Skocz do zawartości

LCD HD a gamecube,czy wygląda to poprawnie?

consolinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam kupić TV HD do X360 i zastanawiam się czy zostawić telewizor kineskopowy do gamecuba.Moje pytanie wzięło się z tego że widziałem u znajomego PS2 na telewizorze LCD HD i wyglądało to kiepsko(rozmazany obraz).Czy ktoś podłaczał kostke do LCD HD ? Jeżeli obraz wygladąda podobnie jak na PS2 być może kabel RGB coś zdziała ? Wyrażcie swoje opinie.

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszakże jeszcze HDTV nie posiadam, ale widziałem jak chodzą gry z GCN u kumpla, obraz jest lekko rozmyty, ale ogólnie nie jest źle, w zupełności wystarczy, chociaż żaden problem zostawić sobie "kostkę" na zwykłym odbiorniku. Jak kto woli.

Opublikowano

ja u kumpla widziałęm na hd ready lcd.. z tym że nie mam porównania do kineskopa, sprawdzaliśmy wszystkie residenty i było mocno ok. po tym co widziałem jak podpięte miał ps2 pod ten sam tv to gejmkjub wyglądał 100x lepiej imo.

btw. via chinche szło..

Opublikowano

Ja mam tv hd ready i czasem sobie pykam na gacku. Najlepsza jakosc uzyskasz uzywajac kabla component ( zielony-czerwory- niebieski czincz). Przedtem galem przez scart i bylo duzo gorzej. Po komponencie jest znosnie. BTW ciezko wrocic do past genow jak sie ma X360 lub PS3.

Opublikowano

ja mam plazmowca Panasonic Viera i gry z past genow moim zdaniem wygladaja bardzo dobrze,o wiele lepiej niz na moim starym 21" CRT.chociaz musze przyznac,ze w niektorych grach wychodza niedorobki czy zabkowane krawedzie,ale co to dla zapalonego Gracza ;) aha,wszystkie moje past geny podlaczam przez Scart(euro)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

z tego co mi wiadomo, to duzo też zależy od samego telewizora, niektóre maja słaby upscaling, więc bez względu na to czym to podłączysz to zawsze obraz słaby wyjdzie. Wątpię, że component coś pomoże, jeśli gry pal nie obsługują progressive scan.

Opublikowano

juz jutro powinien do mnie przyjsc kupiony w ten piatek monitor LCD Samsung T260HD, kupiłem bo głownie do kompa ale mam zamiar sprawdzic jak sie spisze tymczasowo z ps3 i NGC. jak widac na fotkach ma sporo wejsc (component, SCART, 2xHDMI, no i antene). Gacka podepne SCART'em bo moja konsola to nowszy model i nie ma wyjscia component i dodatkowo nie jest jeszcze przerobiona zadnym czipem wiec w NTSC nie zagram.

http://images33.fotosik.pl/307/a15a6ef9b7d83a05.jpg

opisze jak na nim smiga kostka, bo to mniej wiecej to samo co tv.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja niedawno zakupiłem monitor tv LG pod x360 ale testowałem na nim moje pozostałe konsole.(PSX,GC).Na psx'ie to zależy od gry a na GC od trybu obrazu.Testowałem to na REmake'u i w trybie 60Hz myslałem że puszcze pawia.Ale w 50Hz było już lepiej.Timesplitters:FP jak się odpaliło na Widescreen to też było nawet nawet.No i RE4 tak samo jak REmake.Na psx odpalałem Silent Hill to było ok.Ale np FFVIII wygładało koszmarnie...;/.

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)

To już lepiej kup sobie Wii( zakładając, że takowego ni masz) z wsteczna kompatybilnością. Przynajmniej mniej wybulisz za commponent :D

Inna sprawa, że Palowe gry na gacka nie obsługują 480p tylko 480i :confused:

Edytowane przez C-Boy
Opublikowano

Czyli jeśli chce zagrać w Resident Evil Remake to lepiej wybrać opcje Wii + LCD niż GameCube + LCD? ;) Czy konwersja Remake'a na Wii - Resident Evil Archives - ma jakieś poprawki graficzne? Czy lepiej do Wii wrzucić płytkę GameCube'a?

Opublikowano (edytowane)

Teoretycznie tak. Nie musisz Żonglować płytami, więcej alternatyw pod względem sterowania. Resident Evil Archives na oczy widziałem tylko raz i miałem wrażenie, że gra popyla w jakimś oszukamy 480p. Mnóstwo pasów, grafika rozmazana. Ogólnie, przeżyłem spore rozczarowanie. Nie wiem, nie wiem. Już wolałbym w to zagrać na CRT, albo zaczekać, aż ktoś wpadnie na pomysł wydania tej gry na WiiU w 1080p z wszystkimi bajerami :D

Edytowane przez C-Boy
Opublikowano

Zastanawiam się nad Gackiem, ale nie wiem czy to ma sens, jeśli mam tylko LCD. Skoro jest różnie, może jakieś nowe opinie na ten temat?

Na tym zwykłym czinczu wszystkie gry będą mocno rozmazane, a component do tej konsoli ciężko znaleźć.

• 2 tygodnie później...