_Red_ 11 993 Opublikowano 9 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2020 (edytowane) Niestety, ale u mnie też zniżki na OC/AC w leasingu poszły sie yebac po zeszłorocznej obcierce progu i drzwi przez żonę (co one mają z tym niszczeniem aut? ) Moja wina, ze jak braliśmy polise od dealera to traktowałem to jako gotowiec pod leasing "bierz albo nie", a nie pogadalem o konfiguracji dodatkowych opcji jak np. ochrona zniżek. No i ustne zapewnienie żony, gdy facet przyszedl oglądać szkodę ("pani pamięta, że 1 szkoda na rok nie zwiększy składek, wiec juz proszę uwazac HE HE") jakoś nas uspokoiło. To samo jeszcze mówiła babka w salonie, no ale to wszystko na gębę, papier mówi co innego jak spojrzalem wczoraj w warunki. No i tu nagle od 1100 do 2400zl drożej wśród propozycji wznowienia na ten rok. Spoiler Gurwy, dziecku bede musial mniej jedzenia dawać Edytowane 9 lipca 2020 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2020 Wiesz że te ubezpieczenie zniżki to taki pic na wode? Zniżki działają tylko u tego samego ubezpieczyciela. Przykładowo bierzesz z PZU ubezpieczenie znizki i masz wypadek. Rok później porównujesz ubezpieczycieli i mimo że miałbyś np 800 zł taniej u innego ubezpieczyciela (gdybyś nie stracił zniżek) to możesz wziąć tylko pzu bo tam miałeś ubezpieczenie od straty zniżki. Kolega sie tak załatwił. Wział chyba w generali z ubezpieczeniem od utraty zniżek a rok później musiał w generali zostać a tam urosła składka o 900 zł (i to ze zniżkami! ) Ja prawie co roku zmieniam ubezpieczyciela. A i też miałem jazdę na początku roku. Jak chciałem wygłuszenie z ac wymienić to co mi kuna zjadła. Pani z hestii "nie zniżki nie będa ruszone" - na moje pytanie czy mogę to wygłuszenie z ac. Zamówiłem serwis a akurat było blisko nowego ac/oc więc poszedłem po wycene. I (pipi)a 800 zł więcej XD. Zrezygnowałem z wymiany wygłuszenia przez ubezpieczenie i sam 600 zł zapłaciłem. A i zamiast hestii wziąłem tym razem pakiet dilerski w pzu i sru zapłaciłem zamiast 2900 tylko 2k. Swoja drogą fajne te ac kupuje co roku a strach wykorzystać nawet na taka bzdurę ... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 9 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2020 Spoiler Pani z hestii "nie zniżki nie będa ruszone To samo u mnie, tez Hestia. Wiec pytamy skąd w takim razie po szkodzie mówiono nam, ze 1 szkoda na rok nie zmieni składek. Zrobiono nas w wała na gębę, bo w polisie ewidentnie nie jest zaznaczona ochrona zniżek eh. Cos czuje, ze jak leasing się skończy to jeszcze ze 2 lata pojeżdżę nim prywatnie, zeby dychnąc finansowo od rat, a dopiero potem opchnę i wsiądę w kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 9 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2020 Ul. Hestii 1 Sopot, ile ja tam pism wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2020 10 godzin temu, blantman napisał: Swoja drogą fajne te ac kupuje co roku a strach wykorzystać nawet na taka bzdurę .. No bo akurat AC wykupuje się głównie na grube tematy (duże/całkowite szkody, kradzieże itp.), a nie pierdoły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 10 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2020 (edytowane) O a czemu ja tu nigdy nie byłem Edytowane 10 lipca 2020 przez Bartg 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2020 Wygląda na w ch.uj szybką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 10 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2020 6 minut temu, krupek napisał: Wygląda na w ch.uj szybką. I tego się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2020 Da się tym przejechać rowrezyste czy trzeba ciagnac pod podwoziem aż odpadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 437 Opublikowano 10 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2020 6 godzin temu, mozi napisał: Da się tym przejechać rowrezyste czy trzeba ciagnac pod podwoziem aż odpadnie? Nie wiem, ale babe na pasach na rzgowska dachowa na luzaku Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Labtec 3 643 Opublikowano 14 lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Wakacyjny trip, 3780km i nie zawsze po asfalcie Dobry wax przed wycieczka cuda zrobiło, lekko opłukałem i gąbka starczyła, wszystkie muchy i inne syfy bez problemu zeszły 17 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 Piękna sceneria, gdzie to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 16 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 Islandia, fjordy zachodnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2020 @Labtec - piękne zdjęcia jak zawsze. Furacz też fajny - podoba mi sie "allblack", łącznie z logo. Zastanawiałem się nad tym autem jako miejski do żłobka - tylko nie wiem jak te automaty. Stało się, sprzedaje Gtka ;p Ktoś chętny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 12 września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 września 2020 To już prawie 2 lata razem a kocham tak jak w dniu odbioru Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 @mani Jaki masz silnik i wyposażenie? Mega fajnie się prezentuje w tej stylizacji. Ja w końcu znalazłem Activa w kombi, spoko wyposażenie, silnik Ecoboost 125 km, jak dobrze pójdzie wszystko to w przyszłym tygodniu odbieram 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 526 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Czyli kolejny forumowicz dołącza do #teamFord? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Team ford guwno wort a fiat jego brat, pochwalę się jak wszystko dojdzie do skutku, na razie czekam na papiery i sprowadzenie auta do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 (edytowane) 8 godzin temu, krupek napisał: @mani Jaki masz silnik i wyposażenie? Mega fajnie się prezentuje w tej stylizacji. Ja w końcu znalazłem Activa w kombi, spoko wyposażenie, silnik Ecoboost 125 km, jak dobrze pójdzie wszystko to w przyszłym tygodniu odbieram Krupciu juz pewnie pisałem kiedyś tam ST-line 1.5 EB 150 KM 6 MT do tego pakiety: - Winter - Business - Design. Podaj swoje konfig to sobie tutaj pooglądamy ps: ktoś nauczy mnie wrzucać tu foty z kompa (czy tylko z jakiegoś hosta się da?) bo Tapatalk masakrycznie widze kompresuje. Edytowane 14 września 2020 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 28 minut temu, Mani napisał: ktoś nauczy mnie wrzucać tu foty z kompa (czy tylko z jakiegoś hosta się da?) bo Tapatalk masakrycznie widze kompresuje. https://imgur.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Godzinę temu, Mani napisał: Krupciu juz pewnie pisałem kiedyś tam ST-line 1.5 EB 150 KM 6 MT do tego pakiety: - Winter - Business - Design. Podaj swoje konfig to sobie tutaj pooglądamy ps: ktoś nauczy mnie wrzucać tu foty z kompa (czy tylko z jakiegoś hosta się da?) bo Tapatalk masakrycznie widze kompresuje. U mnie będzie 1.0 EB 125 KM 6 MT. Ten automat strasznie kusił, ale przy aucie na zamówienie robiła się zbyt wysoka cena. Szukałem po zalegających egzemplarzach, a interesowała mnie tylko wersja Active w kombi, w rozsądnej cenie i znalazłem właśnie tego 1.0 w manualu, w wyposażeniu pakiet comfort, winter, parking, przyciemniane tylne szyby, koło dojazdowe i lakier metropolis white. Do tego koła 17'' i reflektory zwykłe led. Jak już wszystko będzie dograne to wrzucę fotki. Generalnie, ta wersja ST-line mi się mega podobała, ale jednak często potrzebuję tego większego prześwitu i praktyczniejszych zderzaków i progów, więc zdecydowałem się na Active. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 ST Line 150 koni. To jak M Pakiet 2.0 diesel. Wygląda obłędnie, a sam 1.5 EB to super silnik i ceniłem sobie jego elastyczność w służbowym ale przy takiej stylizacji aż się prosi o coś mocnego pod maską. Kolor bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 września 2020 Niestety, wycofali już manuale z 1.5, a szkoda, bo szczególnie w wersji 182 był z Focusa już pełnoprawny jak nie hot hatch, to przynajmniej warm hatch. Ale cały rynek kompaktów ostatnio poszedł w stronę standardowej gamy silnikowej kończącej się na 150 koniach, a potem sportowa ma już 250-300 i kosztuje 1/3 więcej. Jedyne wyjątki (usportowiona wersja i benzynowy silnik około 200 koni w kompakcie nie-premium, z manualem lub automatem o sportowym charakterze) jakie obecnie znam to Ceed GT i Civic 1.5 182. Megane i 308 GT wyleciały, wyleciał 1.6 200 z Astry, VAG na razie nie oferuje 2.0 TSI 190 w nowych kompaktach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 15 września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 września 2020 Wyleciały tylko dlatego, że nie spełniają "norm spalin" narzuconych przez UE. Tak samo jak wyleciało M2 czy nowe Suzuki Jimny. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 września 2020 No ja się spóźniłem o 2-3 miesiące z zamówieniem z manualem, szkoda. Chociaż ten automat z Jaguarowym pokrętłem bardzo fajnie działał jak się chwilę przejechałem Focusem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi