MierzejX 883 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Na wyspach jest darmowe. Zapomniałem, że w PL się za to płaci. Tyle, że z drugiej strony w PL nie ma podatku drogowego dla auta poniżej 3.5 tony (chyba, że jest i ktoś mnie zaraz poprawi?). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W ogóle to auta z kierownicą po prawej bardziej tracą na wartości, nie ma z nimi tak wyrobionego szlaku na wschód (bo samochód z Niemiec np. najpierw pójdzie w leasing, potem ktoś go kupi na miejscu z gwarancją od dilera, potem pojedzie do Polski, a skończy na Ukrainie czy jeszcze gdzieś dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koleś88 335 Opublikowano 7 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 17 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 W UK starsze auta ludzie oddają za darmo. Swoje pierwsze auto w UK kupowałem za 700funtów - tyle co 10 baków paliwa Vauxhaul (opel) Vectra combi 2.2 benzyna, automat. 7 lat mi posłużył. 3 hours ago, MEVEK said: Sam wiem po sobie ze nie dmucham ani chucham na auta. Siadam i jade. Mam dzieci wiec jak bym nie eksploatowal to i tak zaraz bedzie widac zmeczenie materialu. Nie jestem swirem i nie dalbym wiecej za autko. Wole kupic w granicach rozsadku i tak tez sie udalo. Mam to samo. Dzieci + praca i auto za szybko się zużywa, by wydawać na nie jakieś kosmiczne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 9 godzin temu, Koleś88 napisał: To a4 czy cos pomiedzy? Piekna bryczka. Ale pewnie nie dostaniesz duzo plusow bo to nie hyundai albo kia Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Nie no zeby nie wlaczac kierunkow i wyprzedzac na podwojnej ciaglej to musi jeszcze dotrzec silnik. A wiec z 15-20 lat. Wtedy marki bmw i audi dopiero pokazuja swok ukryty potencjal. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 28 minut temu, kanabis napisał: Ale pewnie nie dostaniesz duzo plusow bo to nie hyundai albo kia Co to za teoria? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 To a4 czy cos pomiedzy? Piekna bryczka. Ale pewnie nie dostaniesz duzo plusow bo to nie hyundai albo kia Coś między a3 a rs3 tak, jeżdżę ostrożnie prawie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ja nie mam zaufania do nowych samochodow marki bmw, audi czy nawet mietkow. Imo robia straszna lipe a mnie na to nie stac. To tylko moje zdanie. Trzymam sie tego co sprawdzone. Staram sie nie kupowac auta na pokaz tylko dla siebie U mnie rzadzi tylko Japonia: czy to konsola czy samochod od jakiego czasu juz tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No pojęcie marki premium już jakiś czas temu straciło na wartości, jeśli chodzi o awaryjność aut, czy trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 17 minutes ago, MEVEK said: Ja nie mam zaufania do nowych samochodow marki bmw, audi czy nawet mietkow. Imo robia straszna lipe a mnie na to nie stac. No na pewno marki premium nie są w niczym lepsze w kwestii awaryjności, a często wypadają nawet gorzej, więc jeśli komuś nie zależy na samej marce, lepiej unikać używanych. Do tego w podobnym budżecie, samochód nie-premium będzie często nowszy i nawet lepiej wyposażony, bo przez politykę długiej listy opcji, auta premium potrafią mieć różne głupie braki w wyposażeniu (np. świeża klasa C z halogenami albo A4 bez CarPlay). Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 A tak przy okazji, Apple CarPlay łączy się bezprzewodowo z telefonem? Bo nawet nie wiedziałem, że przy Androidzie 10 już można z Android Auto łączyć bezprzewodowo. Mam w telefonie Androida 9.0 i bez sensu się męczę z tym kablem. Muszę w końcu telefon zmienić. Chociaż w sumie, przy dłuższej trasie to nie robi większej różnicy, bo i tak telefon musi być podłączony do ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Zależy od samochodu. W A3 8V tylko po kablu (i to o ile się kupiło opcję), w Golfie 8 już mam bezprzewodowo + ładowanie indukcyjne. Działa bardzo stabilnie, ale i tak mam zwyczaj podpinania kabla w trasie czy w drodze do pracy, bo jednak po kablu lepiej ładuje. Niemniej jeśli ktoś jeździ w krótkie trasy, ma telefon z dużą baterią albo częściej ładuje telefon w domu niż w samochodzie (sam kiedy jeżdżę do biura, zwykle polegam właśnie na porannym i wieczornym ładowaniu w samochodzie), wówczas bezprzewodowy jest bardzo wygodny. Focus chyba tylko po kablu, ale nie mam czasu na kompletny research. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No to muszę ogarnąć, bo sam już nie wiem, czy mam Sync 2.5, czy 3.0. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 3 godziny temu, kanabis napisał: To a4 czy cos pomiedzy? Piekna bryczka. Ale pewnie nie dostaniesz duzo plusow bo to nie hyundai albo kia 3 godziny temu, krupek napisał: Co to za teoria? xd Teoria bekowości, bo w temacie często lądują jakieś dziadosuvy do jeżdżenia po bułki do biedry i dostają duże ilości plusów xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Widocznie, dziadosuvy, kombi, Kia i Hyundaie też się ludziom podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 To psychologiczne wyparcie. Tak samo jak z ludźmi co po ślubie rozrastają się wszerz osiągając 4 gęstość i mówią, że moja żonka nadal hot, a tak naprawdę ślinią się widząc młode zgrabne dupy i żałując, że nie zapisali starej na fitnesy po ciąży gdy nie było jeszcze za późno. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Na szczęście są tez suvy które nie wyglądają słabo i zdziadziale. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 14 minut temu, Soban napisał: To psychologiczne wyparcie. Tak samo jak z ludźmi co po ślubie rozrastają się wszerz osiągając 4 gęstość i mówią, że moja żonka nadal hot, a tak naprawdę ślinią się widząc młode zgrabne dupy i żałując, że nie zapisali starej na fitnesy po ciąży gdy nie było jeszcze za późno. Ameryki nie odkryłes małolat ale jeszcze wszystko przed tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 17 minut temu, Soban napisał: To psychologiczne wyparcie. Tak samo jak z ludźmi co po ślubie rozrastają się wszerz osiągając 4 gęstość i mówią, że moja żonka nadal hot, a tak naprawdę ślinią się widząc młode zgrabne dupy i żałując, że nie zapisali starej na fitnesy po ciąży gdy nie było jeszcze za późno. Albo po prostu niektórzy nie mają polackiego myślenia i nie zatrzymali się motoryzacyjnie w 99 roku, myśląc, że tylko VW, Audi, albo Mercedes mogą być dobrymi autami i przyciągającymi uwagę xd W sumie, jak miałem te 20-22 lata to podobnie myślałem, że jak będę kupował auto za ok. 100k to wezmę jakieś używane premium, czy inne z mocnym silnikiem, a jak przyszło do takiego zakupu to patrzyłem na to, żeby było nowe, komfortowe, pakowne i pozwalało sprawnie się poruszać, dawać przyjemność z jazdy i nie palić jak smok. Co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Jasne, że nie tylko. Mimo to, wolę jeździć 4-letnim Audi, niż nowym Hyundaiem czy inną Dacią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ale Hyundaia bym nie wrzucał do jednego worka z Dacią, przecież te wersje N są po prostu super fajne, a Ioniq 5 wygląda jak samochód z przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 48 minut temu, Koleś88 napisał: Jasne, że nie tylko. Mimo to, wolę jeździć 4-letnim Audi, niż nowym Hyundaiem czy inną Dacią. Panie 4 letnie Audi to ma jakieś 16 mniej niż prawdziwe auto z duszà dla syngla. Btw aut premium, to w 2020/21 kilka miesięcy użytkowałem (w sensie żona) nowe q5 i się deko rozczarowałem. Na szczęście ze względu na sytuację na rynku udało mi się szybko go pozbyć i jeszcze na tym zarobiłem (odstępne) No za huuu to auto nie jest warte 250-300 tys czy tam 5 szt. Daci Duster… Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Nowe Audi A4 w podstawowej wersji kosztuje 130 tysięcy to nie jest dużo na tle innych marek. Jak jeszcze byłem przekonany na obecnym etapie życia do nowrgo samochodu to wolałem kupić nowe Audi A4 z niezłym wyposażeniem w podstawowej wersji za te 130 tysięcy niż Tipo Cross za 105 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ja widzę cennikowe 140 vs cennikowe 87, skąd taka różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi