Opublikowano 14 sierpnia 20159 l Yanek zawsze mozesz pomalowac go na czarno i dorabiac jako kierowca karawanu ateista
Opublikowano 14 sierpnia 20159 l audica bardzo ładna, można jeździć pod liceum na długiej przerwie. Pokrowce na fotele też świetne, pewnie sparco?
Opublikowano 14 sierpnia 20159 l nie ma pokrowców ale były wcześniej widać bo fotele w stanie idealnym, no może teraz troche mniej bo wysypaly sie grudki amfy i powcieraly troche
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l Ok to czas na mnie. Fotka zrobiona dzisiaj o poranku. Wracałem rano od swojej dziewczyny ( która jechała za mną swoim autem do pracy), było świeżo po burzy, mokra droga,ostry zakręt i naniesiony żwir . A teraz najlepsze- auto (prawie) i ja wyszliśmy bez szwanku. Boska wola, Anioł Stróż, fart nazwijcie to jak chcecie. Kiedy wyleciałem z drogi ( robiąc obrót o 180 stopni) wpadłem do rowu. Auto oparło się na niedużym drzewie czereśni, resztę zamortyzowało błoto . Jedyna szkoda to małe wgniecenie na drzwiach koło lusterka i lekko zarysowany błotnik. Gdyby nie to drzewko, auto na sto procent zaliczyłbym dachowanie, w najgorszym wypadku zderzyłbym się ze słupem obok i moja fura poszła by na szrot. Dzięki za(pipi)istym wujkom i teściowi Ford w 30 minut stanęło na kołach, przed chwilą wróciłem ze stacji diagnostycznej i mechanik powiedział, że wszystko jest tip-top. Szczęście w nieszczęściu jak to mówią. Oczywiście jakiś życzliwy sąsiad zadzwonił na policję, ale z rodziną mojej Agnieszki żaden policjant nie ma szans i skończyło się na upomnieniu Prawko od 8 lat, ani jednej stłuczki, ani jednego mandatu. (pipi) nigdy nawet o nic nie zaczepiłem zderzakiem na parkingu. A tu taki numer na drodze którą znam i jeżdżę przynajmniej 2 razy w tygodniu. Edytowane 17 sierpnia 20159 l przez chris85
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l Kurpek, to oczywistosc. Niedostosowanie predkosci do warunków panujacych na drodze , 200 zł i 6 pkt karnych
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l Mokro, żwir... czyli zbyt duża prędkość na zakręcie? Też, ale nie jechałem jak wariat Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Przyda mi się taka nauczka. Edytowane 17 sierpnia 20159 l przez chris85
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l dużo szczęścia miałeś a ja pytanie zadam: czy masz ESP w tym samochodzie?
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l dużo szczęścia miałeś a ja pytanie zadam: czy masz ESP w tym samochodzie? a tego nawet nie wiem, chyba nie bo z tego co pamiętam Focusy mają osobny przycisk do ESP. Ja mam tylko ABS. Aczkolwiek to auto do dzisiaj świetnie pokonywało zakręty.
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l Czyli lubisz szaleć na winklach. Absolutnie. Na pewno nie jeżdżę jak emeryt ale głowę mam zimną.
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l (...) jakiś życzliwy sąsiad zadzwonił na policję, ale z rodziną mojej Agnieszki żaden policjant nie ma szans i skończyło się na upomnieniu Takie rzeczy to się zostawia dla siebie - dla dobra zastraszonej lub skorumpowanej policji. Edytowane 17 sierpnia 20159 l przez Wieslawa
Opublikowano 17 sierpnia 20159 l dużo szczęścia miałeś a ja pytanie zadam: czy masz ESP w tym samochodzie? a tego nawet nie wiem, chyba nie bo z tego co pamiętam Focusy mają osobny przycisk do ESP. Ja mam tylko ABS. Aczkolwiek to auto do dzisiaj świetnie pokonywało zakręty. No też tak myślę. Focus 1 sprzed liftingu to zapewne sam ABS. Nawet Focusy 2 przed zmianami zwykle nie mają ESP. Edytowane 17 sierpnia 20159 l przez Mustang
Opublikowano 21 sierpnia 20159 l Dobra, zakupiłem samochód o którym mówiłem w Pomocy w kupnie auta ((pipi)k za 1000zł równe - Mazda 626 2.0i 115 kucy, 1992r.)Byłem na przeglądzie i do zrobienia na cito:-hamulce tylnie (linka pękła podczas przeglądu xD a jechałem 30km i wszystko było git, lepiej szybciej niż później ) - jestem to w stanie zrobić samemu.-świece - sam-poprawki wizualne - sam.-korozja - papierek ścierny i zabezpieczenie - sam. -wszelkie w(pipi)iające mnie rzeczy - sam. -lekko chlapie w prawym przegubie - sam. (przynajmniej kuzyn w swojej hondzie robił i twierdzi, że tu też zrobimy, spoko). innymi słowy - na mechanika nie wydam za dużo. No i jak zrobie (pisząc samemu, mam na myśli z kuzynem, który się na tym zna) hamulce, mam przyjść do gościa od przeglądu i mi sprawdzi czy wszystko gra (za free <wygryw> ), tyle co części. Poniżej zdjęcia: Zdjęcia robiłem już po wstępnych rozbiórkach, do czyszczenia elementów, więc niektórych rzeczy może brakować chciałem zrobić w dalszym etapie, ale telefon mi się rozładował -.- jutro z rana jade kupić to, co mogę dostać od ręki, tj. farby itp. a w tygodniu zamawiam tarcze i linkę. Dodatkowo zapomniałem, do wymiany (znaczy w(pipi)iają mnie), są uszczelki, niektóre odchodzą lekko. samochód stał jednak koło roku bez odpalania i troche mchu zaczęło rosnąć Na tę chwilę, jestem bardziej niż zadowolony z zakupu, zobaczymy jutro dokładnie co jeszcze do ewentualnych poprawek/wymiany. Na tę chwilę jestem dobrej myśli A no i jeden minus.. oleju nie daje, ale też nie bierze Edytowane 21 sierpnia 20159 l przez Plamek
Opublikowano 22 sierpnia 20159 l Weekendy i po 18 jak z roboty wróce Nie śpieszy mi się jakoś super ze zrobieniem tego Zresztą na tę chwilę mamy malutki przestój i myśle, że za tydzien dwa sie w robocie uspokoi wrócą majstry z urlopów i delegacji i odejdzie mi zarządzanie halą. Będe robił do 14 a to juz oznacza więcej czasu : ] Edytowane 22 sierpnia 20159 l przez Plamek
Opublikowano 22 sierpnia 20159 l Te stare Mazdy to fajne fury, stokroć lepsze niż jakieś Golfy, czy Polo.
Opublikowano 22 sierpnia 20159 l Dzięki chlopaki. Niby duzo nie kosztował ale zawsze jest ta niepewność wrzucenia pieniędzy w bloto zrobie z niego srebrzystego pukacza.
Opublikowano 22 sierpnia 20159 l Okej, dzisiaj mija 15 miesiąc użytkowania mojego autka Może to nie jest limuzyna pokroju audi 80 ale i tak ją kocham jedyne co naprawiałem to chłodnica przeciekała ALFA ROMEJO TAKA AWARYJNA