Skocz do zawartości

Marilyn Manson

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybym nie usłyszał po raz pierwszy Mansona w AS w 1997'mym (wiem, hardkor jestem) to powiedziałbym dzisiaj, że kul i fajnie grają. Straszna kupa, pierdu pierdu, hopsasasa jak wszystko co wyszło po MA...

Opublikowano (edytowane)

co to "MA"? nigdy nie słuchałem starych płyt mansona bo myślałem, że to muzyka dla pedałów.

Generalnie uważa się, że płyty "Antichrist Superstar" oraz "Mechanical Animals" stanowią jakieś tam dziedzictwo.

Osobiście uważam, że Antychryst zaiste jest fantastyczną płytą, z kolei z Animalsów parę piosenek mi się podoba, a parę nie.

Edytowane przez ogqozo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

MA cenie bardziej niz AS. Najnowsza plyta nawet sie nie zbliza do tamtych albumow (no, moze pol jakiegos utworu). Muzycznie krazy gdzies pomiedzy Holy a THEOL co oznacza jedynie tyle, ze mozna uslyszec podobienstwa w niektorych utworach. I to tyle. Ogolnie bida. Manson powinien zabic sie po MA albo HW i nie tworzyc wiecej muzyki. Wyszedlby na tym o wiele lepiej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odsłuchałem wkońcu najnowszy krążek Mansona. Biedy nie ma , ale wyszedł typowy średniak. Dałbym 5 na 10.

Jedynie 3 tracki są naprawde dobre, szkoda że koleś się 'skończył'...jednak nadal liczę, źe za 3 lata przywali z nowym albumem ,który bedzie tak dobry jak te z początków jego kariery.

• 2 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No i jak wrażenia ?

Ten singiel, w którym mansonowi wydaje się, że jest nikiem kejwem jest bardzo ok, ale boję się, że zrzygam się z nudów po trzecim tracku jak to przeważnie bywa z MM

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wyzej. Czasami czuc muzyczne nawiazania do starych plyt np. do Portrait ale te akurat utwory sa srednie. A sama plyta o wiele lepiej niz ostatnie 3 kupsztale. 7-/10.

Opublikowano

MM zaskoczył. Już nie dawałem mu wiele nadziei po ostatnich trzech płytach a tu proszę, świetna sprawa, muzycznie widać, że zapożycza co lepsze elementy ze swoich dobrych lat, brzmi toto naprawdę fajnie (dobry producent), głos nawet ma niezły, utwory chwytliwe. Zobaczymy jak będzie po kilku miesiącach i osłuchaniu, ale póki co 8/10 ode mnie.

• 2 lata później...