balon 5 326 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ufff no to pojawił się w końcu jakiś prawdziwy pasjonat motoryzacji na forum dla konsolomaniaków, nie powiem czekałem Przecież w dobrych skrzyniach są łopatki do zrzucania lub wbijania biegów, czasami tak jeżdżę - normalnie czuje się jak tatusiek w F1 - no chyba że jedynie pro jest tylko wachlowanie drążkiem. No ale w sumie każdy automat ma manual, więc można sobie wachlować w górę i dół jak w rajdówce! XD Ciekawe kiedy do audi rs6 albo BMW M3 dadzą pro manuala Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. [InSaNe] 2 477 Opublikowano 6 Lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Stałem w korku godzinę na A2 w czasie skwaru. Jakaś menda stuknęła się z tirem, musiał lądować helikopter pogotowia ratunkowego. W czasie wakacji staram się dalej niż 50km od domu nie jeździć, bo tylko szlag może człowieka trafić. Edytowane 6 Lipca 2021 przez [InSaNe] 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 8 godzin temu, Mustang napisał: Lubię pobawić się manualem, miałem tylko auta z manualem, ale jak dzisiaj jechałem do pracy godzinę z kwadransem z czego godzinę w korku, to jednak już wybiegałam myślami do zamówionego samochodu z DSG. I tak będę mógł zmieniać biegi łopatkami jakby co. Jakbym do pracy jechał normalnie zamiast podjeżdżać po 5 metrów przez ćwierć trasy, to manual byłby spoko. Tak BTW to generalnie żaden supersamochód już nie ma manuala, a ciekawe który entuzjasta motoryzacji odmówiłby jeżdżenia Ferrari czy Bugatti przez brak pedału sprzęgła. Nie no trochę za duża hiperbola, mówimy o autach do użytku na co dzień a nie superautach. Logiczne że powyżej pewnej mocy/momentu automat zrobi wszystko lepiej i bezpieczniej dla samego sprzętu. Taki yaris gr, gt86 czy jakieś focusy st dalej mają manualną skrzynie i nikt nie płacze. Może jakbym miał na co dzień perspektywę stania po 1,5h w korku to kupił bym inne auto i pewnie z automatem, na szczęście nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Żona ma manuala w qashqai - tam jest mały silnik turbo i manual się przydaje do redukcji podczas wyprzedzania na przykład. Ale w moim aucie nie potrzebuje sobie drążkiem mieszać żeby sie ładnie zebrał, nawet przy starcie. Może faktycznie jeżdząc koreańską furą trzeba mieć za co złapać (drążek) ale teraz już manual jest na wymarciu. I tak, zawsze można łopatkami sobie przy kierownicy sobie pomachać jak ktoś chce obroty wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 1 godzinę temu, LiŚciu napisał: Żona ma manuala w qashqai - tam jest mały silnik turbo i manual się przydaje do redukcji podczas wyprzedzania na przykład. Ale w moim aucie nie potrzebuje sobie drążkiem mieszać żeby sie ładnie zebrał, nawet przy starcie. Może faktycznie jeżdząc koreańską furą trzeba mieć za co złapać (drążek) ale teraz już manual jest na wymarciu. I tak, zawsze można łopatkami sobie przy kierownicy sobie pomachać jak ktoś chce obroty wyciągnąć. A czym jeździsz jeśli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Było kilka stron wcześniej w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 A ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ofsajd 1 105 Opublikowano 10 Lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 świeżo odebrana 20 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Zajebisty Kermit! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Jeszcze w najlepszym kolorze, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Jak ST to tylko zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 105 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki, dokładnie jak Mani napisał, inny kolor nie wchodził w grę #teamxbox Edytowane 10 Lipca 2021 przez ofsajd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Kurła to kosztuje 130k? O ja ciepyerdole. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Pokaż jak wozisz mokre kalosze w tym fajnym schowku z otworem w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 105 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Godzinę temu, krupek napisał: Pokaż jak wozisz mokre kalosze w tym fajnym schowku z otworem w bagażniku. Kalosze moze nie, ale jakieś buty narciarskie myślę że tam wejdą jak zloto Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 No mega pomysł taki schowek Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Bardzo ładna. Ile to ma koni? Automat? Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 105 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 33 minuty temu, balon napisał: Bardzo ładna. Ile to ma koni? Automat? 200 kucy, manual Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dud.ek 2 043 Opublikowano 10 Lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Screen z nowej forzy horizon 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Godzinę temu, ofsajd napisał: 200 kucy, manual No to już idzie ładnie. Dość lekki, szeroki. Ile finalnie wyszło? 130? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 2 godziny temu, Dud.ek napisał: Screen z nowej forzy horizon Zazdro, takie wyjazdy z taką furką. Ja nie mam gdzie tak wielkiego bydlaka trzymać chociaż sam myśle o Dodge Durango - dla żony XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 A Camaro jakiś fajnych wyjazdów nie miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 105 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Godzinę temu, balon napisał: No to już idzie ładnie. Dość lekki, szeroki. Ile finalnie wyszło? 130? 134, prawie full opcja, brakuje tylko elektrycznego bagaznika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 9 minut temu, Mustang napisał: A Camaro jakiś fajnych wyjazdów nie miałeś? Camaro to głównie miasto i jakieś traski. Natomiast dobry wkręt jest jak lecisz takim wielkim SUV-em w góry. Rozbijasz materac w środku. W cholerę miejsca na bagaże, namioty, nawet jakieś małe pawilony. Taka rodzinna, wielka fura bez kompromisów. Nocowanie w hotelach już dawno mi się znudziło a często na weekendy gdzieś latamy. Mam też Qashqaia II ale bagerian mniejszy niż mam w służbowej Toyocie dlatego nieśmiało patrzę za DD. Ale to pewnie najwcześniej za rok - dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi