MrNorbi 38 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 tak w ultimie jest preorder. ta perka miala byc juz w maju w ultimie. teraz napisali ze w czerwcu, a dobiega koniec czerwca i tak naprawde nie wiadomo czy ta perka wogóle bedzie Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 w sensie 3 bębny i 2 talerze ? a co do tego która jest preferowana, to skoro można ich używać wymiennie, to założyłem, że lepszym wyborem będzie perka do RB, bo widziałem, że ma dwie stopki, ot co. Zle widziales. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 faktycznie. musiała stać pod dziwnym kątem ; ] Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 A do mnie juz jedzie przenosna perka, to ci bedzie wynalazek, jeno problem bedzie jak to rozstawic. Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Nie, ultima takich wynalazkow nie ma. Znalazlem sklep na nokaut.pl, wystarczy wpisac "MadCatz XB360 Portable Drum Kit". Kurier dopiero jedzie wiec sklepu nie reklamuje. To co mnie skusilo to cena, in minus - brak talerzy, ale to raczej perka pod RB, chociaz perka tego nazwac nie mozna, ale za ta cene duzo po tym nie oczekuje. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 aha wiem juz co widzialem takie na allegro. one są pod rockbanda. cena jest chyba dobra, bodajze na alledrogo widzialem za cos ok. 250zl. Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Dokładnie, 236 polskich zytoli. Głównie gram w RB2 więc talerzy nie potrzebuję, no i opinie na zachodnich forach ma przychylne. Ale z GH chyba też będzie kompatybilna - znaczy się mam nadzieję. Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Dokładasz 64 złote i masz perkusję od Rock Banda 1. Nie rozumiem po co kupować takie wynalazki. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 czerwca 2009 Dokładasz 64 złote i masz perkusję od Rock Banda 1. Nie rozumiem po co kupować takie wynalazki. Żeby nie zastanawiać się, jak się pomieścić w pokoju ze wszystkimi gratami? Żeby złożyć/rozłożyć perkę w 5 minut, a nie godzinę? Powodów jest zapewne więcej... Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Ale on nie wspominał o tym, że ma mało miejsca tylko, że ta wersja akurat była dostępna i była najtańsza. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 23 czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 czerwca 2009 To przeczytaj jeszcze raz txt, do którego sie odniosłem: Nie rozumiem po co kupować takie wynalazki I tego dotyczy moja odpowiedź, a nie konkretnego przypadku. Cytuj
Świrol 0 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Moje sobotnie eskapady żeby pograć ze znajomymi wymagają mało-zajmująco-miejsca-pakowności. Taka perka zmieści się w plecaku z konsolą. Jakoś siebie nie widzę biegającego po mieście ze stacjonarną perką skoro samo jej rozłożenie zajmuje kupę czasu. A do tego jest lepsza od RB1, bo tak nie hałasuje - podobno, i stopa nie pada po dwóch tygodniach, zresztą sprawdzę jak dostanę. Dołożyć 64 zeta? Stary wiesz ile browarów za to wypiję (żart). Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) dobra. mam drugi dzien GH metallice i mam problem... przeszedlem na medium kariere(wiekszosc piosenek na 3 gwiazdkach) i chcialbym sie przerzucic na hard, ale nie moge na hardzie skonczyc ani jednej piosenki. poprostu jak siegam po pomaranczowy przycisk to potem mi sie wszystko gubi. pirerwsze cztrey przyciski mam w zasięgu palców ale zeby nacisnąć pomarancz to musze przesunąć ręke ma ktos jakies rady czy pozostaje tylko ciągle cwiczenia na practice ?? xD dodam ze z seria GH nigdy nie mialem nic wspólnego i gram teraz na gitarze z WT/metallici. Edytowane 23 czerwca 2009 przez Norbi13 Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Nie ma na to środku, pamiętam jak sam kiedyś na perkusji grałem to ledwo co robiłem Enter Sandman na Medium w RB, a teraz to potrafię zrobić to na 100% na Expercie . Kwestia czasu i treningu. Edytowane 23 czerwca 2009 przez marcin0903 Cytuj
Zimol 85 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Ta zmiana z układu GRYB na RYBO i spowrotem to tzw. Shifty, podstawa gry na hardzie+, pograsz trochę, to załapiesz, tak samo jak Hammer-Ony. pozdro i powodzenia w szlifowaniu skilla Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 dzieki za jakis czas pojdzie kariera na expercie zobaczycie xD Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 dobra. mam drugi dzien GH metallice i mam problem... przeszedlem na medium kariere(wiekszosc piosenek na 3 gwiazdkach) i chcialbym sie przerzucic na hard, ale nie moge na hardzie skonczyc ani jednej piosenki. poprostu jak siegam po pomaranczowy przycisk to potem mi sie wszystko gubi. pirerwsze cztrey przyciski mam w zasięgu palców ale zeby nacisnąć pomarancz to musze przesunąć ręke ma ktos jakies rady czy pozostaje tylko ciągle cwiczenia na practice ?? xD dodam ze z seria GH nigdy nie mialem nic wspólnego i gram teraz na gitarze z WT/metallici. Trzymaj palce od czerwonego do pomarańczowego, w razie potrzeby tylko zmieniaj od zielonego do niebieskiego. Dlaczego? Wskazujący palec jest o wiele szybszy i dokładniejszy od ostatniego. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 ja tak samo robie. Prawie kazdy za ustawienie wyjsciowe uwaza palce poczawszy od zielonego, a wg mnie to glupota Najlepiej grac trzymajac wskazujacy na czerwonym, i tak reke trzymac ciagle, przeskakujac wskazujacym z czerwonego na zileony, a reszte palcow nie ruszac. Wyjatkiem jest tylko gdy trzeba w tym samym momencie trzymac i czerwony, i zielony, wtedy koniecznoscia jest szybko cala dlon przesunac w lewo. Ja tak gram i nie mam pojecia jak mozna inaczej, bo po porsut maly palec, nie dosc ze ma dosyc daleką droge do pomaranczowego, to jeszcze jest slaby ; d Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Ja zaczynam od zielonego i jakoś za(pipi)iście mi się gra Pozwól, że cię zacytuję: "Ja tak gram i nie mam pojecia jak mozna inaczej" Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 (edytowane) ja tak samo robie. Prawie kazdy za ustawienie wyjsciowe uwaza palce poczawszy od zielonego, a wg mnie to glupota Najlepiej grac trzymajac wskazujacy na czerwonym, i tak reke trzymac ciagle, przeskakujac wskazujacym z czerwonego na zileony, a reszte palcow nie ruszac. Wyjatkiem jest tylko gdy trzeba w tym samym momencie trzymac i czerwony, i zielony, wtedy koniecznoscia jest szybko cala dlon przesunac w lewo. Ja tak gram i nie mam pojecia jak mozna inaczej, bo po porsut maly palec, nie dosc ze ma dosyc daleką droge do pomaranczowego, to jeszcze jest slaby ; d w sumie to chyba kwestia przyzwyczajenia. ludzie (i ja tez) zaczynaja od zielonego dlatego bo nie wszyscy grają ozdrazu na hardzie albo expercie. ja nie mialem nigdy GH i zacząlem grę od medium. ale tak czy siak spróbuje tym twoim i fistacha sposobem EDIT: spróbowalem odrazu w karierze na hardzie trzymac od czerwonego do pomarancza i 86% zagralem xD jeszcze mi sie pare nutek gubilo jak przeskakiwalem na zielony, ale to malo bylo xD Edytowane 24 czerwca 2009 przez Norbi13 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 Zależy własnie od twoich palców ja najmniejszy nie jest zbyt szybki i że tak się wyraże pewny ( ja tak mam po jestem praworęczny) to rzeczywiście lepiej trzmać na czerwonym. Zresztą skill żeby grać na hardzie sam wpadnie zobaczysz. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 A ja jak miałem ten problem to się spytałem kolegi rl gitarzysty czy wszyscy mają problemy z małym palcem i on powiedział, że każdy tak ma na początku i to trzeba wyćwiczyć Także się nie łamałem i wyrobiłem chu.jka. No i gram ze wskazującym na zielonym. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 Ja tak samo. Logiczne że sie wyćwicza, ale no początku można tak jak wspomniałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi