Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Lain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa razy lol. Raz z tym paliwem, że tak mało oktanowe, a dwa to brak wyłączenia poduszki pasażera. Przecież to nawet o bezpieczeństwo czasami chodzi. Pierwszy raz się z tym spotykam w takim aucie.

Ale tak czy nowak kozak auto. To już wiem skąd takie wyniki w DriveClubie, a jak zobaczyłem, że Irlandia to tym bardziej wiem skąd tak dobrze w deszczu jeździsz w DC :)

• Plusik 1
Opublikowano

Dla mnie jest to kompletnie nie do pomyślenia żeby w takiej klasy samochodzie nie było możliwości wyłączyć poduszki pasażera od tak... tylko było to jako dodatkowa opcja...

Podobnie jak ze składanymi tylnymi fotelami, BMW mówi że nie składane tylne fotele dodają sztywności całej konstrukcji, ok, ale za dopłatą też oczywiście jest taka możliwość...

Faktem jest że żona mnie już zbluzgała za te urojenia bawarskie...tak więc jak bedzie kasa to zmieni się na 

BMW_5er_Touring_(E61)_%E2%80%93_Frontans

Z ciekawostek moge jeszcze dodać że tak wymienia się żarówkę

1609632_744412785583823_1092441832_n.jpg

Ale podobno robi się to standardem w obecnych czasach....

Opublikowano

Tragedia z tym paliwem. Nie sadzilem,ze dobre paliwo moze byc gdzies w Europie pozadanym towarem.

Fajne auto, ciesze sie,ze wybrales 2.5l. Mam nadzieje,ze nastepne tez bedzie mialo cos fajnego pod maska :)

W A8 D3 zeby wymienic zarnik trzeba zwalac zderzak i pas przedni :potter:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1454621_10202016652657009_77200431473389

No i stało się - w 7 miesięcy i 3 dni nastukałem równe 10000km (jak odbierałem z salonu to na liczniku było 6km). Moje zdanie na temat samochodu nie zmieniło się - nadal uważam, że to świetna fura i za pieniądze, które zapłaciłem nie dostałbym chyba nic lepszego, co bardziej spełniałoby moje oczekiwania. W furze niczego mi nie brakuje (chociaż tego pewnie dowiem się przy przesiadce na kolejne, zapewne jeszcze lepiej doposażone auto ;)), a to co jest sprawdza się wyśmienicie, z niczym nie było najmniejszych problemów. Cieszy że, odpukać, z niczym nie musiałem jechać jeszcze do serwisu, a jedyna moja wizyta tam była związana z wymianą oleju.

Silnik sprawdza się lepiej niż dobrze i moje początkowe obawy o to, że może brakować mu troszkę mocy (mimo, że samochód wykorzystywany jest głównie w mieście) okazały się być niepotrzebne. Te 135KM w zupełności wystarczają do komfortowej jazdy, zarówno w mieście, jak i na trasie, bez szaleństw oczywiście - demon prędkości to nie jest i nigdy nie będzie. Spalanie tak jak się spodziewałem, w normie - około 9-10l w mieście i 7-8 w trasie.

Czy jest coś o mnie wkurza? Na początku drażnił mnie dzwoneczek kiedy temperatura spadła poniżej 5 stopni - na desce wyświetla się śnieżynka i jest sygnał dźwiękowy, ale da się do tego przyzwyczaić. Uważam, że fabryczna nawigacja i system audio mogłyby być oparte o Androida, ale w sumie nie wiem czy któryś producent to oferuje fabrycznie. Nie podoba mi się też to jak pracują systemy bezpieczeństwa (ABS, ESP, TCS itp.), bo wydają przy tym dziwne dźwięki, ale pytałem i TTTM, nic nie zrobisz. Poza tym uważam, że zakup tego samochodu to był świetny wybór, przynajmniej na razie. Kolejna opinia po 30kkm ;)

• Plusik 2
Opublikowano

7 miesięcy i 10 tys km, można to skwitować tylko :banderas:

widać że tam w KR macie dobrą komunikację miejską biorąc pod uwagę, że to auto dla dwóch osób i taki przebieg, graty!

Opublikowano

Yyy, w sensie, ze jak dla dwóch osób? Do pracy nim nie jeżdzę bo 3km to na piechotę sobie chodzę, fakt, ale jak dla mnie to całkiem spory przebieg jak dla kogoś kto nie pracuje za kołkiem :D

Opublikowano

W sensie na dwóch, że chyba żona nie ma drugiego auta, więc nawet jak na pracę bez kółka na dwie osoby to piękny wynik. zobaczysz za 5-7 lat, jak będziesz sprzedawał mirki nie będą wierzyć, że to real przebieg.  Miałem tak z ostatnim autem :taknieco:

Opublikowano

No to będziesz "kręcił" budzik do przodu. Z drugiej strony jeżeli żonka nie jeździ, a furex do pracy to fakt przebieg nie taki mały. widać, że bogol i często na wczasy śmiga.

Opublikowano (edytowane)

No z tych swoich pagórków to trochę masz do wielkiej wody. Ja spod chaty do tabliczki Międzyzdroje mam jakieś 180 km w sensie 1,5 h jazdy, bo praktycznie 100 % do S3 ale i tak bym wolał 1,5h Tatry niż nad te zimne duże jezioro.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Ale ty nie wiesz czy ktoś czasami do przodu nie podkręcił bo siara byłaby z tak małego przebiegu.

KrupONE a ty masz z PL Mazdę czy DE ?