marcin0903 1 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Gram już w tę grę i muszę powiedzieć, że rozczarowuje mnie poziom trudności na perce na expercie Za pierwszym podejściem większość piosenek na 4*, niektóre na 5*. Chociaż takiego Slayera na exp włączyłem, to mi przeorał dupsko po 6 % :o Wyjaśniła się też sprawa poziomu expert +. Jest on po prostu dostępny tylko w wybranych, specjalnie oznaczonych piosenkach. Łatwo się przy tym domyśleć w których (One, War Ensamble, Master of Puppets etc.). Sam wstęp do gry urzeka. Motyw symfoniczny słyszany chociażby na albumie koncertowym Live Shit i gramy "For Whom the Bell Tolls" i "The Unforgiven". Obie banalne. Potem wracamy na ziemię i poznajemy początek kariery naszego zespołu. Wszystko to naprawdę fajnie zrobione. Podsumowując po kilku godzinach gry - na pewno spełnia ona oczekiwania, chociaż poziom trudności jest daleki od tego z GHIII Szkoda. Oprawa daje radę, a expert + nadal czeka na wypróbowanie. Boję się :o Powiedz mi skąd masz GH:M? Na jakiej zasadzie działa Expert+ na perce z RB? Po prostu dwa bassy, rozgałęźnik i już czy jak? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Mam kolegę korsarza na Morzu Śródziemnomorskim Expert +, jak już powiedziałem, dostępny jest w wybranych piosenkach. Nie każda nadaje się do takiej kwalifikacji, gdyż nie wszystkie dają możliwość zrobienia odpowiednio trudnego charta. Ja mam perkusję z pierwszego RB i jeden pedał. Przy wyborze piosenki wybierasz Expert + i gra się nie pluje o brak drugiego bass pedala Pierwsze podejście do tego poziomu trudności odbyło się przy piosence "Master of Puppets" i skończyło się na 5*. "Creeping Death" zagrałem na 4*, ale jednocześnie jest to o wiele trudniejsza piosenka. Cytuj
kim 1 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 IGN 8.9/10 podobno DM to jedyny DLC jaki gra widzi i jak ktos chce zagrac cos innego to specjalnie musi plytke z GH:WT wkladac. troche bida imo <_< Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Przeciez to bylo juz od dawna wiadome. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Amerykańska reklama http://www.ps3site.pl/guitar-hero-metallica-tv-spot/15976/ Cytuj
kim 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Przeciez to bylo juz od dawna wiadome. Nie, nie bylo... Cytuj
jarken 33 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 (edytowane) Nie, wcale... BTW: Dostał już ktoś grę? Edytowane 30 marca 2009 przez jarken Cytuj
kim 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Dziwne wiec ze IGN po raz pierwszy wspomina o tym dopiero w recenzji w dniu premiery ale spoko, wy wiecie lepiej. Swoja droga dla Panow z Neversoftu rozwiazania HMX jak eksport piosenek z poprzedniej edycji czy cross-kompatybilne DLC to ciagle sci-fi. Przykre. Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Tu chyba bardziej chodzi o wyciąganie kasy niż science fiction, bo nie wydaje mi się żeby to poza ich zasięgiem było. Cytuj
kim 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Jakos w przypadku HMX takie rozwiazania sie sprawdzily bo co chwile czytam newsy ile to milionow zarobili. Pozatym imo pod katem komercyjnym kompatybilne DLC zwiekszylo by rowniez dochody Neversoftu bo ktos posiadajacy tylko GH:Metallica moglby kupowac DLC. A co do tego czy sci-fi czy nie to perkusja z GH:WT do dzis nie dziala z RB na PS3. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 No potwierdzam, niestety skrzynka pusta, będę dobrej myśli jutro xD. Kurcze, trochę boli mnie to, że jak gramy na perce od RB to mamy (pipi)owe ułożenie i napierdalanie samo, a nie tak jak w tej od GH:WT, że ładnie walniemy, spokojnie, tu talerzyk itp... mimo, że ION ma te talerze czy można też sobie je dokupić do normalnego drum kitu to mimo wszystko nie działa to jako 5, a jako 4 ;/. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Dbaja o swoje interesy.Z ich pkt widzenia to dosc racjonalne posuniecie.Dla nas juz nie Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 No nie powiem, GH: Metallica jest nieeesamowita Troszkę nie przyzwyczajony jestem do systemu HOPO, ale da się przeżyć. Mimika twarzy troszkę kuleje, nic się nie rusza poza ustami, zaś efekty graficzne jak flary itp. są niesamowite - miłego czekania. A, zapomniałem, Pelipe - masz szczęście, nie wyśle Ci invita bo konsola ma bana :s Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 1. A jak songi zrobione są Orzeszku? Gra się przyjemnie? 2. I bardzo dobrze :E http://www.youtube.com/watch?v=dHpDgnFN2cU <--- Genialne Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 (edytowane) Wiesz co, w porównaniu do GH3, All nightmare long jest lekko przeprojektowane. Dziwi mnie "znikanie nutek" podczas szybkiego strummowanie. Wydaje się jakbyśmy strumowali puste pole o_0 Gra się przyjemnie, na start odpaliłem Expert to na 13 piosenek, dwie zagrałem na 4* (reszta na 5*). Dla mnie łączenie długich nutek z innymi równocześnie jest... dziwnym pomysłem, albo się przyzwyczaić nie mogę. Edytowane 5 kwietnia 2009 przez Fisiu Cytuj
DeadFish 0 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 To GH jest świetne, szczerze polecam. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 Co do łączenia długi strun idzie sie przyzwyczaić . Rly. Kurna, mocz po udach cieknie jak patrze gostków na YT To GH jest świetne, szczerze polecam. K**** FISH! Skąd Ty masz GH: M :o!? czyżby tor...... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 (edytowane) "For Whom the Bell Tolls" to w chuj dobra piosenka, tylko strasznie banalna i mało zróżnicowana Ale słysząc: "Take a look to the sky just before toy die, it's the last time you will" zapominam o wszystkim i z powrotem wprawiam głowę w headbanging Edytowane 30 marca 2009 przez Keymaker Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Tracklista wyrywa z butow. Gram od wczoraj i normalnie jestem w siodmym niebie Gram w ta gre i non stop mam ciarki na plecach:D Spoko dodatki, jakies tam filmiki, przy kazdej piosence mozemy zobaczyc lyricsy, z jakiego albumu pochodzi itp. Przez ten motyw jakby połączonych "sznurkiem" nutek (ze nie trzeba strumowac w ogole, nawet pierwszej) niektore solowki sa duzo prostrze. Ale i tak wiekszosc kawalkow na expie jest dla mnie nie do ogarniecia;/ Co do designu to juz sie przyzwyczailem ale i tak jezeli chodzi o to, to GH < RB2 No i malo ludzi na online jak narazie. Przynajmniej wczoraj ok 17 ledwo 1 osobe na band quickplay znalazlem. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 No mnie juz pozamiatalo I te filmiki z koncertow Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Czy instrumenty z Rock Banda są w pełni kompatybilne z Metallicą? I korzystając z okazji, jaki według was jest najlepszy zestaw instrumentów (nie muszą być wszystkie od jednego producenta) do Rock Bandów i Guitar Herosów ?. Tylko bez tej perkusji za 1000 zł Cytuj
DeadFish 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Instrumenty są kompatybilne. RB2 / GHWT kit GHWT / GH3 Guitar Mikrofon byle jaki Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 kwietnia 2009 GH:M to geniusz. BEST GH EVER. Ta gra emanuje Metą z każdego kąta i w każdy możliwy sposób. Fani będą zachwyceni - gesty, bonusy, sceny, filmy, fakty... no i muza. A raczej MUUUZAA !!! Ale to już przecież wiecie... Dla mnie jako fana (Meta no. 1) wynik jest prosty (nie patrząc na DLC): GH:M > cokolwiek GH/RB. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 GRA JEST WIEEEEEEEELKA! To samo co Butch, GH:M OwNz All. Od zawsze marzyłem by zagrać piosenki mojej ukochanej kapeli. Grając Fade To Black czy Creeping Death autentycznie popuściłem. I żaden RB 2 czy GH 3 nie wskoczy na długo do mojego czytnika . Ale Expert+ na jednym pedale to jest samobójstwo, a Slayer to rzeeeeeeeeeeeeź. Trochę nastrzępię język i rzucę parę kurew jakie to za trudne, ale warto będzie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi