Opublikowano 28 stycznia 20223 l Najładniejsza moim zdaniem generacja jedynki, zawsze mi się bardzo podobała. Druga przed liftem imo brzydka, po lifcie meh. Zresztą mogłem kiedyś wziąć i wybrałem wtedy A3. Aktualna jest w porządku, szczególnie tył im wyszedł, ale pierwsza była zgrabniejsza.
Opublikowano 10 lutego 20223 l W dniu 23.01.2022 o 10:48, Banny napisał: Lancer VII 1.6 Benz z gazem 2 letnim. Manuel Wersja wyposażenia: Spartańskie minimum plus klima Ruda go bierze na lewym błotniku z przodu Cena 6.900 Salon polski Progi sa Podloga bez dziur Pojeździ po ziemniaki Z tego co pamietaj jezdziles lexusem, infinity i keszcze jakas sportowa kozak furka. Miales jakis wypadek? Uderzyles sie mocno w glowe? Przegrales jakis zaklad?
Opublikowano 10 lutego 20223 l kozak sportowa fura to było to: fajna była no, ale tak, uderzyłem sie mocno w głowe =P
Opublikowano 10 lutego 20223 l No piekna maszyna Moze po prostu jak moj braciak ktory postanowil kupic b5 4x4 bo mial juz dosyc napraw fur takiego typu jak twoja toyotka , na nowe z salonu trzeba czekac 2 lata a jak juz poczekasz to jak ci sie zjebie to bedziesz wiecej zastepczym jezdzil. A taki prosty gruz z prostym silniczkiem? ZALEWAC I JEZDZIC a wymiany u mechaniora za pindziesiont zl
Opublikowano 10 lutego 20223 l Dokładnie, roboczowóz do żłobka i by rower lub psa wrzucić i podjechać za miasto. A resztę kasiory na lego oczywiście
Opublikowano 10 lutego 20223 l Ja jak rozrzad robilem to znajomy mechanior dal mi taka bryke Nazwalem go "Ponury Żniwiarz" Ale do przewozenia workow z jarmuzem No i rowery to chyba ze trzy by weszly a zeby do merca wsadzic to kolo musze przednie zdejmowac No ale jednak inna liga jesli chodzi o komfort jazdy jak wrocil moj marcelek po rozrzadzie i jednak bym sie nie zamienil ale jako roboczowoz? Jak najbardziej jeszcze jak. Jakby tak przerobic na covidowoz to trumna tez bez problemu wejdzie
Opublikowano 11 lutego 20223 l Jezuuuusku toć to passeratti. Masz tam 1.9 tdi chociaż? Jakie to miało dojebanie - pierwsze przygody z turbiną i pizda w 3/4 zakrętu i bziuuuuuuum.
Opublikowano 11 lutego 20223 l 27 minut temu, Jotrazydwa napisał: Jezuuuusku toć to passeratti. Masz tam 1.9 tdi chociaż? Jakie to miało dojebanie - pierwsze przygody z turbiną i pizda w 3/4 zakrętu i bziuuuuuuum. Nie masz tylko mechanior ma bo to jego, mi dal tylko na czas zmiany rozrzadu bo mowil ze ma roboty i zejdzie mu sie ze dwa tyg. Niestety 2.0 tdi nie mityczne 1.9 U mnie 1.8 kompressor. Jak sie robi 5000km rocznie przewaznie na krotkich dystansach to diesel to same problemy
Opublikowano 23 lutego 20223 l Koledzy co sądzicie o takim samochodzie jak Hyundai Kona 2017 rok 1.6 177km automat 4x4. Ma ktoś? Poleca?
Opublikowano 23 lutego 20223 l 37 minutes ago, krupek said: Interesowałem się nim i Kia Stonic, ale odpadły, bo za mały bagażnik. Ja właśnie z największych wad widzę ten nieszczęsny bagażnik i auto wydaje mi się dość głośne jeśli chodzi o opory powietrza. Jednak dzieci nie mam. Na wakacje raz na rok może gdzieś jadę, więc aż tak go nie potrzebuje.
Opublikowano 23 lutego 20223 l No ja niby też na co dzień nic nie wożę, ale wychodzę z założenia, że jak już kupuję auto to nie chcę się potem denerwować te kilka razy w roku, że nie mieszczą mi się bagaże na wakacje, walizki jak odbieram rodzinę z lotniska, albo jak potrzebuję przewieźć coś większego. Tak to w Focusie wrzucam bagaże, albo składam siedzenia jak chcę coś przewieźć i elo.
Opublikowano 23 lutego 20223 l Focus mi bardzo się podoba, ale niestety. Na OtoMoto jest jeden używany, który ma wyposażenie jakie mnie interesuje, ale 2019 rok, ponad 100.000 przejechane i prawie 90.000 złotych, więc nie odpada.
Opublikowano 23 lutego 20223 l W sensie w okolicy czy tylko jeden ma kombinację wyposażenia i silnika jakiej szukasz? I o jakie elementy chodzi?
Opublikowano 23 lutego 20223 l Jeśli tak, to można też przynajmniej 150 brać pod uwagę. Coś tam czytałem kiedyś na forach i konsensus był, że różnica nie jest koniecznie warta ceny i odczuwalna przy sportowej jeździe.
Opublikowano 23 lutego 20223 l Automat oraz minimum 140 koni to jest combo jakiego szukam, ale pies pogrzebany jest w tym, że auto musi być sprzedawane z faktura VAT 23%. Inaczej będę dopłacał do biznesu. I niestety wybór jest bardzo mały. Grupa VAG bardo fajnie wygląda na pierwszy rzut oka, ale silniki w moim budżecie sa łączone ze skrzyniami DSG suchymi, które nie mają dobrej opinii, a że większość aut ma ponad 90k nastukane to trochę lipa gdybym auto chciał mieć na dłużej niż 2-3 lata. Chyba, że diesel, ale jeżdżę w mieście głównie więc po co. Koreaczynki w podanej cenie mają niższy przebieg, lepsze skrzynie, ale kurczę czuć w środku, że to nie to samo co VAG. Francuskie odpadają. No i niestety zostaje z niczym Edytowane 23 lutego 20223 l przez Sedrak
Opublikowano 23 lutego 20223 l Astra, nawet 1.6? Skrzynia prostsza, ale może mniej problematyczna niż DQ200? Nie badałem tematu skrzyń Opla, co do DQ200 w moim taka jest i rozumiem obawy, bo sobie poczytałem i szczególnie w egzemplarzu używanym bym jednak unikał. Chociaż pozytywne historie też się słyszy, dużo poprawili przez lata.
Opublikowano 24 lutego 20223 l 10 hours ago, Mustang said: Astra, nawet 1.6? Skrzynia prostsza, ale może mniej problematyczna niż DQ200? Nie badałem tematu skrzyń Opla, co do DQ200 w moim taka jest i rozumiem obawy, bo sobie poczytałem i szczególnie w egzemplarzu używanym bym jednak unikał. Chociaż pozytywne historie też się słyszy, dużo poprawili przez lata. Astra właśnie ta 1.6 200 całkiem spoko się prezentuje. Chociaż w środku to prehistoria i tylko jest jedna na całą Polskę jak ostatnio sprawdzałem. Kurczę ta Octavia wydaje się być najbardziej rozsądnym wyborem, ale jak mam kupić takie co ma 90.000, olej wymieniany w silniku co 30.000, skrzynia DQ200 to już mnie skręca ze strachu pojeżdżę, pooglądam. Jak nic ciekawego nie będzie to skończy się na Konie albo bardziej budżetowo na Cee'd. I najwyżej odłożę zakup za 2-3 lata kiedy będę miał więcej $$ odłożone.
Opublikowano 24 lutego 20223 l Btw w Fabii Monte Carlo debiutuje 1.5 TSI 150 z DSG7, fajny warm hatch.
Opublikowano 24 lutego 20223 l 6 godzin temu, Mustang napisał: Btw w Fabii Monte Carlo debiutuje 1.5 TSI 150 z DSG7, fajny warm hatch. Był już w Ibizie w 2017 roku ale go wycofano jak i felgi 18. dlatego go nie kupiłem.
Opublikowano 24 lutego 20223 l Pierwsze auto ever - prawko w wieku 30 lat zrobione dla bobasa, więc auto familyjne. Sprawuje się super - nst. sobie walnę jakieś audi combi.
Opublikowano 25 lutego 20223 l On 2/23/2022 at 2:36 PM, krupek said: No ja niby też na co dzień nic nie wożę, ale wychodzę z założenia, że jak już kupuję auto to nie chcę się potem denerwować te kilka razy w roku, że nie mieszczą mi się bagaże na wakacje, walizki jak odbieram rodzinę z lotniska, albo jak potrzebuję przewieźć coś większego. Tak to w Focusie wrzucam bagaże, albo składam siedzenia jak chcę coś przewieźć i elo. A jeździłeś focusem 1.0 albo Puma? Okazało się, że znajomego brat tam pracuje i proponuje takiego auto. Focus ogólnie bardzo dobry samochód, ale nagle z 177 koni i 7.5 do setki spadamy na 125 i ponad 10... Już moja fabia jest szybsza, ale w to w sumie na papierze.... Bo z auta z tego co tutaj czytałem to bardzo zadowolony jesteś