Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 czerwca Opublikowano 24 czerwca Niestety nie mam za bardzo czasu żeby zorganizować sesję w ładniejszej scenerii. Może tutaj będzie lepiej widać. 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dud.ek 2 054 Opublikowano 14 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 lipca (edytowane) Krótko bo nie mam sił po 2 dnich ścigania na elaboraty. Moto Show Bielsko, wyścigi wraków. Dojechał. E: Ciężko uwierzyć ale tak wyglądał na starcie Edytowane 16 lipca przez Dud.ek 17 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Artur_K 196 Opublikowano 13 września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 września (edytowane) na prośbę @Bartg wrzucam zdjęcia mojego autka. Choć muszę przyznać, że nie lubię o nim pisać, bo samochód ostatnie lata praktycznie stoi, czasami odpalone, a czasami nie. Kiedyś była jazda na co dzień, zloty, wyjazdy itd. Teraz proza życia, ale nie jeździłem nim już ze 4 lata, a wcześniejsza przerwa to chyba z 6 lat. A jak w tym rok przed wakacjami się zebrałem żeby go trochę ruszyć, to rozsypał się palec rozdzielacza nie zabrałem się za to od razu, zostawiłem na potem i tak lato minęło. Zresztą zawsze sobie mówię, że chyba pora się rozstać, do czasu jak otworzę drzwi garażu, chwilę popatrzę i usiądę za kółkiem. Wtedy myśli wracając gdzie ich miejsce Pacjent to Ford Capri z '79 r. Silnik 3.0 v6, na gaźniku o mocy oszałamiających 138KM, skrzynia ręczna 4 biegowa. Wersja wyposażenia Ghia. Aktualnie prezentuje się tak (no trzeba by doliczyć sporą warstwę kurzu). Oprócz planów ze sprzedażą, mam też trochę planów żeby w auto zainwestować, więc sytuacja płynna. Tylko jeździć nie ma kiedy Edytowane 13 września przez Artur_K 10 10 1 Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Przepiękne auta, widywane na drogach raz na ruski rok, a jeszcze z 15 lat temu stało Capri na co drugim osiedlu. W sumie też fajna lokata kapitału, w Niemczech ładne 3 litrowe Capri to juz dobija (Albo przebija w bardzo dobrym stanie) 20k €. Cytuj
Artur_K 196 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września (edytowane) 14 minut temu, Bartg napisał(a): W sumie też fajna lokata kapitału, w Niemczech ładne 3 litrowe Capri to juz dobija (Albo przebija w bardzo dobrym stanie) 20k € Ja swoją sztukę kupiłem w 2004 roku, w sumie jeszcze dzieciak (zaczynałem studia), było to najdroższe capri które było wtedy u nas na sprzedaż. Nie do końca świadomie ale udało się kupić ciekawą sztukę, w Polsce są dwa albo trzy takie, a i na zachodzie połączenie tego silnika z wersją wyposażenia to rzadkość plus ten lakier, ogólnie była to topowa wersja wyposażenia. W katalogu droższa była tylko opcja z automatem. Za cenę mojego można było wtedy kupić prawie dwa "golasy" z silnikiem 1.3. W katalogu na fotce jest identyczna sztuka. capri.pl: Folder: Ford Capri III - Niemcy - 06.1979 Gdy robiłem blacharkę nikt nie patrzył jeszcze na te auta jak na lokatę kapitału, nawet miałem głupie pomysły na zmianę koloru (na szczęście została fabryka), ale i tak kilka rzeczy zrobionych było tak, że na takie kwoty jak powyżej nie mogę liczyć, ale wiadomo trochę auto przez te 20 lat zyskało na wartości. Edytowane 13 września przez Artur_K Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września W dniu 9.09.2021 o 10:57, qvstra napisał(a): kolejny trening zaliczony - tym razem na torze bialystok, ktorego nitka sprawia tyle frajdy z jazdy, ze banan z twarzy nie schodzil ani na moment. co ciekawe przez caly dzien tyrania fury po suchym na oponach zostalo calkiem sporo bieznika, wiec nie zmienialem i wrocilem na nich do domu - imperial ecosport2 ftw! przed nastepnym wyjazdem poprawilem fuckup z poprzedniego wyjazdu i zalalem poprawny olej (byl 5w40, jest 5w50), wlozylem sportowa kierke i musze jeszcze wlozyc kubelek i wskazniki temp. wody i oleju. w spoilerze kilka zdjec z wyjazdu Ukryj zawartość E46 nadal zyje i ma sie dobrze jezdzac po eventach na torze torun i bialystok. Od tego czasu mechanicznie jest bez zmian, ale wizualnie zmienilem body (zderzaki, nakladki na progi i lusterka), wszystkie lampy na ciemne cleary (tylne udalo mi sie kupic nowki) i setup kol z OZ 17x8/10 na japonskie AVS VS5 18x9.5 z przodu i SSR Type-C 18x10.5 z tylu (jedna felga wazy lekko ponad 9kg, czuc roznice wzgledem ciezkich OZtow). Z reszty zmian to zamienilem seryjne kolektory wydechowe na barany schmiedmanna + tlumik koncowy od rm-motors, dolozylem wentylator na przycisk przed chlodnica i od pol roku zbieram sie, zeby zrobic popularny mod w moim silniku, czyli kolektor ssacy wraz z walkiem, przepustnica i ecu od 3.0 - mam juz caly komplet, "wystarczy" wlozyc i wystroic. Ale odkad mialem przyjemnosc pojezdzic toyota mark2 z 1jz-gte w pelnym drift specu po ebisu circuit, to bardziej sklaniam sie ku opcji, zeby juz nie wkladac hajsu w bmw, tylko zbierac na import toyoty 2023: Spoiler 2024: Spoiler pozdro motoryzacyjne swiry 3 2 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września Wygląda jak stworzona do jebnięcia rodziny na pasach w słoneczną niedzielę, ale zajawka fajna, szanuję. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Shago 3 563 Opublikowano 25 września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 września W końcu 16 5 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Dojechane do Jyska na raz, czy trzeba było ładować po drodze? 4 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 1 godzinę temu, Shago napisał(a): W końcu Jak wygląda odbiór/przekazanie auta? Skąd odbierałeś? Cytuj
Artur_K 196 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 2 godziny temu, Shago napisał(a): W końcu Świetny kolor, jeszcze takiej na ulicy nie widziałem. Dobry wybór Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września No niebieskich chyba najmniej widać. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 2 godziny temu, krupek napisał(a): Dojechane do Jyska na raz, czy trzeba było ładować po drodze? Auto odebrałem mając naładowania na 87%, zrobiłem nim dzisiaj 80km czysto po mieście czasami z gazem w podłogę by przetestować i spadło do 72%, więc wychodzi, że od 87% do 0% jeżdżąc tym stylem co dzisiaj zrobiłbym ok. 460km w takich warunkach pogodowych. Czyli od 100% do 0% 500km pęka bez problemu miejską jazdą. 2 godziny temu, balon napisał(a): Jak wygląda odbiór/przekazanie auta? Skąd odbierałeś? Przychodzisz, gość zabiera Cię do samochodu, oglądacie czy wszystko ok. Jeżeli tak, to prosi o zaakceptowanie w aplikacji mobilnej, przekazuje 2 karty (nie ma kluczyków, karty można sparować z telefonem i wówczas jak ma się włączony blutooth to nawet nie trzeba ich mieć ze sobą) i w drogę. Wszystko trwało może 10 minut? Mega sprawnie i szybko. Odbierałem w salonie w Warszawie-Ząbkach Godzinę temu, Artur_K napisał(a): Świetny kolor, jeszcze takiej na ulicy nie widziałem. Dobry wybór No właśnie dlatego wziąłem, białych jest wszędzie pełno.. 1 Cytuj
KamilM 131 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Kurde, te kolor robi robotę (sam mam niebieskie auto). Jak tesle raczej mi się nie podobają to inny lakier i od razu samochód zyskuje uroku. Pokaż jakieś zdjęcia wnętrza. Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Ten przód po liftingu dużo zyskał z tymi lampami, kolorek mega plus Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września 4 godziny temu, KamilM napisał(a): Pokaż jakieś zdjęcia wnętrza. Wrzucę w godzinach popołudniowych 12 minut temu, Bartg napisał(a): Ten przód po liftingu dużo zyskał z tymi lampami, kolorek mega plus Do tego są to już światła matrycowe, adaptycyjne. W ogóle auto znacznie lepiej wyciszone, lepiej wykonane od poprzedniej wersji, lepsze zawieszenie, lepsze wyposażenie... Można w sumie rzec, że zupełnie inne auto. Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Kumpel przeprowadza sie właśnie poza miasto do domku i też ma na dniach zamawiać na firmę, w tych pieniądzach jak nie upierasz się na auto spalinowe i masz gdzie tanio ładować to nic ciekawszego nie znajdziesz. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Bardzo wkurzają przyciski od kierunkowskazu na kierownicy jak jesteś na rondzie . To jest słabe rozwiązanie bardzo. Ale mijasz rondo i jedziesz dalej i już o tym zapominasz, bo ta cisza przez brak silnika spalinowego jest fantastyczna. Zobaczymy jak będzie po pół roku z użytkowaniem i czy będę żałował, że nie wziąłem jednak z większa baterią. Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Kierunkowskazy na kierownicy to najgłupsze rozwiązanie problemu, który nie istnieje od 70 lat, czyli wajchy od kierunkowskazu. Chyba Ferrari było pierwsze z takim pomysłem w 458? Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września No ktoś w USA nie podumał, że skoro u nich nie ma rond za bardzo, to gdzie indziej jest tak samo Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września W superaucie jeszcze jako tako to rozumiem, masz duże łopatki do zmiany biegów to powiedzmy to się jakoś broni, że mało miejsca na wajche od kierunku. Ale w normalnych autach to porażka. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Oczywiście, człowiek się przyzwyczai, ale od początku wiedziałem, że to będzie najbardziej wkurzająca rzecz Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września 42 minutes ago, Shago said: Bardzo wkurzają przyciski od kierunkowskazu na kierownicy jak jesteś na rondzie . To jest słabe rozwiązanie bardzo. Ale mijasz rondo i jedziesz dalej i już o tym zapominasz, bo ta cisza przez brak silnika spalinowego jest fantastyczna. Zobaczymy jak będzie po pół roku z użytkowaniem i czy będę żałował, że nie wziąłem jednak z większa baterią. Wszyscy recenzenci o tym wspominali. Problem jest taki, że Tesli takie „innowacje” uchodziły na sucho, bo ich samochody wyznaczały standardy wśród elektryków oraz wyrobiły sobie renomę. Ale dzisiaj tradycyjni producenci oraz chińskie firmy podgonili i jeśli Tesla zamierza klepać latami aktualne modele, to z czasem pozostanie już im tylko argument superchargerów oraz rywalizacja ceną (co przy okazji już kompletnie zabije ambicje na bycie premium). Mnie osobiście najbardziej irytowałby brak Waze na dużym ekranie, imo brak CarPlay i zmuszanie ludzi do korzystania z własnych rozwiązań to idiotyzm. Z drugiej strony masz wbudowany dashcam i monitoring na postoju, co z kolei jest bardzo fajnym rozwiązaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi