mj 13 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 to zalezy od map zaplonowych, jak sa dobrze zrobione to nie powinny znaczaco wplywac na zuzycie. przynajmniej tak jest w motocyklach z ktorymi mialem do czynienia w tej dziedzinie :] w td duzo moze dac zmiana samej turbosprezarki albo charakterystyki jej pracy pozdro Cytuj
bajej 28 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 http://autokult.pl/2008/05/04/audi-a4-od-rieger-tuning/ http://autokult.pl/2008/07/03/tunning-audi-a5-od-senner/ http://autokult.pl/2008/05/30/nowe-audi-tt-po-tuningu/ Jakos podobaja mi się białe drogie samochody z czarnymi dodatkami ;] Cytuj
hooki 194 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 dubai stajl daje rade. białe auto, bananowa skóra, czarne felgi. mrrr.. 1000x lepiej od driftostylu, "czarnych" masek, naklejek wszędzie, wieeelkich skrzydeł na tylnej klapie. Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Tylk sportowe fury, nie żadne paskudne golfy. Jedyny udany samochód Volkswagena to Passat. passat? sorki ale bora jest udana Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Bora? Sorry, ale od czasów Scirocco mk2 nie zrobili nic ładnego. No, może Corrado jest jeszcze całkiem niezłe. Cytuj
wielad 0 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 A co powiecie na: fajny, jestem ciekaw jak z felgami, czy czesto trzeba czyscic i czy latwo sie czysci czyy trzeba sciereczka kazda szpryche z osobna Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 12 listopada 2008 Opublikowano 12 listopada 2008 (edytowane) Tuning ale z prawdziwego zdarzenia, czyli zrobiony tylko i wyłącznie przez profesjonalną firmę tunerską (np. w Mercedesach AMG, Oplach AC Schnitzer) albo seryjny bodykit w Hondzie Civic Type-R. To rozumiem ponieważ tutaj jest smak. Tuning w stylu Need For Speed (np. różowy, żółty, zielony lakier, ogromniasty spojler), czy też wiecznie popularny wiejski tuning, z jakimiś ręcznym malowaniem elementów auta w środku jak i na zewnątrz odpada. Buczące wydechy też są według mnie chu.jowe. Obniżone zawieszenie nie jest debilne, ale jest świadomym ryzykiem... Podobnie jak w temacie ze sprzętem grającym, takie przypadki w moim mniemaniu zakrawają o patologię. Co prawda na tylnej szybie w "zdjęciach naszych aut" można zaobserwować nalepkę "Pioneer", która była tam już cały czas jak nabyłem auto, ale tego nazwać tuningiem nie można. Generalnie nie jestem zwolennikiem ingerowania. Jeszcze na fajne koła mogę się zgodzić, bo dodają uroku (szkoda, że na nasze dziurawe drogi felgi aluminiowe nie najlepiej się nadają, trzeba bardzo uważać, w poprzednim wozidle "ząbek" alusa załatwiłem, był spawany ;p). Edytowane 14 listopada 2008 przez sir_ryszard Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 13 listopada 2008 Opublikowano 13 listopada 2008 od kiedy pracuje to troszke na samochod wydalem. kupilem nowe... no te wskazniki xD z obrotomierzem bo wczesniej nie mialem. oprocz tego wymienilem sobie antene bo moja dzialala do du.py. potem zamontowalem sobie elektryczne szyby bo krecac tymi rolkami czulem sie jak debil. chcialem kupic sobie jakies pokrowce bo mam brudny mocno jeden fotel. nie idzie tego nawet zmyc xD no, ale wszedzie sa albo takie stylizowane na skore, ktore wygladaja ch.ujowo albo jakies ze smokami. szukalem czegos w miare normalnego ale klops. no i zrobilem sobie ogumienie na nadkolach bo rudy mi sie tam zadomowil (ponoc w kazdej hondzie tam jest predzej czy pozniej). zrobilem przeglad, wymienilem chlodnice i klocki hamulcowe. potem ja umylem (dwa dni pozniej byl zaje.bisty deszcz i tera wyglada jakbym od 5 lat nie myl). nie mam pomyslu co dalej to nie bede robil nic na sile. chcialbym czarne felgi, ale to juz spory wydatek, na razie mi zal kasy. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 Kupilem kabel aby podpiac auto pod vaga. Wyszlo fajnie bo nie bylo bledow w sterowniku i na tym mi zalezalo. Teraz rozkminiam jak poprawnie ustawic zaplon aby bylo lepiej i nie skakal na obrotach. Tuning: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=524041131 Rozkminka #2: Kupic bajerancki termometr, nie ten co wyzej tylko z innej aukcji bo ma wiecej rzeczy zaprogramowanych, i sam ten wyswietlacz wkomponowac w puste zaslepki pod regulacja nawiewow. Obmyslam misterny plan tylko, troche duzo za to wolaja Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 Takie rzeczy to tylko w Reventonie :| Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 W Golfie elegancko by to wyglądało. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Nie marudź tylko montuj. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Nie mam kasiory na razie Robie przepustnice Cytuj
Haro 78 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Jesli tuning, to tylko mechaniczny. Ewentualnie delikatny german. Fele, szybki, swiatla, gleba. Nic wiecej nie trzeba. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Kupilem kabel aby podpiac auto pod vaga. Wyszlo fajnie bo nie bylo bledow w sterowniku i na tym mi zalezalo. Teraz rozkminiam jak poprawnie ustawic zaplon aby bylo lepiej i nie skakal na obrotach. Przeczysc sobie przepustnice i przeplywke, zrob adaptacje, po 1000km wszystkko wroci do normy a obroty przestana skakac. Ktos sie pytal o chips'a w TDi. Generalnie chiptuning jest w stanie podniesc moc maksymalnie o 20%. Oczywiscie mozesz podniesc i o 100, 200 albo 1000, ale po odpaleniu auta wydasz kase na nowy silniczek. Zdrowy przedzial przyrostu mocy to wlasnie 20% bez obciazania seryjnych podzespolow silnika. Spalanie? Na poczatku wzrosnie (wieksza moc = ciezszy but), pozniej moze zmalec nawet o 5-10%. Wiem z wlasnego doswiadczenia Cytuj
django 549 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 ja sie w wew. tuning nie mam co pakowac, wiec pomalu obmyslam co mozna by dolozyc na zewnatrz;] Napewno lotka na tylnia szybe i pomalowanie plastikowych dokladek pod kolor nadwozia [bedzie wygladal na nizszy], chyba jeszcze tylnie lampy poliftowe i przyciemnienie szyb i tyle. Chcialoby sie felgi [MOMO Strike w 17' <3], ale obawiam sie, ze nie nazbieram tyle kasy, lajf is lajf Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Kupilem kabel aby podpiac auto pod vaga. Wyszlo fajnie bo nie bylo bledow w sterowniku i na tym mi zalezalo. Teraz rozkminiam jak poprawnie ustawic zaplon aby bylo lepiej i nie skakal na obrotach. Zrobione. Zawinila peknieta kopulka i spier dalajacy z niej prad. Cytuj
Haro 78 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Bolaczka wolnossakow z grupy VAG. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi