Gość _Be_ Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 nawet quinoa (komosa ryżowa) robi furore, własnie dawid sprawdz sobie bo też ma świetne wartosci odżywcze Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 (edytowane) Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam. Nie wymyslam, bo 8 lat temu szukalem i nigdzie nie bylo. Albo w zdrowej zywnosci za 10pln/400g albo bardzo rzadko sie trafiala jakas totalna chuynia z kamykami w markecie. I nie pyerdol mi lucek, ze ty jadles wtedy kasze jaglana, bo byles na etapie 5 czisow za 10 zł w macu. Edytowane 1 czerwca 2015 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 wymyślasz 8 lat temu czizy były po 2,50zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 U nas się zawsze robiło na wigilię, aczkolwiek to prawda, częściej mama czy babcia robiły gryczaną niż jaglaną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Ja bardzo lubię kaszę. Najbardziej gryczaną z dobrym mięsem i sosem. Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.Ja też o tym nie słyszałem nigdy dopóki nie poznałem mojej żony z lubelszczyzny, więc to chyba regionalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 1 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2015 To fakt, kasza gryczana to głównie lubelszczyzna i zamojszczyzna, ale jak już to pierogi z kaszą i serem ale na słono farsz jak na ruskie tylko zamiast ziemniaków kasza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 4 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2015 pierogi z kasza jaglana, szpinakiem i kurczakiem kozak ku,rwa pieróg Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 4 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2015 ja dzisiaj zrobiłam leniwe z pełnoziarnistej mąki + truskawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Pierogi z truskawkami? Profanacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Profanacja pierogów czy truskawek? Przecie to dobre w pysk, a jeszcze polane masłem i pudrem <3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Nooo, jeszcze czekam na jagody, ale to już wtedy zwykłe pierogi zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Z leśnych owocków to borówki GOTY, zjadłbym takie pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 ale, że te czerwone? ja ostatnio z (H)amerykańskimi zrobiłam naleśniki i do tego jogurt naturalny.. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Fettucine z łososiem i krewetkami, brzmi seksownie, ale to gotowe danie: Zdziwiło mnie, że trza wlać 100ml mleka i do tego dosypać to żarcie. Nie takie złe, ale jak zwykle na obrazku zaje.biste kawałki łososia i krewetek, a w realu jakieś paseczki ryby i krewetki mikro. Czwórka w szkolnej ocenie, może kiedyś jeszcze kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Młode ziemniazki, cebulka, świeży koperek i mięsko w sosie jezu panei premierze jak żyć to było dzisiaj takie dobre a jutro robimy naleśnik iz truskwkami, kolejny dzien z goty żarciem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Ku.rwa nie wyobrazalem sobie do tej pory ciebie srooba plasajacego w kuchni przy garach xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Ja mam ostatnio smaka na różne sałatki z makaronem razowym, mam swoje 3 ulubione opcje. - tuńczyk, jajko, cebula. - łosoś wędzony, mozarella, świeży ogór, koperek - wędzona pierś z kurczaka lub indyka, kukurydza, fasola czerwona. Dodaję do tego łyżkę jogurtu greckiego i płaską łyżeczkę majonezu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Śruba zadziwia. Jezdzi 130 na autostradzie i ostro kuchci. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 Pewnie śpi w skarpetach, a wieczorem siedzi pod kocykiem i ogląda M jak Miłość. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2015 nie, ogladamy prawo agaty Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 7 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2015 Kalafior z bułką tartą, uwielbiam warzywa sezonowe, czekam jeszcze na tańszą fasolkę szparagową i bób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 7 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2015 Leżę sobie nad jeziorkiem, opalam du.pę i mówię do swej lubej, że napiłbym się oranżady w szklanej butelce jak za dawnych lat. W drodze powrotnej sklep groszek, ale na wsi, więc była nadzieja. Wchodzimy, szukamy i jest. Wziąłem 5 butelek na wynos. Chuy, że to woda, cukier i chemia, ale to ten smak co kiedyś. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 9 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2015 Młode ziemniaki z młodą cebulką i koperkiem. Kalafior z masłem i bułką tartą. Mizeria z zieloną cebulką. Do tego kefir. Wszystko razem = pokarm bogów. Nasza kuchnia jest jednak za(pipi)ista. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 10 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2015 A mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.