Opublikowano 25 czerwca 201410 l Cisnij śrube bo ci łańcuch spadł bizon I jak narazie to ktoś inny sobie leczy kompleksy kupując dacie czy citroena w salonie cisnąc moją alfe czy bmw qwestry Ten znowu się tłumaczy ? Wodzu biała skarpeto albo tyś naprawdę taki głupi albo żarciku nie wyczułeś dot. Qvestry.
Opublikowano 25 czerwca 201410 l No nie wyczułem, twoja pogarda samochodami używanymi nie pozwala wyczuć kiedy żartujesz kiedy nie.
Opublikowano 25 czerwca 201410 l Ooo, gratki Milan. To teraz Ty opowiadaj jaki silnik i wyposażenie! dzięki http://www.dacia.pl/samochody-nowe/duster-ph2/konfigurator/?stepTo=3&modelKey=79H2&userPriceType=TTC bez szału ;/ ale musiałem szybko czyms uleczyc kompleks ;/ boze ;/ Edytowane 25 czerwca 201410 l przez _Milan_
Opublikowano 25 czerwca 201410 l Laureate 1.6 16V 105 4X2 plus elek. szyby z tyłu, cofanie, i inne pierdoły
Opublikowano 25 czerwca 201410 l To jest (pipi)a żenada, że dziś elektryczny szyby nie są w standardzie, to samo dywaniki. Żydy.
Opublikowano 25 czerwca 201410 l Laureate 1.6 16V 105 4X2 plus elek. szyby z tyłu, cofanie, i inne pierdoły O, i jak Ci się ten silnik sprawuje? Bo to dokładnie ten, który odrzucił mnie od Nissana Qashqaia. Gazowałeś?
Opublikowano 25 czerwca 201410 l ma na budziku kilkadziesiąt kilosów więcna razie zgodnie ze wskazówkami lekarza nie piłuje silnika przez 2000 km i bede jezdizl max 80km/h. Ale jeździ się bardzo przyjemnie. Nie jestem znawcą motoryzacji, to co sobą przedstawia mi w zupełności wystarczy. Nastepny samochód pewnie będe kupował pod kątem spełnienia marzeń, byłoby fajnie, na razie sie ciesze z tego co jest. Gazować może będę w przyszłości.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Jeździć możesz więcej niż 80, tylko żebyś na wysokie obroty nie wchodził.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l No właśnie nie wiem już jak to jest z tym "oszczędzaniem" silnika od nowości. Ja zarówno jak odbierałem Opla jak i Cytrynę to powiedzieli mi, żebym jeździł normalnie, dynamicznie żeby je ułożyć dynamicznie ?! Może się jacyś uber znawcy wypowiedzą np PAjda albo Infidel ?
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Czytałem ostatnio w internecie na ten temat. Podobno docieranie nie jest już tak istotne jak kiedyś, a skoro przy odbiorze nikt o nim nie mówi, to pewnie 90% nabywców aut tego nie robi. Z drugiej strony pojawia się opinia, że warto nie wchodzić na najwyższe obroty przez pierwszy 1000/2000 km. IMO można pojeździć chwilę delikatniej i poczekać z testowaniem prędkości maksymalnej.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Ja w instrukcji mialem napisane odwrotnie, aby unikac niskich obrotow i gwaltownego hamowania przez pierwszy 1000km
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Generalnie nie polecam ślepo ufać sprzedawcom w salonach. Osobiscie pytalem sie w salonie Hyundaia sprzedawcow o docieranie, to uslyszalem 2 rozne wersje. Ogolnie technologia wykonywania podzespolow poszla znaczaco do przodu i teoretycznie spasowanie silnikow jest niemalze idealne. Spotkalem sie nawet z informacja, ze nowe silniki nawet w fabryce nie sa docierane, jedynie wyrywkowo sprawdza sie parametry. Michał ma racje z tymi zbyt niskimi obrotami. Przy niskich obrotach w silniku jest mniejsze cisnienie oleju. Nie wiem czy w kazdej jednostce, ale u mnie np. optymalne smarowanie mam w okolicach 3tys obr. Z hamowaniem trzeba uwazac, bo zwalniajac przy uzyciu wewnetrznych oporow silnika i skrzyni, wystawiamy je na dzialanie poteznych sil. A przy docieraniu, ulozenie przekladni jest rownie wazne. Druga zagadka jest pierwsza wymiana oleju, chyba sprawa nie do rozwiazania Inna sprawa to interwal wymiany oleju - 30tysiecy to wg. mnie przesada, maksymalnie jezdzilbym 15kkm lub rok. Ja tesciowej doradzilem zeby jezdzila normalnie, unikajac jedynie zbyt wysokich i niskich obrotow. @Majoneze 1.6 to mul bagienny w tym aucie, ale wlasnie o tej jednostce moj znajomy serwisant z Renault wypowiada sie bardzo dobrze. Najmniej problematyczny silnik z francuskiej stajni. Sehr gutt ! Schone panzer, gut preise, am besten mobile in Posen. Edytowane 26 czerwca 201410 l przez Pajda
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Nie kupil samochodu tylko teraz szoferem bedzie TEDE i jego zielone wozidlo z koszmaru.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Lucek ale tak serio masz dużo miejsca z tylu? Bo pick-upy często maja maleńką tą tylną kanapę przez pakę.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Jakie auto ma lucek? linky wygasły. Poprawiłem już Sorry, że wam tak napyerdalam, ale podniecenie jeszcze nie zeszło Ogólnie zrobiłem dzisiaj 150km i jestem po prostu zachwycony. Samochód jest niesamowicie wygodny i 'płynie' po drodze - posiadając wcześniej dwie Mazdy 323F byłem przywyczajony do czegoś zupełnie innego. Silnik sprawuje się świetnie, ale tutaj żadnych niespodzianek nie było - objeździłem go wcześniej na jazdach próbnych zarówno w Sportage, jak i ix35. Obsługa całej elektroniki jest prosta, intuicyjna i przyjemna, a czujniki i kamerka cofania spisują się znakomicie - bez nich byłoby ciężko, bo jednak szyba z tyłu jest bardzo wąska + to, że Sportage jest zdecydowanie większy od moich poprzednich samochodów i muszę go jeszcze dobrze wyczuć. Pojeździliśmy zarówno po mieście, jak i lesie i autostradzie. Pobawiłem się tempomatem - kolejna nowość, której wcześniej nie miałem. Fajne urządzenie, trzeba przyznać. Bardzo podobają mi się automatyczne światła - ustawione w pozycji 'auto' i już nie muszę o niczym pamiętać. Czekam jeszcze na jakiś deszcz żeby zobaczyć jak działają automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu Po tych 150km komputer pokazuje średnie spalanie na poziomie równych 10 litrów.
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Łeee myslalem, ze Lucek pociagnie zart, ale za bardzo jara sie fura i chce calemu swiatu pokazac jaka jest piekna
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Łeee myslalem, ze Lucek pociagnie zart, ale za bardzo jara sie fura i chce calemu swiatu pokazac jaka jest piekna No sorry, jeszcze mi staje na jej widok. Ale to przejdzie