balon 5 336 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Cisnij śrube bo ci łańcuch spadł bizon I jak narazie to ktoś inny sobie leczy kompleksy kupując dacie czy citroena w salonie cisnąc moją alfe czy bmw qwestry Ten znowu się tłumaczy ? Wodzu biała skarpeto albo tyś naprawdę taki głupi albo żarciku nie wyczułeś dot. Qvestry. Cytuj
kanabis 22 460 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 No nie wyczułem, twoja pogarda samochodami używanymi nie pozwala wyczuć kiedy żartujesz kiedy nie. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 (edytowane) Ooo, gratki Milan. To teraz Ty opowiadaj jaki silnik i wyposażenie! dzięki http://www.dacia.pl/samochody-nowe/duster-ph2/konfigurator/?stepTo=3&modelKey=79H2&userPriceType=TTC bez szału ;/ ale musiałem szybko czyms uleczyc kompleks ;/ boze ;/ Edytowane 25 czerwca 2014 przez _Milan_ Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Laureate 1.6 16V 105 4X2 plus elek. szyby z tyłu, cofanie, i inne pierdoły Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Grunt,ze zmiesci sie akordeon - glowa do gory. Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 To jest (pipi)a żenada, że dziś elektryczny szyby nie są w standardzie, to samo dywaniki. Żydy. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Laureate 1.6 16V 105 4X2 plus elek. szyby z tyłu, cofanie, i inne pierdoły O, i jak Ci się ten silnik sprawuje? Bo to dokładnie ten, który odrzucił mnie od Nissana Qashqaia. Gazowałeś? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 ma na budziku kilkadziesiąt kilosów więcna razie zgodnie ze wskazówkami lekarza nie piłuje silnika przez 2000 km i bede jezdizl max 80km/h. Ale jeździ się bardzo przyjemnie. Nie jestem znawcą motoryzacji, to co sobą przedstawia mi w zupełności wystarczy. Nastepny samochód pewnie będe kupował pod kątem spełnienia marzeń, byłoby fajnie, na razie sie ciesze z tego co jest. Gazować może będę w przyszłości. Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Jeździć możesz więcej niż 80, tylko żebyś na wysokie obroty nie wchodził. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 No właśnie nie wiem już jak to jest z tym "oszczędzaniem" silnika od nowości. Ja zarówno jak odbierałem Opla jak i Cytrynę to powiedzieli mi, żebym jeździł normalnie, dynamicznie żeby je ułożyć dynamicznie ?! Może się jacyś uber znawcy wypowiedzą np PAjda albo Infidel ? Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Czytałem ostatnio w internecie na ten temat. Podobno docieranie nie jest już tak istotne jak kiedyś, a skoro przy odbiorze nikt o nim nie mówi, to pewnie 90% nabywców aut tego nie robi. Z drugiej strony pojawia się opinia, że warto nie wchodzić na najwyższe obroty przez pierwszy 1000/2000 km. IMO można pojeździć chwilę delikatniej i poczekać z testowaniem prędkości maksymalnej. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Ja w instrukcji mialem napisane odwrotnie, aby unikac niskich obrotow i gwaltownego hamowania przez pierwszy 1000km Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 (edytowane) Generalnie nie polecam ślepo ufać sprzedawcom w salonach. Osobiscie pytalem sie w salonie Hyundaia sprzedawcow o docieranie, to uslyszalem 2 rozne wersje. Ogolnie technologia wykonywania podzespolow poszla znaczaco do przodu i teoretycznie spasowanie silnikow jest niemalze idealne. Spotkalem sie nawet z informacja, ze nowe silniki nawet w fabryce nie sa docierane, jedynie wyrywkowo sprawdza sie parametry. Michał ma racje z tymi zbyt niskimi obrotami. Przy niskich obrotach w silniku jest mniejsze cisnienie oleju. Nie wiem czy w kazdej jednostce, ale u mnie np. optymalne smarowanie mam w okolicach 3tys obr. Z hamowaniem trzeba uwazac, bo zwalniajac przy uzyciu wewnetrznych oporow silnika i skrzyni, wystawiamy je na dzialanie poteznych sil. A przy docieraniu, ulozenie przekladni jest rownie wazne. Druga zagadka jest pierwsza wymiana oleju, chyba sprawa nie do rozwiazania Inna sprawa to interwal wymiany oleju - 30tysiecy to wg. mnie przesada, maksymalnie jezdzilbym 15kkm lub rok. Ja tesciowej doradzilem zeby jezdzila normalnie, unikajac jedynie zbyt wysokich i niskich obrotow. @Majoneze 1.6 to mul bagienny w tym aucie, ale wlasnie o tej jednostce moj znajomy serwisant z Renault wypowiada sie bardzo dobrze. Najmniej problematyczny silnik z francuskiej stajni. Sehr gutt ! Schone panzer, gut preise, am besten mobile in Posen. Edytowane 26 czerwca 2014 przez Pajda Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Ja szybciutko dotarłem Opla jadąc z Krakowa do Tarnowa 20minut Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Jakie auto ma lucek? linky wygasły. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Nie kupil samochodu tylko teraz szoferem bedzie TEDE i jego zielone wozidlo z koszmaru. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Lucek ale tak serio masz dużo miejsca z tylu? Bo pick-upy często maja maleńką tą tylną kanapę przez pakę. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Jakie auto ma lucek? linky wygasły. Poprawiłem już Sorry, że wam tak napyerdalam, ale podniecenie jeszcze nie zeszło Ogólnie zrobiłem dzisiaj 150km i jestem po prostu zachwycony. Samochód jest niesamowicie wygodny i 'płynie' po drodze - posiadając wcześniej dwie Mazdy 323F byłem przywyczajony do czegoś zupełnie innego. Silnik sprawuje się świetnie, ale tutaj żadnych niespodzianek nie było - objeździłem go wcześniej na jazdach próbnych zarówno w Sportage, jak i ix35. Obsługa całej elektroniki jest prosta, intuicyjna i przyjemna, a czujniki i kamerka cofania spisują się znakomicie - bez nich byłoby ciężko, bo jednak szyba z tyłu jest bardzo wąska + to, że Sportage jest zdecydowanie większy od moich poprzednich samochodów i muszę go jeszcze dobrze wyczuć. Pojeździliśmy zarówno po mieście, jak i lesie i autostradzie. Pobawiłem się tempomatem - kolejna nowość, której wcześniej nie miałem. Fajne urządzenie, trzeba przyznać. Bardzo podobają mi się automatyczne światła - ustawione w pozycji 'auto' i już nie muszę o niczym pamiętać. Czekam jeszcze na jakiś deszcz żeby zobaczyć jak działają automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu Po tych 150km komputer pokazuje średnie spalanie na poziomie równych 10 litrów. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Łeee myslalem, ze Lucek pociagnie zart, ale za bardzo jara sie fura i chce calemu swiatu pokazac jaka jest piekna Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Łeee myslalem, ze Lucek pociagnie zart, ale za bardzo jara sie fura i chce calemu swiatu pokazac jaka jest piekna No sorry, jeszcze mi staje na jej widok. Ale to przejdzie 1 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 PO JAKIMŚ CZASIE WSZYSTKIE KWIATKI PACHNĄ TAK SAMO LUCJANIE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi