Lucek 4 417 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Myłem kijankę na tej samej myjni Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Cala ciemna, fajna Jak droga? Piekna,co? Ktoredy jechales? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Do chorwacji jechalem caly czas autostradami, pozniej zjazd na karlovac i krajowa na plitwickie jeziora. z jezior po okolo 70km wrocilem na autostrade i juz nie zjezdzalem z niej az do baskiej vody. przed wyjazdem z jezior planowalem jechac ta krajowa droga az do samej baskiej, ale po 1. zmeczenie i po 2. brak klimatyzacji zadecydowaly o tym, ze jechalem autostrada. poza tym spalanie roslo do normalnych wartosci na dniach napisze dluzsza relacje w kaciku podroznika ze zdjeciami i filmikami z trasy, bo mam ich troche. chociaz i tak nie oddaja w najmniejszym stopniu tego, jak niesamowicie pieknie jest tam. btw. jak jechalismy do splitu droga po wybrzezu (jednopasmowka, gdzie prawie przez caly czas jest widok na morze i plaze, ale sa tez miejsca, w ktorych od przepasci w dol chroni tylko niska i watpliwej wytrzymalosci barierka) napotkalismy na korek. stoimy z 20min i ponad drzewami za zakretem widze wystajacy dzwig. mowie do dziewczyny, ze pewnie jakis samochod spadl w przepasc i wyciagaja. jak w koncu ruszylismy i wyjechalismy zza zakretu zauwazylismy jak dzwig wyciaga z przepasci ciezarowego mercedesa: kabina kierowcy zmiazdzona, a pod zerwana barierka byly zabudowania, ale nie wiem czy komus oprocz kierowcy cos sie stalo. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 O, TSK? Ja jestem TST Bez klimatyzacji na Chrowacje to hardcore, odważna podróż Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Bez klimatyzacji na Chrowacje to hardcore, odważna podróż na autostradzie dzieki szyberdachowi bylo w miare okej, gorzej na jednopasmowce w chorwacji, gdzie jechalo sie maks 90km/h (a przewaznie ~60), albo w korkach na poczatku austrii za granica z czechami, gdzie tablice informacyjne przy drogach pokazywaly 45* temperatury powietrza Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Jechałem kiedys do Bułgarii w upał, w nocy było 35*, 3km korek na przejściu granicznym, woda w chłodnicy sie gotowała, a klime miałem wylaczona, zeby nie gotować silnika. Ludzie polewali silniki woda mineralna zeby schłodzić Teraz w Octavii bede miał szyberdach tez, super sprawa to jest Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Alez upaly, ugotowalbym sie przy takich temp. Szyber,ale bez klimy - ktos idiotycznie skonfigurowal sobie auto. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Kiedyś tak sie przecież konfigurowalo, klima to był drogi bajer. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Dziewczyna miała Ibizę '99 z szyberdachem i jak stała w korku to jej ptak nasrał na ramię. Jakiś Sniper Bird. 1 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 a jak ktoś nie ma ani klimy ani szyber Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Wprawdzie offtopic ale co tam 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 patrzcie go zmienil imie na fotce dla niepoznaki i mysli, ze sie nie domyslimy ze to on 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Qvstra ta twoja 3 fotka to jak w forzie normalnie Gdyby postawili w akcie pokuty i żalu za grzechy do wyboru te dwa srebrne transformery i żółtego forda ka bez wahania wybrałbym fordzika. Boże co za gosc, co za upodlenie aut Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Kiedyś tak sie przecież konfigurowalo, klima to był drogi bajer. To prawda, do połowy lat '90 było to typowe. Pierwsze auto ojca to był Golf z 1983 bodajże i miał właśnie seryjny szyberek. Sam bym nie kupił teraz auta bez klimy. Jeszcze na szosie czy po mieście można jeździć z otwartymi szybami, tak samo na krótkich dystansach, ale połączenie 30 stopni i więcej z autostradą wymusza jednak klimę. Poza tym ile razy odparowywałem sobie szyby w parę sekund, rewelacja. Śmieszna ta Zastava z ostatniego zdjęcia. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 gdybym nie mial szybera to nawet nie myslalbym o jechaniu tym samochodem w trase - nie wytrzymalbym huku spowodowanego opuszczonymi szybami. jak byl odsuniety do tylu to jechalo sie przyjemnie, a i przy okazji troche sie opalilismy poza tym mnie zawsze po jezdzie z klimatyzacja boli gardlo, szczegolnie jak ja ustawie na auto Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 To prawda, z klimą trzeba uważać. Ostatnio w Passacie ustawiałem jako pasażer 25 stopni, bo za bardzo wiało. W Punto mam tak poustawiane nawiewy, żeby nie leciało bezpośrednio na mnie i nie jest źle. Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 No jak nawiew na łeb leci, to trochę bez sensu. Kumpel tak jeździł, przewiało go i potem miał coś z okiem nie tak (jęczmień) Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 gdybym nie mial szybera to nawet nie myslalbym o jechaniu tym samochodem w trase - nie wytrzymalbym huku spowodowanego opuszczonymi szybami. jak byl odsuniety do tylu to jechalo sie przyjemnie, a i przy okazji troche sie opalilismy poza tym mnie zawsze po jezdzie z klimatyzacja boli gardlo, szczegolnie jak ja ustawie na auto Jak na auto ? Albo masz klimę automatyczną (i nastawiasz temp. jaką chcesz ) albo manualną i ręcznie dopasowujesz do temperatury. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 gdybym nie mial szybera to nawet nie myslalbym o jechaniu tym samochodem w trase - nie wytrzymalbym huku spowodowanego opuszczonymi szybami. jak byl odsuniety do tylu to jechalo sie przyjemnie, a i przy okazji troche sie opalilismy poza tym mnie zawsze po jezdzie z klimatyzacja boli gardlo, szczegolnie jak ja ustawie na auto Jak na auto ? Albo masz klimę automatyczną (i nastawiasz temp. jaką chcesz ) albo manualną i ręcznie dopasowujesz do temperatury Normalnie masz klime automatyczną i ustawiasz np. 16 stopni i nawiew na środkowe kratki i prędkość wiatraka na low/medium czy jaka tam skale masz w samochodzie. Ewentualnie ustawiasz temperature 16 stopni i dajesz Auto i klima sama sobie ustala siłe wiatraka i kierunek nawiewu. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 To nie wiem. Ja mam w aucie tylko ustawienie strefy, temperatury i kierunku nawiewu a resztę sobie sama zawsze steruje albo coś nie zrozumiałem Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 W wielu autach z automatyczna klima mozna samemu ustawic sile nawiewu,ale wtedy tryb Auto oczywiscie sie wylacza Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 No jak nawiew na łeb leci, to trochę bez sensu. Kumpel tak jeździł, przewiało go i potem miał coś z okiem nie tak (jęczmień) Ojciec załapał się na przejściowy paraliż mięśni twarzy, na szczęście przeszło dość szybko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 (edytowane) odzyskałem samochód z warsztatu, obiecałem że sie "pochwale" oczywiście nadal jest to 15 letni dziadek, ale przynajmniej nie jest zardzewiały i całkiem nieźle sie sprawdza w sumie jeszcze jedna fota, jedyny "tuning" jaki zrobiłem (juz ponad rok temu, standardowa gumowa sie lekko nadrywała wiec pomyślałem że wymienie na coś ciekawszego) > in b4 > ale skąd wiesz gdzie są biegi?? Edytowane 12 sierpnia 2015 przez Yano 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 (edytowane) Jak te progi miałeś robione? Założyli plastikowy, czy on już był i nad nim była ruda? Edytowane 12 sierpnia 2015 przez krupek1 Cytuj
Gość osiol Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 No i to jest prawdziwy tuning, ośmiobiegowa gałka zmiany biegów dla obniżenia spalania na autostradzie. Piąteczka. :czesc: 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi