Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będąc na komunijnej imprezce podchwyciłem dobry apetizer, który sobie właśnie sam zrobiłem:

 

- brokuły drobno pokruszone, gotowane na parze max 10 minut (by były elastyczne i kruche, a nie rozklapciane)

- sos czosnkowy z jogurtu greckiego, oliwy z oliwek, soli, pieprzu

 

Brokułki po wystygnięciu zalewam sosem i jest zagrycha lepsza niż jakiekolwiek czipsy :banderas:

Opublikowano

Red, a spróbuj tak ugotować kalafiorka i również polać sosem czosnkowym. Polecam, kiedyś babcia takie coś gdzieś podpatrzyła i w sumie polecam. A zresztą z sosem czosnkowym wszystko smakuje :)

Opublikowano

Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi.

Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie.

 

Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp.

Opublikowano

Łosoś wędzony z pieprzem (ten biedronkowy, serio smaczny jest!) i herbatka pu-erh :fsg:

Ten łosoś jest i w Tesco i Carefourze i Piotrze i Pawle (pewnie i w Lidlu i innych marketach).

Ale najlepszy jest ten z Biedry:)

Tak samo te antipasti - papryczki nadziewane serem, w Biedrze najlepsze, odpowiednio pikantne, skóra nie taka twarda jak w lidlowskiej wersji, no i cena też ok.

Opublikowano

 

Na śniadanie dziś serek wiejski z truskawkami i płatkami owsianymi.

Ja od pon do pt jem płatki owsiane z rodzynkami (osobno dodaje) zalewam wrzątkiem po 5 min dodaję jabłko świeżo skrojone. No goty śniadanie.

 

Natomiast w soboty i niedziele jem bardziej tradycyjne śniadania, t.j. jajecznice, frankfurterki itp.

 

 

Ja śniadania zawsze na słodko, nie wchodzą mi jajka z rana, kiełby też nie. Rodzynki bardzo lubię, zawsze garść po treningu wchodzi.

Opublikowano

U mnie dokładnie odwrotnie, śniadania tylko wytrawne. We Francji i na Sycylii trochę się z tym męczyłam, nie mogłam już patrzeć na rogaliki z kremem pistacjowym. 

Ale to może dlatego, że ogólnie nie jestem fanka słodyczy. 

Opublikowano

wczoraj robiłem frytki z majonezem, bardzo dobre wyszły, chrupiące na wierzchu i miękkie w środku

 

chociaz dużo chcrzanienia z tym było

Opublikowano

Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez :/

 

Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy :wub:

Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy.

Fajnie, ze sie przyjela - od lat wpyerdalam codziennie. Ma odczyn zasadowy, co jest fenomenem.

Gość _Be_
Opublikowano

dejw a co daje ten odczyn? odkwasza ci organizm od nadmiaru białka?

Opublikowano

 

Przecież napisała frytki i majonez, a nie wódka i majonez :/

 

Dzisiaj kasza jaglana i sosik grzybowy :wub:

Pamietam jak jeszcze niedawno kasze jaglana mozna bylo khpic tylko w zdrowej zywnosci za grube hajsy.

 

Serio? Matka od obabci ze wsi zawsze tego przywozila na worki i zawsze gardzilem bo wole gryczana xD

Opublikowano

Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam.

Opublikowano

Ale mało ludzi ją znało. W Polsce zawsze rządziły ziemnioki i ryż, albo kasza gryczana. Od kilku lat dopiero ludzię się przekonali do innych kasz i ryżów.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...