Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 642,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano
On 4/6/2025 at 1:08 PM, gtfan said:

z ciekawości sprawdziłem i Bigster 4x4 dużo tańszy jest, 20k mniej full wersja ze wszystkimi dodatkami. tylko wiadomo, moc mniejsza i manual, ale ma niby w połowie roku wejść wersja 4x4 z automatem, ale nie wiem co to za wersja będzie

Zrzut ekranu 2025-04-6 o 13.02.31.png

Jaecoo całkiem spoko wygląda, chyba jedyny spalinowy Chińczyk który mi się póki co podoba, ale jakbym miał wymaganie SUV 4x4 i automat to pewnie bym wolał dorzucić niewiele więcej do Cupry Ateci 2.0 190KM bo po paru miesiącach przerwy znowu są dostępne (chociaż podobno to nie jest produkcja wznowiona na stałe ale jakaś seria aut wypuszczona)

otomoto.pl
No image preview

Nowy Cupra Ateca 2025 - 169 000 PLN, 10 km - Otomoto.pl

OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska

W podobnych pieniądzach ma być na dniach Formentor 2.0 TSI 204 KM DSG 4Drive - cena od ok 170k ale Cupra daje duże rabaty to pewnie wyjdzie taniej. Octavia (co prawda nie SUV, ale można mu dokupić zawieszenie podniesione o 15mm co sprawi że pewnie prześwit będzie większy niż większości SUVow) też jest dostępna w tej wersji co Formentor i kosztuje sporo mniej, ale Skody mają dużo słabsze wyposażenie w porównaniu do Cupry

Chciał rodzinne auto więc Formentor odpada. Mam i mam problem z załadowaniem go mając tylko jedno dziecko. Bagażnik jest za mały.

Opublikowano

Nie mam dziecka, ale dlaczego nawet Formentor jest za mały z dzieckiem? Moi rodzice mieli Golfa 1 przy jednym dziecku, a później nawet Astrę 2 hatchbacka przy dwójce i jeździliśmy tymi autami na wakacje. Współczesne wózki zajmują tak dużo miejsca? Nie można złożyć kanapy?

Osobiście jestem na etapie latania na tygodniowe wakacje z cebula plecakiem pod fotel samolotu, a na dwutygodniowe z kabinówką, więc temat braku miejsca jest dla mnie trochę abstrakcją.

Opublikowano

Moi rodzice w latach 80 pakowali siostrę na półkę pod szybą z tyłu w maluchu a jeszcze byłem ja z bratem, też nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach ludzie nie mogą się zapakować do tak ogromnych aut.

Edytowane przez Wooyek

Opublikowano
13 minut temu, Wooyek napisał(a):

Moi rodzice w latach 80 pakowali siostrę na półkę pod szybą z tyłu w maluchu a jeszcze byłem ja z bratem, też nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach ludzie nie mogą się zapakować do tak ogromnych aut.

Też tego nie kumam ;)

My potrafimy się zmieścić w konfiguracji 2+2 do żony X2, gdzie ten bagażnik naprawdę nie należy do ogromnych. A wchodził wózek z gondolą, duża walizka na bagaż rejestrowany, moja walizka, ciuchy dzieciaków i nawet sanki i inne zimowe pierdoły.

To wszystko kwestia ergonomicznego pakowania.

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Chciał rodzinne auto więc Formentor odpada. Mam i mam problem z załadowaniem go mając tylko jedno dziecko. Bagażnik jest za mały.

z perspektywy posiadania kombi wiem o czym mówisz bo przestrzeń ma to do siebie że zawsze jest jakoś wykorzystana w pełni, ale jak dziecko się urodziło to miałem Golfa 6 w hatchbacku i mieściliśmy się w miarę bez problemu, wszystko kwestia dobrej organizacji i dobrania odpowiedniego wózka - jak się rama ładnie składała i nie trzeba było się pieprzyć ze ściąganiem kół to była już połowa sukcesu, a potem do gondoli pakowało się wszystko. a jak dziecko przeszło na małą spacerówkę to już w ogóle problem zniknął.

a mojemu sąsiadowi który właśnie jeździ Formentorem i któremu niedawno urodziło się drugie dziecko to widziałem załadował trumnę na dach, nie wiem tylko czy tymczasowo na święta czy na stałe, więc to też jest jakieś rozwiązanie.

Opublikowano
2 hours ago, Wooyek said:

No ale w latach 80 to miałeś co najwyżej ruską ośmiorniczkę albo wilka i zająca, a teraz Switche 2, Steam Decki albo inne Lenovo Go. Do malucha nie zmieścisz :(

Edytowane przez Homelander

Opublikowano

Ja mam 3 dzieci i czasem miałem problem się zapakować do RAV4. No ale - foteliki z tyłu muszą być, wózek, rozkładane łóżeczko + materac, pieluchy, zabawki... robi się bałagan. Teraz jak dzieci już są starsze (6, 8 i 10 lat), to na luzie dwie walizki i osprzęt się mieści.

Opublikowano

No wiadomo, da się upakować ale jak gdzieś dalej jedziemy to 2 walizki + wózek, jakieś torby, plecak, pies w środku, fotelik. Wiadomo, dzieje się. Czasami ściągnięcie tylnej półki pomaga.

Opublikowano
2 hours ago, Shankor said:

Ja mam 3 dzieci i czasem miałem problem się zapakować do RAV4. No ale - foteliki z tyłu muszą być, wózek, rozkładane łóżeczko + materac, pieluchy, zabawki... robi się bałagan. Teraz jak dzieci już są starsze (6, 8 i 10 lat), to na luzie dwie walizki i osprzęt się mieści.

Z trójką to rozumiem, wiele aut pewnie nie zmieści trzech fotelików z tyłu, nie mówiąc jeśli jest więcej niż jeden wózek do zabrania.

No, tak jeśli jest jeszcze pies, to już jest trudniej. Imo jeśli brakuje miejsca, a wyjazd jest czysto samochodowy (nie na lotnisko), warto zamiast walizek wziąć mniejsze miękkie torby i pobawić się w tetrisa, a buty w ogóle oddzielnie poupychać.

Opublikowano

W 5 osób jeździliśmy Fiatem 125p na 2 tygodnie do Zakopanego za gówniaka i się dało. Z powrotem było gorzej, bo ojciec gdzieś musiał upchać kartony ze Złotymi Bażantami ze Słowacji leo

Opublikowano

To chyba kwestia tego, że im większy samochód tym więcej rzeczy zabieramy, no bo duży samochód. Chociaż przy dwójce małych dzieci to już faktycznie jednak przestrzeń potrzebna, bo same wózki swoje zajmują. Ja sam nie cierpię dużych samochodów, a zwłaszcza suvów, więc już kminie jak się z synem na majówke spakować do MX-5 notbad

Opublikowano
Godzinę temu, Bartg napisał(a):

To chyba kwestia tego, że im większy samochód tym więcej rzeczy zabieramy, no bo duży samochód. Chociaż przy dwójce małych dzieci to już faktycznie jednak przestrzeń potrzebna, bo same wózki swoje zajmują. Ja sam nie cierpię dużych samochodów, a zwłaszcza suvów, więc już kminie jak się z synem na majówke spakować do MX-5 notbad

Jakaś szmaciana duża torba pod nogi u Młodego jeśli da radę tak jechać. Ja tak się pakowałem do R8, fotelik + torba i jakoś daliśmy radę.

Opublikowano
21 minutes ago, Faranell said:

Jakaś szmaciana duża torba pod nogi u Młodego jeśli da radę tak jechać. Ja tak się pakowałem do R8, fotelik + torba i jakoś daliśmy radę.

Nie no bagażnik trochę większy jak w R8 kaz Spokojnie dwie miękkie torby duże wejdą, albo dwie kabinówki.

Opublikowano
W dniu 16.04.2025 o 11:00, Bartg napisał(a):

To chyba kwestia tego, że im większy samochód tym więcej rzeczy zabieramy, no bo duży samochód

Myślę, że to jest sedno.

Nas drugie dziecko "zaskoczyło" już po zakupie auta, jednak okazało się że nie za duży bagażnik nie jest ograniczeniem. Kiedyś nawet fotkę zrobiłem. Komplet bagaży na przedświąteczny weekendowy wyjazd do Warszawy. Rodzina 2+2 (w sumie 3+1 bo syn niewiele mniejszy ode mnie), łóżeczko razem z pościelą, wózek, do tego jeszcze zimowe kurtki. W kabinie był tylko plecak z podręcznymi rzeczami dla młodego no i jakieś kurtki na półce.

Jak potrzeba więcej przestrzeni to wrzucam boxa na dach (ale taki nie za szeroki, żeby się rower obok zmieścił ;) ). Wtedy już "sky is the limit" i zmieszczę wszystko.

unnamed1.jpg

Edytowane przez Artur_K