balon 5 396 Opublikowano 22 grudnia 2024 Opublikowano 22 grudnia 2024 Lewa noga przygotowana do grindu niczym Tony Jastrząb. Cytuj
AdiCarrion 130 Opublikowano 22 grudnia 2024 Opublikowano 22 grudnia 2024 W dniu 22.12.2024 o 07:58, MEVEK napisał(a): 13 lat temu pojechalem do Polandu takim skarbem. Dzis juz tylko pamiatka wisi na lodowce w formie zdjecia Rozwiń Przecież to Kickster 1 Cytuj
Masny 348 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Mrs. Asterka Ostatnio, przed samymi świętami, podczas wypoczywania na parkingu, Mrs. Asterka miała bliskie spotkanie z dynamicznym, naćpanym Oskarkiem w Porsche Carrera i niestety, pół karoserii do naprawy. Dynamiczny Oskarek uciekł, ale na szczecie namierzyłem go i już Policja się nim dalej zajmuje Swoja drogą, nadal zachodzę w głowę jak na prostej drodze można tak komuś w auto się wpakować 1 4 Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Robi robotę ta panorama bez żadnego poprzecznego elementu po drodze. Nie nagrzewa się latem od tego jakoś tragicznie? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. HenrykIggO 295 Opublikowano 1 stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 stycznia A to moja trojka, AWD, 186 KM. Kolor platinum quartz. 7 8 Cytuj
Artur_K 232 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia Piękna Mazda, w świetnym kolorze i w najlepszej wersji! Do tej pory gdy je widzę ( a rzadko można trafić ten model na ulicy) zastanawiam się dlaczego kupiłem cx-30 . To już ponad 4 lata, jakieś argumenty musiały być, pewnie nawet rozsądne , ale mimo wszystko Mazda 3 jest na prawdę bardzo ładna i wg mnie nie ma konkurencji która fabrycznie wyglądała by tak zadziornie. Cytuj
HenrykIggO 295 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia W dniu 1.01.2025 o 14:46, Artur_K napisał(a): zastanawiam się dlaczego kupiłem cx-30 Rozwiń Ludzie od wielu lat po prostu lubią SUVy oraz crossovery. Szczególnie kobiety, dla których przemawia pozycja za kierownicą - wyżej się siedzi. Ja jako wychowanek teamu E36/E46 nigdy nie byłem fanem tych napompowanych osobówek. Cytuj
Masny 348 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia W dniu 1.01.2025 o 09:33, LeifErikson napisał(a): Robi robotę ta panorama bez żadnego poprzecznego elementu po drodze. Nie nagrzewa się latem od tego jakoś tragicznie? Rozwiń Nie, nie jest moim zdaniem gorzej niż w normalnym aucie, przynajmniej nie na tyle, żeby to jakoś super odczuć. Jedyne co - to w lato warto jeździć z okularami przeciwsłonecznymi, bo nic nie rzuca cienia i jak sie jedzie pod słońce to jest troche lipa. Niby można opuścić daszek, ale nie po to jest panorama, żeby zasłaniać ją daszkiem Cytuj
Bartg 5 583 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Świetnie jeżdzą te Mazdy, znajomy miał w sedanie wersję ze zwykłym Skyactiv i po prostu bardzo, bardzo przyjemne auto w jeździe. Oczywiście dość hmm hipsterskie, bo nie ma tego powszechnego w tych czasach uderzenia turbodoładowanego momentu obrotowego, więc na pewno nie auto dla każdego, bo subiektywnie wydaje się dużo wolniejsze niż konkurencja. Inny znajomy kupił ostatnio 6 GJ w wersji 2.5, oddał do Disi Tune, gdzie samym programem z wolnossącej jednostki osiągneli 297 nm. I też to świetnie, oldskulowo jeździ, jest coś fajnego w takim liniowym przyroście momentu obrotowego. Cytuj
HenrykIggO 295 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia W dniu 2.01.2025 o 10:46, Bartg napisał(a): Oczywiście dość hmm hipsterskie, bo nie ma tego powszechnego w tych czasach uderzenia turbodoładowanego momentu obrotowego Rozwiń Nowa Mazda 3 wychodzi z turbo (250 KM), ale tylko na rynek US. W Europie niestety nie jest sprzedawana w tym wariancie ze względu na niespełnione normy spalania. Wciąż jednak podoba mi się to w Mazdzie, że nie stosują ortodoksyjnie downsizingu i zamiast małych silników (1.2, 1.4, itp.) kładą prawilne 2 litry do rodzinnego hatchbacka. 1 Cytuj
Bartg 5 583 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia Niestety zaraz i tego im zakażą, już z oferty MX5 na Europę zniknął silnik 2.0, pewnie to samo czeka wkrótce inne modele Cytuj
krupek 15 536 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia W mojej 3 2.0 z 2003 roku całkiem fajnie się odczuwało przyspieszenie i była elastyczna, ale spalanie było wysokie. Za to prowadzenie kozak, bo mają budowę jakby płaszczki, dobrze się kleją. Chociaż takie same wrażenie mam teraz też w Focusie. Cytuj
Artur_K 232 Opublikowano 2 stycznia Opublikowano 2 stycznia W dniu 2.01.2025 o 10:46, Bartg napisał(a): Świetnie jeżdzą te Mazdy Rozwiń Potwierdzam, w mojej cx30 mam skyactive X czyli 180 KM. Wiadomo, to silnik wolnossący, więc na pełną moc trzeba chwilę poczekać, bo skrywa się pod koniec obrotomierza. Przy rewelacyjnej skrzyni manualnej jaką posiadam daje sporo frajdy z jazdy i jest taki vibe „klasycznej” motoryzacji, przypomina mi accorda 1.8 vtec którym kiedyś jeździłem. A gdy chce się jeździć spokojnie, to jest wystarczająco elastyczny, na wyższych biegach więc nie trzeba go cały czas piłować na wysokich obrotach co odwdzięcza się niskim spalaniem. Na krajowkach jeżdżąc w rozsądnych granicach przepisów spalanie oscyluje w granicach 5,5 l. Ostatnio byłem na weekend w Warszawie, łącznie przejechane 1100 km, z czego 380 krajówki, reszta po autostradzie z prędkościami 125-140. Średnia z całości to 6,5l/100. Prowadzi się również bardzo fajnie, pomimo odrobinę podwyższonego zawieszenia, jest dosyć sztywno i responsywnie. Leci już 5 rok od zakupu, przejechane 70 tyś. i dalej jestem zachwycony. 2 Cytuj
Chad Davski 161 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Wspaniała robotę zrobiły chlopaki w myjni w CH Land w Wawce 5 4 Cytuj
AdiCarrion 130 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia W dniu 29.01.2025 o 16:13, Chad Davski napisał(a): Wspaniała robotę zrobiły chlopaki w myjni w CH Land w Wawce Rozwiń Śliczne auto, szkoda że tak mało się sprzedało. Cytuj
Sedrak 882 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia W dniu 29.01.2025 o 16:13, Chad Davski napisał(a): Wspaniała robotę zrobiły chlopaki w myjni w CH Land w Wawce Rozwiń Przypomnisz mi jaki masz silnik? Cytuj
Sedrak 882 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia To jest ten sam silnik co 1.6 180km? Ile pali? One są na łańcuchu? Bo w RCZ (czy jak się to nazywa) były te 1.6 od BMW montowane i podobno straszny paździerz (chociaż to bardzo stare samochody i nie wiem jak w nowszych). Cytuj
Chad Davski 161 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia To jest pure tech, ten gitowy, nie ten zjebany 1.2 Najlepszy silnik stellantisa. To ile pali u mnie nie jest wymierne 1 Cytuj
AdiCarrion 130 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia W dniu 29.01.2025 o 19:32, Chad Davski napisał(a): To jest pure tech, ten gitowy, nie ten zjebany 1.2 Najlepszy silnik stellantisa. To ile pali u mnie nie jest wymierne Rozwiń A jak jest z komforet iresorowania wyciszeniem? Dzwi bez ramek nie tracą z czasem szczelności? Cytuj
Bartg 5 583 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia W dniu 30.01.2025 o 13:23, AdiCarrion napisał(a): Drzwi bez ramek nie tracą z czasem szczelności? Rozwiń Z czasem stracą, ale to kwestia paru, albo parunastu lat. Cytuj
AdiCarrion 130 Opublikowano 30 stycznia Opublikowano 30 stycznia W dniu 30.01.2025 o 13:32, Bartg napisał(a): Z czasem stracą, ale to kwestia paru, albo parunastu lat. Rozwiń Dlatego pytam bo o ile kojarze, to już kilka lat Chad ma chyba to auto. Cytuj
ginn 864 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Odebrany kilka dni temu. Wygląda wspaniale i jest cholernie wygodny. Coś czym jednak nie chciałbym się chwalić to silnik od kosiarki (1.2 PT 130KM), który paradoksalnie jest całkiem ekonomiczny i daje stosunkowo duży komfort przy poruszaniu się w różnych warunkach. Wersja bardzo tłusta włącznie z masażami na fotelach (które robią niezłą robotę na trasach). Komiczne wydaje się proponowanie wersji GT z tak małym silnikiem - Stellantis powinien rozważyć zmianę nazewnictwa wersji wyposażenia. No i jedna rzecz, której absolutnie nie potrafię zrozumieć - brak auto hold. Wielki karny kutas dla francuzów. Długo biłem się z myślami w jaką formę finansowania uderzyć z uwagi na to, że najlepszy pojazd jaki można mieć (służbowy) trzeba było oddać. Finalnie stanęło na wynajmie w Arvalu. Głównie dlatego, że rata była cholernie kusząca - 1549 netto przy 36 miesiącach i przebiegu rocznym 25 000 km. Edytowane 20 godzin temu przez ginn 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi