Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Lain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyna rzecz, jakiej mi brakuje w obecnym aucie to bluetooth do odtwarzania muzyki. No debilne wyposażenie, bo do rozmów jest. to już nie mogli tego rozbudować do odtwarzania muzyki też?

Opublikowano

Krupek, są jakieś programy na androida, udające rozmowę telefoniczną, w sensie muza leci po bluetooth, ale jakość jak rozmowa telefoniczna.

Można zadzwonić tez do kolegi żeby coś puścił.

Opublikowano

Strasznie ci to muli, jakbym  widział androida na samsungu  Ace... nie wiem czy ktokolwiek długo nie dostanie szplina z czymś takim, czekać 3 sekundy na reakcje systemu.

Opublikowano

Już nie mam lexa a zamulanie było spowodowane tym, że bezpośrednio przed nagraniem włączyłem nawigacje i sie jeszcze wszystko ładowało. Samo urządzenie peying też zostawiało sporo do życzenia ale za tą cene sprawdzało sie jako nawigacja z programem sygic.

Opublikowano

Krupek, są jakieś programy na androida, udające rozmowę telefoniczną, w sensie muza leci po bluetooth, ale jakość jak rozmowa telefoniczna.

No to tak jak transmitter, czy kibel straszny.

Opublikowano

Ile dałeś i jaki motor i wyposażenie. Myślę może nad nowym autem w kredycie i z tego co widzę to civik jest najtańsza opcja z najlepszym wyposażeniem. Skoda przy nim jakieś 20k więcej za te same wyposażenie z gorszym silnikiem.

Opublikowano

Podobno automaty wołają o pomstę do nieba... Też myśle, czy nie brać Civica jako następce dla mojej Asty :) Opisz wrażenia koniecznie! Siedziałem w salonie i fakt, zaskakująco duży jak na samochód tej klasy... nawet roletka w bagażniku jest :) Jeździłbym... ale w grafitowym kolorze

Opublikowano (edytowane)

Moja wersja to manual. Co do samochodu, to Honda uległa downsizingowi, ale ten samochód ma 182km i nie ma żadnych problemów z wyprzedzaniem - przyspieszenie jest nawet lepsze, niż katalogowe :) Zależało mi na większej mocy, bo fury z wyższej półki są droższe, a ich moc to +-150km i jak się chce coś lepszego z silnikiem o dużej mocy, to już różnica w cenie jest duża.

Cena tego auta jest spora, ale Honda zawsze się ceniła, jest to rynkowa nowość i za tę cenę jest naprawdę sporo bajerów, za które u innych producentów trzeba dopłacić. Na mnie największe wrażenie zrobiły te LED-owe światła :) Mistrzostwo Świata - nigdy nie jeździłem autem z LED-ami, a to jest po prostu poezja. Doskonała widoczność, same przełączają się na długie/krótkie, oświetlają znaki drogowe i je rozpoznają, pojawiając się w lewym górnym rogu na HUD-zie. Za(pipi)ongo jest skrzynia biegów - wchodzą znakomicie, nie ma zgrzytów, "nie wypadają" :)

Wygląd przyciąga wzrok i sporo Osób się ogląda, bo jest efektowne i do tego jeszcze mało tego jeździ na drogach, więc się nie opatrzył. Z takich dupereli, które są w sport plusie, to panoramiczny dach i bezkluczykowy system odpalania/otwierania. Do tego można sobie wybrać zawieszenie - sportowe lub "normalne". Jest taki przycisk i niby jest różnica, ale jeszcze po dziurach tym samochodem nie jeździłem ;)

Samochód jest cichy, audio jak na fabryczne gra przyzwoicie.

Nie wiem, co tu jeszcze mogę napisać :) Jak Ktoś chce fajny samochód i stoi przed wyborem kupna, czy wzięcia w leasing, to szczerze polecam. Zanim wziąłem tego Civica, to sporo czytałem o różnych samochodach, kupowałem gazety motoryzacyjne, pooglądałem trochę testów i "konfrontacji" - zawsze był chwalony, jedynie ten typ zwany "Zacharem" (nie rozumiem popularności typa) czepiał się jakichś pierdół i znęcał się nad tym samochodem, no ale z drugiej strony nie wszystkim musi się to samo podobać.

To jest oczywiście opinia na gorąco, bo mam ten samochód krótko, ale jeśli wszystko będzie działać i nie będzie problemów z tą elektroniką, to nie sądzę, bym nagle zaczął ten samochód krytykować. Największą wadą jest widoczność z tyłu - trzeba polegać na lusterkach i kamerze cofania :) Nie bawiłem się jeszcze podłączaniem smartfona i internetu.

Edytowane przez [InSaNe]
Opublikowano (edytowane)

oświetlają znaki drogowe i je rozpoznają, pojawiając się w lewym górnym rogu na HUD-zie

Elegancko, zazdro mocno.

Edytowane przez ragus