Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Lain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ile realne średnie spalanie wychodzi?

W Bravo i Delcie był 1.4 T-Jet 150 do 2010, potem 1.4 T-Jet Multiair 140 i w Alfie jest właśnie ten nowszy tylko z mapą na 30 koni więcej tak?

mi średnie spalanie pokazuje 7,9 w ciągu tych 12tys kilometrów, jeśli jednak miałbym rozgraniczyć do warunków to:

na trasie - 7-8 litrów

miasto - 10-11 litrów

miasto, krótkie trasy, zimny silnik - 11-12 litrów

odnośnie silnika tak, 170km

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano (edytowane)

Wrażenie są świetne, szczególnie w trybie dynamic gdzie 230nm wzrasta do 250nm. W mieście niepraktyczne, bo na niższych biegach auto ostro rwie. Chociaż dzięki niemu ruszanie spod świateł to bajka. A na trasie nie mam żadnego problemu z wyprzedzaniem.

Można podczipować do 190-200km i 300nm, wiosną o tym pomyślę.

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano

Fajne są te MiTo, niektóre są fajnie skonfigurowane, kubełkowe fotele, elementy stylizowane na włókno węglowe, kierownica spłaszczona na dole. Do tego to bazowe 170KM może fajnie jeździć. Zamiast czipować to bym zainwestował w takie coś:

Opublikowano

Śliczna! Kutwa szkoda, że już jestem stary i przeglądam otomoto w poszukiwaniu rodzinnego SUVa

Suv też potrafi być piękny, mocny, a do tego spełniać swoją rolę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a miała być alfa gt lel, beka ze mnie

dobrze, że w porę się ogarnąłeś. No i niemiecka motoryzacja jak św Krzysztof powiedział

jak silnik daje radę przy swojej masie? jak spalanie?

Opublikowano

No nie wiem czy wydanie 3 razy więcej i zapożyczenie sie było takim ogarnięciem ale dzięki :) buda jest w miarę dynamiczna, spalanie to juz inny temat, średnia moja przy niedużym deptaniu to jakieś 8,5l/100km, jeżdzę głownie do pracy 9 km w jedna stronę także nawet sie dobrze nie rozgrzeje, jak sie dłużej pojeździ to nawet 7,5 co jest sympatycznym wynikiem