Skocz do zawartości

WLIIA

Fab3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

"Whose Line Is It Anyway? (skrótowo nazywane Whose Line?) - telewizyjne show w którym czwórka komików odgrywa w całości improwizowane scenki wcielając się w różne postacie. W zabawie ważna jest publiczność, która - tak jak prowadzący - nie tylko narzuca bohaterom role i style do odegrania, ale także sama często uczestniczy w scenkach.""

Od siebie dodam, że program jest zaj.ebisty - prowadzi Drew Carey i występuje m.in. Ryan Stiles i Colin Mochrie, gościnnie był nawet Robin Williams i Whoopie Goldberg (polecam odcinek z Williamsem), naprawdę grzech tego nie znać. Skecze to np. udawanie (człowieka zmieniającego się w kurczaka itp.), śpiewanie, czy dubbingowanie rozmowy w zagranicznym języku.

Na polski przetłumaczone zostało dopiero 13 odcinków 1 serii, zapraszam tutaj - www.wliia.pl lub na www.whoseline.pl

Mała próbka programu:

http://youtube.com/watch?v=6_NeU3t0l-0

Po polsku:

http://youtube.com/watch?v=gcCLNl2FBF4

http://youtube.com/watch?v=tQ56iQaKwok

Też świetne:

Edytowane przez Fab3r
  • Odpowiedzi 27
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

żeby głupi miał zagadkę ;) dżołk taki

Dobra faza z tym - widziałem toto jakiś czas temu - niszczy mnie własnie kolo, który występował razem z Drew w jego serialu (Drew Carey Show).

Najfajniejsze IMO są dwie kwestie i 'tylko pytania' - najbardziej jacarskie pomysły oni wtedy mają - a wymyslanie piosenek w locie jest imo naciagane - oni to bez zająknięcia robią ..

Opublikowano

Taaa...Mogłem przewidzieć, że Fab3r założy temat o tym programie ;)

Od kilku dni, nieustannie każe mi to oglądać :P

Show jest faktycznie zaj.ebisty, przy niektórych momentach (źrebak na przykład) padłem ze śmiechu :lol:

No i postać Drewa i Ryana - uwielbiałem ich w Drew Carey Show

Swietny program.

Opublikowano (edytowane)

Więc show nie jest do końca improwizowany - tutaj macie jak to jest robione :)http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type=

Stretch - po co? Żeby zarazić tym więcej ludzi, bo w temacie z filmikami tyle się tego przewija, że nikt by tam nie zajrzał. A jako, że program ma już (chyba?) 9 serii, to myślę że zasługuje na osobny temat ;)

Co do tłumaczenia - tłumaczą i WhoseLinePL i WLIIA.pl - tyle, że wliia tłumaczą całe skecze, co moim zdaniem jakoś fajniejszą wczuwkę robi. Tylko mają chwilowo jakąś awarię na stronie.

Edytowane przez Fab3r
Opublikowano

Przydałaby się polska wersja. TVN zamiast kopiować zagraniczne You can dance i tańce z gwiazdami mógłby wykupić licencję na wliia. Kogo obstawiacie na polską wersję? Maćka Stuhra? Pazurę?

Opublikowano

wydaje mi sie, że po polskiemu to już nie bedzie to samo. a jak już cos co wziąłbym Maćka Stuhra, kolesia z Kabaretu Moralnego Niepokoju(ten co miny strzela i zawsze opowiada) i więcej kandydatów nie mam. Pazura sztuczny jest i niech spada na bambus - wypalił sie IMO.

Opublikowano (edytowane)

http://pl.youtube.com/user/TadekDDZ to jest drugie konto ziomka który zajmuje się tłumaczeniami.Wprawdzie na tym profilu nie ma przetłumaczonych skeczy,ale jeśli ktoś nie ma problemów z angielskim,polecam obczaić tzw. "Inside Joke collection"

BTW: w necie podobno lata petycja z prośbą o wznowienie "Whose Line" ^_^

Ten Show to jest coś niesamowitego!! :lol:

Edytowane przez Tiny
Opublikowano (edytowane)

Ja was zabiję, wczoraj odpaliłem, mimo że wcześniej na Joe Monsterze to olewałem i siedziałem z słuchawkami na uszach do 3... Ryan jest geniuszem, a piosenki Wayne'a mnie niszczą. O Boże, ten show jest przekozacki:)

Edytowane przez Saunter
Opublikowano

Taaa, kapitalny show, odkrycie ostatnich miesięcy - zawsze oglądam z kumplami przy wódeczce, przed imprezą :D Jak na amerykański program - za(pipi)iście inteligentny. Pewnie połowa hamburgerów nie rozumie dow(pipi)ów :)

Moje hity (bez linków, nie chce mi się szukać):

- piosenka z musicalu o drwalach ("Oh, timber" :D )

- składanka przebojów, m.in. o safari (4 piosenki na 5 płytach) - "I have a Pigmay in my pocket" rządzi absolutnie

- niemieccy milionerzy - absolutne mistrzostwo. Od tego skeczu na trudne pytania odpowiadama "I wanna invade Poland".

Opublikowano

Dla mnie ekipa WLIIA niszczy wszystkie show na świecie. Niesamowita improwizacja, inteligentne dow(pipi)y i talent aktorski Ryana, Wayne'a, Colina, Brada i tego ziomka od milionerów powala.

Denerwuje mnie tylko Drew, który zawsze tak samo nieśmiesznie zaczyna szoł -"witam państwa w szoł, gdzie wszystko jest improwizowane!ci panowie na tych fotelach odegraja przed wami scenki za ktore otrzymaja punkty ktore tak naprawde nie maja znaczenia!(i tutaj sztuczny smiech sali)W rzeczywistosci sam wybiore zwyciezce, a na koniec programu uczestnicy beda mieli do zrobienia male cos ze mna!ahahahha".

Polecam odcinki z wpadkami (godzina beki) i z robinem williamsem ("damn i cut myself" xD).

Opublikowano

Tym bardziej Specu, że wiadomo jakie będą następne posty w tym temacie

-"Widzieliście najnowszy odcinek wliia?!AA boski, rajan żondzi i ten dow(pipi) xxx!ahaha!oplulem ekran!macie linka jak co :D:D:D

-Ty no!Zajefakenbisty ep!Rajan daje rade!!ja chce juz nastepny"

No.