażana, coś pysznego.

 

NjcKkOm.jpg

 

Przepis:

 

 

Bakłażany owinąć w folię aluminiową (błyszcząca strona do wewnątrz), nakłuć widelcem w kilku miejscach i wrzucić do piekarnika na 180-200 stopni na godzinę z hakiem. Wyjąć, ostudzić, przekroić i wydrążyć miąższ. Pokroić go drobno i wrzucić do miski. Do tego mała cebula drobno pokrojona i ze dwa ząbki czosnku też drobno pokrojone. Na patelnię trochę oliwy, podsmażyć cebulę aż zmięknie, dorzucić czosnek, chwilę przesmażyć, dorzucić bakłażana i smażyć na mocnym ogniu ciągle mieszając aż odparuje woda. Wystudzić, wrzucić do miski, doprawić solą, pieprzem, odrobiną chili, sosem worcester, sokiem z cytryny, pietruszką i kolendrą oraz oliwą. Wymieszać, wrzucić do lodówki. Najlepszy na drugi dzień z chlebem, albo w lawaszu. Idealny do baraniny i wołowiny z grilla.

 

 

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...