Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bylem wczoraj po raz pierwszy zjesc ramen i mega sie zaskoczylem. Spodziewalem sie, ze bedzie co najwyzej ok, a z miejsca stal sie moja ulubiona zupa. zaplacilem 23zl za miche, a najedzony bylem przez kilka godzin.

 

13407359_1055005351260229_2000118797_n.j

 

nastepny cel: cos weganskiego. 

Opublikowano

A ja właśnie zjadłem gotowego łososia z kaparami i pomidorami. Takie gotowe żarcie z lodówki PoloMarketu. Piątaka to kosztowało i nawet dobre, podobno łosoś gotowany na parze, więc zdrowo :lapka:

Opublikowano

Bylem wczoraj po raz pierwszy zjesc ramen i mega sie zaskoczylem. Spodziewalem sie, ze bedzie co najwyzej ok, a z miejsca stal sie moja ulubiona zupa. zaplacilem 23zl za miche, a najedzony bylem przez kilka godzin.

 

13407359_1055005351260229_2000118797_n.j

 

A skąd?

 

Niedościgniony ramen podają w YetzTu w Poznaniu, śni mi się czasem po nocach wersja z mięsem i boczkiem.

Opublikowano

Znacie jakies jedzenie, w pudelkach, gotowe do spozycia bez zadnego przygotowania podgrzewania zalewania itd ktore moze postac pare dni w dosc cieplym suchym miejscu i sie nie zepsuje? Cos w miare normalnego, nie czipsy czy batony. Oprocz jakis pasztetow, mielonek i wafli ryzowych cos jeszcze probowaliscie?

 

W biedrze masz za(pipi)iste zestawy obiadowe od jędrusia, kotllet mielony/schabowy z ziemniorami i jakąś surówką po 7zł bez żadnej chemii, ale nie wiem ile to może leżeć poza lodówką, musiałbyś sprawdzić, w lodówce z tydzien moze lezec (zawakowane jest) to poza pewnie po 2 dniach by sie nic nie stąło.

Opublikowano

Omlet (tudzież tortilla, czyli to za co Biedronka każe sobie hajs płacić) - najlepszy sposób na resztki po obiedzie. Szpinak, ziemniaki, sól, pieprz, jajka, na koniec posypane serem i podpieczone w piekarniku pod grzałką.

 

tK05hgB.jpg?1

  • Plusik 2
Opublikowano

wlasnorecznie zrobiony kurczak z pędami bambusa, kielkami kukurydzy i szczypiorkiem.

powiem tyle:
urywa ryja.

 

10 lat robilem zawsze w ten sam sposob kurczaka na ostro (zwykle przyprawy typu curry, ostra papryka i cos do kurczaka) i jakos przestal ten smak cieszyc.

zaczalem ogladac ten kanal https://www.youtube.com/user/runnyrunny999i nauczylem sie paru za(pipi)istych, prostych trickow, jak np. zageszczanie sosu, uzywanie wody z kielkow i pędow, lub rozpoczynanie smazenia od malej ilosci masla, sosu sojowego, kropli oliwy i czosnku. zrobilem drugi raz wg nowego wlasnego przepisu i jestem po prostu w szoku jakie to dobre. food emperor moglby mi kur.va wachlowac wielkim palmowym lisciem.

Opublikowano (edytowane)

Nigdy tyle nie wydałem za żarcie, ale w sumie z małej mieściny jestem i tu nie ma takich dań. No, ale na dwóch to po 60 zł. :hi:  A jak z napiwkiem?

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano (edytowane)

Grzybiarz jesli tylko to sushi to 12zł napiwku sie nalezy  :lapka:

Edytowane przez _Be_

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...