Opublikowano 15 września 20204 l Zapewne tak. Podobnie Fiesta ST i Polo GTI są z tego co widziałem wstrzymane do końca roku. Zawyżają emisję CO2.
Opublikowano 25 września 20204 l Jest tu ktoś kto jeżdzi amerykańcami? Edytowane 25 września 20204 l przez ListuniO
Opublikowano 28 września 20204 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Leganckie auto, jestem zadowolony. Edytowane 28 września 20204 l przez krupek
Opublikowano 28 września 20204 l Fajny spot. Znajomy filmik skręcił z imprezy Edytowane 28 września 20204 l przez ListuniO
Opublikowano 28 września 20204 l 2 hours ago, krupek said: Leganckie auto, jestem zadowolony. Gratki, podziel się wrażeniami jak trochę pojeździsz.
Opublikowano 28 września 20204 l Zrobiłem już w weekend ponad 500 km, głównie w trasie, ale też trochę po mieście. W aucie jest tak cicho, że nie mogę się przyzwyczaić po Outlanderze. Mimo, że silnik 1.0 125 KM to przyspiesza dynamicznie i daje frajdę z jazdy. Spalanie przy 2 osobach w środku, prędkości do 100 km/h wyniosło 4,7l. Przy 4 dorosłych osobach, dziecku i pełnym bagażniku, wzrosło do 5,1, bardzo mnie zadowala takie spalanie. Auto bardzo przestrzenne, mam 2 metry wzrostu, a za mną spokojnie siądzie osoba mojego wzrostu. No jak się nie będzie nic rypać, to zakup życia. Mam tylko problem z android auto, wywala błąd przy instalacji appki na Honor 7x, ale będę jeszcze działał.
Opublikowano 28 września 20204 l 25 minutes ago, krupek said: Mam tylko problem z android auto, wywala błąd przy instalacji appki na Honor 7x, ale będę jeszcze działał. Ale to telefon wywala błąd rozumiem? Instalujesz ręcznie z APK?
Opublikowano 28 września 20204 l Tak, telefon, instaluję ręcznie, bo w sklepie Google nie ma appki na nasz kraj.
Opublikowano 28 września 20204 l Sciągnij najnowszy AA i raczej po problemie będzie. Dziś gościowi w salonie na jakimś HAWAJE Y7 instalowałem i było ok.
Opublikowano 29 września 20204 l W dniu 28.09.2020 o 11:27, krupek napisał: W aucie jest tak cicho, że nie mogę się przyzwyczaić po Outlanderze. [...] Zastanawiam się na ile to zasługa szyb akustycznych, jakie Ford montuje. W swoim Fordzie mam tak samo z ciszą, przyjemnie się jeździ.
Opublikowano 29 września 20204 l Nie wiem, ale jest pod dużym wrażeniem wyciszenia. Zawsze mi się marzyło auto, w którym będzie cicho. Póki co, nie jechałem więcej niż 120-130 i też było cicho.
Opublikowano 29 września 20204 l W dniu 28.09.2020 o 18:21, krupek napisał: Mam Android 9, AA działa od Android 5 wzwyż. Rozumiem ale zapytałem bo w od Androida 10 Android Auto juz się nie instaluje bo jest w corze systemu.
Opublikowano 29 września 20204 l Pobrałem przez kompa i wrzuciłem telefon, appka działa. W wolnej chwili przetestuję w aucie.
Opublikowano 29 września 20204 l Fajny ten focus, ta wersja Active o wiele ładniejsza niż normalna i co ważne rzadko spotykana. Gratki z pierwszego własnego auta z salonu
Opublikowano 3 października 20204 l W dniu 28.09.2020 o 08:20, krupek napisał: Leganckie auto, jestem zadowolony. Podstawowe światła LED z tego co widze? Ogólnie autko jak i kolo w pyte. Będzie Pan zadowolony jeżeli na siłe nie będziesz się drobiazgów czepiał.
Opublikowano 10 października 20204 l W dniu 3.10.2020 o 12:16, Mani napisał: Podstawowe światła LED z tego co widze? Ogólnie autko jak i kolo w pyte Z tego co widać na fotce to led tylko do dziennej, mijania i drogowe już halogeny.
Opublikowano 10 października 20204 l Tak było, mało jeżdżę po zmroku poza terenem zabudowanym, więc nie szukałem nie zależało mi na Full LED, chociaż lepiej wyglądają też wizualnie. Z tego, co zdążyłem sprawdzić, te też dają radę po zmroku, więc mała strata.
Opublikowano 10 października 20204 l W mieście rzeczywiście niewielka różnica, można się objeść bez lepszych świateł. Ja odwrotnie, jeżdżę głównie poza miastem i bardzo często autostradami w nocy, więc bazowe ksenony w moim aucie oceniam tak sobie w pozycji świateł mijania, a wybierając ponownie dzisiaj dopłaciłbym do lepszego systemu.
Opublikowano 10 października 20204 l Wcześniej nie zdawałem sobie sprawy jak dobrze robi AFS czyli doświetlanie zakrętów. W chwili obecnej jak miałbym wybierać to zrezygnował bym np. z tempomatu na rzecz tego bajeru. Jakby co, to polecam rozważyć. Warto.
Opublikowano 10 października 20204 l Akurat dla mnie tempomat jest jedną z kluczowych opcji, ale wynika to ze specyfiki moich tras, gdzie więcej jadę na tempomacie niż bez. W poprzednim aucie cholernie mi go brakowało. Ale na niektórych trasach czy w mieście jest mniej przydatny. Natomiast tak, jeśli będzie taka możliwość, do kolejnego auta chętnie wziąłbym aktywne światła led (matrix), żeby jechać sobie po prostu na długich i niech się komputer zajmuje dopasowaniem zasięgu. W Astrze taty działa to nieźle.