consolinho 0 Opublikowano 4 czerwca 2008 Opublikowano 4 czerwca 2008 Zamierzam kupić TV HD do X360 i zastanawiam się czy zostawić telewizor kineskopowy do gamecuba.Moje pytanie wzięło się z tego że widziałem u znajomego PS2 na telewizorze LCD HD i wyglądało to kiepsko(rozmazany obraz).Czy ktoś podłaczał kostke do LCD HD ? Jeżeli obraz wygladąda podobnie jak na PS2 być może kabel RGB coś zdziała ? Wyrażcie swoje opinie. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 4 czerwca 2008 Opublikowano 4 czerwca 2008 Ja sie podłączam chinchami. Jest znośnie nawet. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 7 czerwca 2008 Opublikowano 7 czerwca 2008 Wszakże jeszcze HDTV nie posiadam, ale widziałem jak chodzą gry z GCN u kumpla, obraz jest lekko rozmyty, ale ogólnie nie jest źle, w zupełności wystarczy, chociaż żaden problem zostawić sobie "kostkę" na zwykłym odbiorniku. Jak kto woli. Cytuj
hooki 194 Opublikowano 7 czerwca 2008 Opublikowano 7 czerwca 2008 ja u kumpla widziałęm na hd ready lcd.. z tym że nie mam porównania do kineskopa, sprawdzaliśmy wszystkie residenty i było mocno ok. po tym co widziałem jak podpięte miał ps2 pod ten sam tv to gejmkjub wyglądał 100x lepiej imo. btw. via chinche szło.. Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 7 czerwca 2008 Opublikowano 7 czerwca 2008 Ja mam tv hd ready i czasem sobie pykam na gacku. Najlepsza jakosc uzyskasz uzywajac kabla component ( zielony-czerwory- niebieski czincz). Przedtem galem przez scart i bylo duzo gorzej. Po komponencie jest znosnie. BTW ciezko wrocic do past genow jak sie ma X360 lub PS3. Cytuj
przegraj_kowal 0 Opublikowano 8 czerwca 2008 Opublikowano 8 czerwca 2008 ja mam plazmowca Panasonic Viera i gry z past genow moim zdaniem wygladaja bardzo dobrze,o wiele lepiej niz na moim starym 21" CRT.chociaz musze przyznac,ze w niektorych grach wychodza niedorobki czy zabkowane krawedzie,ale co to dla zapalonego Gracza aha,wszystkie moje past geny podlaczam przez Scart(euro) Cytuj
skyblue 0 Opublikowano 21 września 2008 Opublikowano 21 września 2008 z tego co mi wiadomo, to duzo też zależy od samego telewizora, niektóre maja słaby upscaling, więc bez względu na to czym to podłączysz to zawsze obraz słaby wyjdzie. Wątpię, że component coś pomoże, jeśli gry pal nie obsługują progressive scan. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 21 września 2008 Opublikowano 21 września 2008 juz jutro powinien do mnie przyjsc kupiony w ten piatek monitor LCD Samsung T260HD, kupiłem bo głownie do kompa ale mam zamiar sprawdzic jak sie spisze tymczasowo z ps3 i NGC. jak widac na fotkach ma sporo wejsc (component, SCART, 2xHDMI, no i antene). Gacka podepne SCART'em bo moja konsola to nowszy model i nie ma wyjscia component i dodatkowo nie jest jeszcze przerobiona zadnym czipem wiec w NTSC nie zagram. http://images33.fotosik.pl/307/a15a6ef9b7d83a05.jpg opisze jak na nim smiga kostka, bo to mniej wiecej to samo co tv. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 10 października 2008 Opublikowano 10 października 2008 Mam Samsunga LE32R82W HD ready 32 ". Podłączyłem Gacka do niego scartem i niestety, obraz był rozmazany, przepalony - nie chciało mi się ustawiać telewizora specjalnie pod kostkę... ale w sumie do popykania w Mario Party wystarczyło... Cytuj
consolinho 0 Opublikowano 22 października 2008 Autor Opublikowano 22 października 2008 Dziękuję za wszystkie opinie.Tematu nie zamykam, może się przydać innym użytkownikom forum. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 a mi udalo sie ustawic obraz i wygląda świetnie, tak jak pisalem wyzej na podanym modelu monitora Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Ja niedawno zakupiłem monitor tv LG pod x360 ale testowałem na nim moje pozostałe konsole.(PSX,GC).Na psx'ie to zależy od gry a na GC od trybu obrazu.Testowałem to na REmake'u i w trybie 60Hz myslałem że puszcze pawia.Ale w 50Hz było już lepiej.Timesplitters:FP jak się odpaliło na Widescreen to też było nawet nawet.No i RE4 tak samo jak REmake.Na psx odpalałem Silent Hill to było ok.Ale np FFVIII wygładało koszmarnie...;/. Cytuj
Lukas_AT 1 201 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Zastanawiam się nad Gackiem, ale nie wiem czy to ma sens, jeśli mam tylko LCD. Skoro jest różnie, może jakieś nowe opinie na ten temat? Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 (edytowane) To już lepiej kup sobie Wii( zakładając, że takowego ni masz) z wsteczna kompatybilnością. Przynajmniej mniej wybulisz za commponent Inna sprawa, że Palowe gry na gacka nie obsługują 480p tylko 480i :confused: Edytowane 28 czerwca 2012 przez C-Boy Cytuj
Lukas_AT 1 201 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Czyli jeśli chce zagrać w Resident Evil Remake to lepiej wybrać opcje Wii + LCD niż GameCube + LCD? Czy konwersja Remake'a na Wii - Resident Evil Archives - ma jakieś poprawki graficzne? Czy lepiej do Wii wrzucić płytkę GameCube'a? Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 (edytowane) Teoretycznie tak. Nie musisz Żonglować płytami, więcej alternatyw pod względem sterowania. Resident Evil Archives na oczy widziałem tylko raz i miałem wrażenie, że gra popyla w jakimś oszukamy 480p. Mnóstwo pasów, grafika rozmazana. Ogólnie, przeżyłem spore rozczarowanie. Nie wiem, nie wiem. Już wolałbym w to zagrać na CRT, albo zaczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł wydania tej gry na WiiU w 1080p z wszystkimi bajerami Edytowane 28 czerwca 2012 przez C-Boy Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Zastanawiam się nad Gackiem, ale nie wiem czy to ma sens, jeśli mam tylko LCD. Skoro jest różnie, może jakieś nowe opinie na ten temat? Na tym zwykłym czinczu wszystkie gry będą mocno rozmazane, a component do tej konsoli ciężko znaleźć. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 zamiast componenta do ngc lepiej kupic uzywane wii z allegro za 250zł. nawet na allegro trzeba dac 160-180zł za tego compo jak juz sie znajdzie Cytuj
Lukas_AT 1 201 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Tak też chyba zrobię, bo niestety nie mam CRT. Przy okazji ogram jakieś perełki z Wii jeszcze, Ale jakoś będzie mi brakowało duszy Gacka... Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 8 lipca 2012 Opublikowano 8 lipca 2012 warto zainwestowac w pada gamecube wavebird bo ten klasyczny pad nie dziala z grami z gacka Cytuj
saptis 620 Opublikowano 10 lipca 2012 Opublikowano 10 lipca 2012 Jak to jest z kablem component - czy ten z Wii pasuje do Gamecube ? Cytuj
Mat666 11 Opublikowano 10 lipca 2012 Opublikowano 10 lipca 2012 Jak to jest z kablem component - czy ten z Wii pasuje do Gamecube ? Niestety nie pasuje. 1 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 10 lipca 2012 Opublikowano 10 lipca 2012 Dzieki za szybka odpowiedz ! To nic, zawsze mozna grac na Wii w gry z Gamecube - tutaj jest troche podbita rozdzielczosc i lepszy obraz z kabla component. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi