MichAelis 5 616 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Rozumiem, że masz system bezkluczykowy? Auto nie ma prawa się zamknąć jak kluczyk jest w środku. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Nie ma jak napisać posta, że ma się fajne auto a później zatrzasnąć kluczyk w bagażniku, co teoretycznie nie miało prawa się wydarzyć. xd 1 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 W sumie nie wiem czemu się zaryglował sam, reszta była zamknięta? Takie dwa małe triki w VAG, które nie każdy zna. 1 przytrzymując otwieranie na kluczyku można otworzyć wszystkie szyby, zamknąć przytrzymując zamykanie - wygodne w lecie 2 można zamknąć samochód przed zamknięciem drzwi innych niż kierowcy lub bagażnika i te właśnie same się zaryglują po zamknięciu - wygodne bez keyless i jeśli się wyjmuje coś większego z bagażnika Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Drzwi też mi się nie zamkną jak kluczyk jest w środku. Otworzyłem z pilota sam bagażnik I po zamknięciu się zaryglował. Drzwi się nie zamknęły bo nie były otwarte. Możecie zobaczyć jak to u was działa w takim przypadku Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 W sumie, u mnie też jest niezależne zamknięcie bagażnika, ale dzięki key free, kluczyk zawsze jest w kieszeni. Duży atut takiego rozwiązania. A nie szybciej i taniej było zadzwonić po jakiegoś lokalnego ślusarza samochodowego, który by otworzył auto, zamiast czekać na kluczyk? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 A to widocznie dlatego, że otworzyłeś sam bagażnik. 8 minutes ago, krupek said: A nie szybciej i taniej było zadzwonić po jakiegoś lokalnego ślusarza samochodowego, który by otworzył auto, zamiast czekać na kluczyk? Taniej? I żeby coś uszkodził jeszcze? Z kwestii kluczykowych to mnie w sumie zastanawia, czy mogę wysiąść z samochodu i zostawić włączony silnik. Mam wrażenie, że nawet jeśli ustawiam P i zostawiam włączony silnik oraz kluczyk w aucie z pasażerem, to po otwarciu drzwi i tak silnik zaraz gaśnie. Muszę kiedyś doczytać w instrukcji. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 No 250 km to też niemały koszt paliwa. Ślusarz pompką zrobi odginanie drzwi i otworzy auto od środka. Cytuj
jar3czek 484 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 58 minut temu, D.B. Cooper napisał: Drzwi też mi się nie zamkną jak kluczyk jest w środku. Otworzyłem z pilota sam bagażnik I po zamknięciu się zaryglował. Drzwi się nie zamknęły bo nie były otwarte. Możecie zobaczyć jak to u was działa w takim przypadku U mnie przy zamkniętym aucie po otwarciu samego bagażnika i zamknięciu go z kluczykiem w bagażniku auto nie zamyka bagażnika i zaczyna głośno pikać (BMW). A testowałem to już wiele razy, bo notorycznie zajebuję się i wrzucam torbę z ciuchami i kluczykiem w środku wracając z treningu. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 (edytowane) Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Drzwi też mi się nie zamkną jak kluczyk jest w środku. Otworzyłem z pilota sam bagażnik I po zamknięciu się zaryglował. Drzwi się nie zamknęły bo nie były otwarte. Możecie zobaczyć jak to u was działa w takim przypadku Ja ostatnio dwa razy z torba wrzuciłem kluczyk do bagażnika (otwierałem sam bagażnik) ale auto „skumalo” ze kluczyk jest nie tam gdzie trzeba, wydało dwa sygnały i pootwierało drzwi. Tak to u mnie działa jbc Edytowane 19 września 2023 przez LiŚciu 1 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 2 godziny temu, krupek napisał: W sumie, u mnie też jest niezależne zamknięcie bagażnika, ale dzięki key free, kluczyk zawsze jest w kieszeni. Duży atut takiego rozwiązania. A nie szybciej i taniej było zadzwonić po jakiegoś lokalnego ślusarza samochodowego, który by otworzył auto, zamiast czekać na kluczyk? 10 firm odmówiło bo po 15 roku zmienił się zamek i nie mają do niego narzędzi żeby otworzyć nic nie uszkadzajac, każda firma mówiła to samo. Jeden gość powiedział że przyjedzie ale to grubo po południu, koszt 6 stów. To dowóz kluczy wyszedł taniej i jestem już w domu. Uff 1 Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 7 godzin temu, Mustang napisał: 1 przytrzymując otwieranie na kluczyku można otworzyć wszystkie szyby, zamknąć przytrzymując zamykanie - wygodne w lecie a czy to nie zostało wycofane ogólnie ze względów bezpieczeństwa koło 2008 r ? Bo w tych samych modelach Alfy czy Infiniti starsze roczniki to mają a już nowsze nie. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 W volvo można to zaprogramować bez problemu. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 38 minut temu, AdiCarrion napisał: a czy to nie zostało wycofane ogólnie ze względów bezpieczeństwa koło 2008 r ? Bo w tych samych modelach Alfy czy Infiniti starsze roczniki to mają a już nowsze nie. W Vagu jest do dzisiaj Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 W dniu 18.09.2023 o 15:52, D.B. Cooper napisał: Pomału wyciągam, ale muszę uważać. Tym ekspresem już ściągnąłem na siebie uwagę federalnych. Nie ma co się spieszyć, wiedziałem że to Ty. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 20 hours ago, Faranell said: W Vagu jest do dzisiaj Dokładnie, teraz można ustawić sobie w opcjach. Podobnie jak obniżanie prawego lusterka przy wrzuceniu wstecznego albo jak długo światła mają pozostać włączone po zgaszeniu silnika. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 @Faranell Ostatnio jadąc służbowo na moich trasach minąłem Smerfa i chodziło mi przez 30 minut skąd ja te auto kojarzę 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 W dniu 19.09.2023 o 12:25, Mustang napisał: Takie dwa małe triki w VAG, które nie każdy zna. 1 przytrzymując otwieranie na kluczyku można otworzyć wszystkie szyby, zamknąć przytrzymując zamykanie - wygodne w lecie Tej, u mnie w Focusie też to jest, wczoraj sprawdziłem. 3 lata mam auto i o tym nie wiedziałem. Co lepsze, całkiem niedawno sobie myślałem, że fajna opcja jak auto nagrzane i dobrze byłoby to mieć, ale założyłem, że od takich funkcji są osobne przyciski na pilotach 1 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 No i git, warto było napisać o tym w takim razie. Btw zachęcam każdego do przekartkowania w wolnym czasie instrukcji swojego auta, można czasem odkryć coś nowego. 1 Cytuj
Nightmare90 25 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 (edytowane) Tak jak stuknięcie dwoma palcami w miejsce ciepło/zimno w Leonie 4 (zapewne i w Formentorze, a możliwe że i zadziała w golfie) włącza podgrzewanie siedzeń. Edytowane 22 września 2023 przez Nightmare90 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 A ciekawe, ale u mnie nie zadziała, bo przycebulilem na pakiecie zimowym (mam garaż i tapicerkę materiałową, więc nieszczególnie mi na tym zależało) Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 5 października 2023 Opublikowano 5 października 2023 W końcu był czas ogarnąć to i owo, wydech zrobiony custom, coby 5 cylindrów oddychało, jeszcze nieszczęsną opadnieta jak w kazdym takim Volvo podsufitka do zrobienia i można szukać 18" na przyszły sezon 9 Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Beka ze mnie, bo psioczyłem na ten kolor najbardziej, ale mimo wszystko, mi się podoba bardziej niż biały czy niebieski. Po czterech miesiącach mogę powiedzieć, że uwielbiam to autko pewnie jestem zaślepiony po przesiadce z 15-letniego forda, ale ma wszystko czego chciałem, może za wyjątkiem tempomatu, na którym mnie w salonie przycięli. Naprawdę duży bagażnik, sześciobiegowa skrzynia, AA, nawet ten ogranicznik prędkości ma swoje zastosowanie, sporo przestrzeni z tyłu. Jestem teraz #teamdownsizing, jak usłyszę jeszcze raz od kogoś tekst o kosiarce to nie wyczymię 6 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 1.0 TSI bardzo przyjemnie się jeździ. Jeździłem dwoma autami z tym silnikiem. O ile połączenie T-roc cabrio + 1.0 + góry wypadło nieco słabo, o tyle już w Ibizie w normalnych warunkach zdecydowanie dawał radę. Srebrny bardzo praktyczny, mniej brudzi się tylko beżowy, a poza tym imo srebrny zawsze fajnie komponuje się z felgami. Cytuj
iluck85 2 907 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Ale na czujnikach parkowania też przycyganiłeś, bo znak przechylony 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Pogoda przeszkadza w zrobieniu fajnej sesji auta więc wrzucam zdjęcia z parkingów 6 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi