Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Ano się zastanawiam czy by tam co drugi dzień nie zacząć chodzić, bo cenowo chyba wychodzi mniej więcej tak jakbym sam miał sobie to w domu zrobić. Podwójna porcja kury i będzie bajka posiłek. No i mieć gotowy posiłek 20 minut po treningu to też super sprawa.

Edytowane przez Yakubu

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 414 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Ja sobie dorsza biorę w "fish barze" u mnie z opcją nakładania dodatków. Zawsze ziemniaczki opiekane i marchewka z groszkiem. Porcja do syta ok. 15 zł. Pewnie jakaś panga wyszłaby koło dyszki, ale ponoć to gów.no obesrane bez wartości.

Opublikowano

Ja ostatnio wziąłem w North Fishu łososia z dodatkami za 27 zł, poyebało ich, ostatni raz tam jadłem. Łosoś dobry, ale dodatki trochę zdechłe i mało zróżnicowane, niewarte ceny.

Opublikowano

Mam ostatnio fazę na miód pszczeli wielokwiatowy. Parę łyżek dziennie jako dodatek do potraw (owsianki, herbaty, omletu) i w ogóle nie mam ciągu na słodycze rafinowane.

Właśnie popijam gorącą kawkę z mlekiem 2% i miodem. Pewnie część z Was się porzyga na myśl o takim combo, ale kurde, idealny deser pitny + lekkie pobudzenie, bo jeszcze muszę ogarnąć trochę roboty papierkowej.

Opublikowano

No niektórzy słodzą kawę miodem, bo cukier niezdrowy. U mnie mamuśka tak czasem robi.

Opublikowano

Ja od jakiegoś czasu piję kawę bez niczego, kiedyś piłem z płaską łyżką brązowego cukru. Tak mi po prostu najlepiej smakuje, a kawę piję głównie dla smaku.

Opublikowano

ja również parzoną piję czarną, samą natomiast rozpuszczalną z mlekiem i odrobiną cukru, dziwny nawyk

Opublikowano

ja też piję kawę z miodem i mlekiem ;x

a wczoraj zrobiłam kakaowe pierogi z twarogiem. ;d

Opublikowano

A ja nie pije kawy wcale za to miod goty. Tylko do slodzenia drogi i gdzies mi mignelo, ze nie dobrze wrzucac go do bardzo goracej wody bo cos tam.

Opublikowano

Miód rzepakowy najlepszy. Delikatny, kremowy, nie za słodki, dobry dla serducha.

Opublikowano

albo syrop z agawy, bjały a na sztuczny miód tez uczulony jesteś?

Opublikowano

Właśnie na śniadanie wcinam puree z ziemniaków i sadzonych jajek :fsg:

Opublikowano

Na sztuczny to nie wiem, bo w sumie to nie próbowałem :P Bardziej chodziło mi o zdrowotne właściwości miodu a syrop klonowy, z agawy czy miód sztuczny to chyba nie to samo.

Ja na śniadanko grahamkę z camembertem, oliwkami i czerwona cebulą, i herbatkę czerwoną posłodzoną sokiem z żurawiny. 

Opublikowano

Syrop klonowy ponoć jest zdrowszy od miodu, bo ma więcej minerałów czy coś tam :lapka:

Opublikowano

syrop klonowy jest mniej kaloryczny od miodu

Opublikowano

mam siostre w kanadzie to zawsze wysyła puchy produktów z syropu klonowego, masło klonowe w formie mazidła zamiast dżemu do gofra goty

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Orzech, co ty majac siore w kanadzie jeszcze robisz w pl?

Opublikowano

Akurat pieniadze to ostatnia rzecz jaka by mnie w kanadzie trzymala.

Opublikowano

Miód sztuczny nie ma żadnych właściwości poza smakiem, bo to rozpuszczona sacharoza + barwniki.

syrop klonowy jest mniej kaloryczny od miodu

Zgadza się, gdyż ma mniej węgli - ok 63%, podczas gdy miodek 80%.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Red nikt nie mówił o wlasciwosciach in the first place (no bjały pózniej) 

Opublikowano

w ogóle jak można jeść sztuczny miód wtf