balon 5 336 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Mało kto da na działalność leasing gdy ten ktoś dopeiro ją założył. Z tego co wiem to minimum 3 miechy trzeba prowadzic by dostac pralke na raty, co dopiero samochód. No ale jak by się wpłacało z 50 % ? Chyba by przeszło. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Nie wiem, watpie, poza tym trzeba by mieć na to te 50% tu i teraz, a nikt nikomu tu do portfela nie chce zagladac. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Działalności jeszcze nie mam, wziąłem na siebie, a potem najwyżej sobie ją wpiszę w działalność. VATu, co prawda, już nie odliczę, ale cena była tak atrakcyjna, że i tak się kalkuluje. Pojechałbym nią na zlot, ale już się z Waldkiem ustawiliśmy to nie będę cudował Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Ale czarne felunie by jak złoto do tej Kii były. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Ale czarne felunie by jak złoto do tej Kii były. Sam nie wiem może lepiej by pasowały te Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Wlasnie mialem pisac, ze czarne optycznie by zginely i lepsze bylyy z polerowanym rantem. Mysle, ze felgi Lucek dostanie od Tedunia, czyli chromowane blingbling ze spinerami Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Nie szkoda wam kasy na felgi wydawać i płakać, że przy parkowaniu od krawężnika obcierka poszła? IMO te seryjne już są zupełnie spoko. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Na razie i tak nie mam hajsu na felgi, więc fabryczne muszą wystarczyć Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Na razie i tak nie mam hajsu na felgi, więc fabryczne muszą wystarczyć Spoko ważne że nie ma kołpaków Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 No kołpaki by całkowicie zepsuly wygląd tej fury. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Widziałem ostatnio typa w lanosie z kołpakami spinnerami Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Do Lanosa to wszystko pasuje. 1 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Nie wiem, watpie, poza tym trzeba by mieć na to te 50% tu i teraz, a nikt nikomu tu do portfela nie chce zagladac. dają od ręki nawet jak założyłeś działalność wczoraj. zależy od towarzystwa i dealera, auto ma w dowodzie leasing jako właściciela, więc windykacja zajmuje 3 sekundy (telefon na policję, że użytkownik bezprawnie jeździł własnością leasingodawcy i z reguły widuje się go *tutaj podajesz adres firmy*). Dwa dni późnej auto na parkingu. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 aha, pewnie masz racje, ale z pralką się nie mylę ;D Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 nie mylisz się. Wczoraj chyba o tym z Luckiem gadałem, że jak bierzesz pralkę, TV czy nawet głupi rower na kredyt to masz 20 stron papierów, w przypadku auta nawet na kredyt masz ksero dowodu, 3 podpisy i odpowiedź w ten sam dzień. W przypadku leasingu więcej jest tylko o dokumenty założycielskie firmy. Ale już w przypadku domu znów jest przeyebane, bo nie ma eksmisji n bruk więc windykacja nie jest łatwa. Śmieszne to, że łatwiej kupić furę za 70k niż rower za 5 czy pralkę za 2k. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Łatwo czy trudno ale wysokie raty trzeba bulić do tego jak nie daj Boże dojdzie do wypadku i całkowitej kasacji samochodu to chyba ubezpieczenie na samochód z leasingu pokrywa 70% ceny ? więc trzeba resztę jeszcze z własnej kieszeni szukać. Chyba że się mylę Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Łatwo czy trudno ale wysokie raty trzeba bulić do tego jak nie daj Boże dojdzie do wypadku i całkowitej kasacji samochodu to chyba ubezpieczenie na samochód z leasingu pokrywa 70% ceny ? więc trzeba resztę jeszcze z własnej kieszeni szukać. Chyba że się mylę to jest pierwsza podstawowa wada leasingu, druga to taka, że jak buchną Ci auto, to leasing dostaje kasiorę a Ty… nic. Czyli masz leasing na 3 lata, buchną Ci auto w drugim roku i po zawodach, płaciłeś dwa lata i nie masz nic. Można się doubezpieczać, ale to jest już droższe. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Łatwo czy trudno ale wysokie raty trzeba bulić do tego jak nie daj Boże dojdzie do wypadku i całkowitej kasacji samochodu to chyba ubezpieczenie na samochód z leasingu pokrywa 70% ceny ? więc trzeba resztę jeszcze z własnej kieszeni szukać. Chyba że się mylę to jest pierwsza podstawowa wada leasingu, druga to taka, że jak buchną Ci auto, to leasing dostaje kasiorę a Ty… nic. Czyli masz leasing na 3 lata, buchną Ci auto w drugim roku i po zawodach, płaciłeś dwa lata i nie masz nic. Można się doubezpieczać, ale to jest już droższe. Dlatetego jak ma się bardzo dobrą furę w leasingu bardziej opłaca się zamontować Findera niż doubezpieczać dajmy na to 3-4 lata. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) Eeee jak jest zamówienie to i Finder nie pomoże... Sąsiadowi z garażu obok jego domku jednorodzinnego buchneli w nocy, wszyscy w chacie, alarmy, findery, solidne zamki, drzwi i brama a nikt nic nie słyszał... Finder się znalazł po jakimś czasie w jakiejś dziupli ale bez reszty auta hehehe Edytowane 21 czerwca 2014 przez Łebi Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Haha udało się wyrobić przed lipcem i pierwszy raz wyjazd w plener (w tym sezonie ) 3 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) Swietna jest ta Miata! Kolor w pelnym sloncu pewnie gniecie jajca Edytowane 21 czerwca 2014 przez Qvstra Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) Ale gdybym miał doradzać to tylko 1.8 bo niestety E34 i tym podobne na swiatłach nie odpuszczają a 110 koni to troche mało Edytowane 21 czerwca 2014 przez Codename Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Eeee jak jest zamówienie to i Finder nie pomoże... Sąsiadowi z garażu obok jego domku jednorodzinnego buchneli w nocy, wszyscy w chacie, alarmy, findery, solidne zamki, drzwi i brama a nikt nic nie słyszał... Finder się znalazł po jakimś czasie w jakiejś dziupli ale bez reszty auta hehehe Nie no wiadomo ale bstawiam, że to było auto klasy Porsche Panamera, więc i ekipa to robiąca dobra. Średnia ekipa będzie miała ciężko z Finderem. Haha udało się wyrobić przed lipcem i pierwszy raz wyjazd w plener (w tym sezonie ) Ładne auto i ładne miejsce. Gdzie to ? Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) Marina w Gdyni I tak wracajac do poprzedniej konwersacji to za straty z tej twojej Corsy byś dwie takie kupił Edytowane 21 czerwca 2014 przez Codename Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi