Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Lain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POSNANIAK, masz jakiś wykres ze strojenia?

tak, seria było 185KM 204 Nm. wyszło na doładowaniu 0,4 bara 219KM 260Nm. mało koni bo po zapięciu VTECa spada zbyt mocno doładowanie. powodem jest zbyt mała wydajnośc kompresora. do wiosny zostanie przerobiony sam kompresor i w nowym nadwoziu silnik będzie latał na większym doładowaniu.

Opublikowano (edytowane)

kompresor jest "łagodniejszy" dla silnika . nie ma gwałtownego przyrostu który mógłby się zle skończyć dla korbowodów które nie są zbyt masywne w H22. Po za tym soft turbo było już przerabiane w tym silniku tysiące razy a wykresu z eatonem m62 w jeszcze nikt wczesniej nie pokazał. problemem jest kierunek obrotu kompresora który na hondowskim silniku obraca się w niewłaściwą stronę. w tej chwili mam przełożenie 2:1 czyli przekroczyłem już maksymalna prędkośc obrotową kompresora przewidzianą przez producenta czyli 15000obr/min w dodatku w nieodpowiednią stronę. teraz kompresor będzie przerobiony na właściwą stronę co podniesie jego wydajnośc.

Edytowane przez POSNANIAK
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dobra to ożywiam umarnięty temat i daję fotki mojej nowej Maździnki 323F ( nowej bo nowszej od Toyoty z 1989 :P ).

img20130402172725.jpg

A tutaj sprzed paru dni (jeszcze na niemieckich blachach) i po myciu ;)

img20130328163033.jpg

<3

• Plusik 5
Opublikowano (edytowane)

No tak jak pisałem na fb, bardzo dobry zakup ;P mam taką, tyle że benzyniaka i jest świetna. BTW, ile dałeś?

Edytowane przez Lucek
Opublikowano

Dzięki za ciepłe słowa chłopcy ;)

No autko jest piękne i cieszę się, że znalazłem dokładnie taki model o jaki mi chodziło i to w bardzo dobrym stanie.

Dałem równo 10 patyków + opłaty rejestracyjne, akcyza, środowiskowa, tłumaczenie dokumentów i inne pierdoły; razem jeszcze 1500 zeta.

Oponki na lato już też zakupiłem.

Jeszcze pasuje zrobić przegląd rozrządu, bo jak pyerdolnie to się tłoki spotkają XD

Opublikowano

Maus ja bym kupił. Jeśli masz gdzie trzymać, masz dodatkowy cash na zrobienie go (bo widać że trzeba włożyć co nie co) i co więcej masz przyjemność z takich rzeczy i znasz się to powiem tak: po co człowiekowi pieniądze jeśli nie na takie przyejmności?

Opublikowano

W koncu pogoda zaczyna dopisywac wiec moglem troche wypiescic auto. Przy okazji zmienilem felge i zalozylem gwint wiec wrzuce fote jak lezy auto co by poszlo troche szydery ze jezdze 'sportowym' civiciem 1.4

dsc01289a.jpg

dsc01301fa.jpg

dsc01305oc.jpg

• Plusik 5
Opublikowano

Malina, fajnie wygląda :thumbsup:

a to nowy nabytek mojego brata, osobiście zazdroszczę mu A8 w takim stanie, w jakim udało mu się wyrwać;

JNKwfnj.jpg

sdh5UQS.jpg

ojCIWSD.jpg

Lepszych zdjęć na razie nie ma

• Plusik 1
Opublikowano

Redmitsu... Gleba po to by na torach ruch tamować, co? Wiejskie owiewki znowu załozyłeś, hę? i białe fele by przed tesco rwać gimbuski... Dziadkowóz a Ty tak kasę marnujesz...

(Yacek mode off) hehe ;)

Moje zdanie juz znasz, tak trzymać, jest bez przesady a stylowo choć z tym skręceniem jeszcze o centymetr to bym się zastanowił. Nie wiem jak u Ciebie z asfaltem ale u mnie taka gleba już by nie przeszła i tak mam juz wgnioty na portkach od kol. wydechowego hehe :)

Infidel, A8 w pięknym stanie, ta limo zawsze na mnie wrażenie robiła, zwłaszcza z odpowiednim silniczkiem :)

Opublikowano

Siedzi 4.2 V8 310KM :). Co do gwintu, to w A8 jest zawiecha od S8, opony 255/35/19 i killa progow w miescie jest nieprzejezdznych,a reszte przejezdza bokiem jadac 2km/h.

To niesamowicie mądre i wygodne.

• Plusik 1