balon 5 326 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 36 minut temu, ofsajd napisał: 134, prawie full opcja, brakuje tylko elektrycznego bagaznika. No bagażnik elektryczny dobra rzecz m, szczególnie dla płci pięknej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 15 minut temu, balon napisał: No bagażnik elektryczny dobra rzecz m, szczególnie dla płci pięknej. Do tej pory nie miałem, wiec myślę że nie odczuje tego braku Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 No to jest fajne jak idziesz z torbami z zakupami/dzieckiem na ręku i zakupami. Podchodzisz i cyk otwiera się. Potem też nie trzeba sięgać i machać łapą z klapą. Button i cyk. Dziwne, że w tak dopasionej full opcji auta skierowanego bardziej dla kobiet i do miasta/codziennego użytku nie dorzucili tego. No ale tak czy siak, mega furka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Nie no taka opcja była, ale dla mnie to nie był taki dealbreaker żebym musiał na to czekać 3 miesiące, a ten był od ręki. Jak będę bral nastepne auto to pewnie już z myślą o rodzinie i jakiegoś suva z prawdziwego zdarzenia, albo jakieś kombii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 11 hours ago, balon said: No to jest fajne jak idziesz z torbami z zakupami/dzieckiem na ręku i zakupami. Podchodzisz i cyk otwiera się. Potem też nie trzeba sięgać i machać łapą z klapą. Button i cyk. Dziwne, że w tak dopasionej full opcji auta skierowanego bardziej dla kobiet i do miasta/codziennego użytku nie dorzucili tego. Zasadniczo tak, ale podobne posty można by napisać o większości opcji w samochodach nieluksusowych, a przecież zawsze trzeba iść na jakiś kompromis. Do tego każdy ma jakieś swoje preferencje oraz potrzeby zależne od stylu użytkowania samochodu, np. dla mnie podgrzewane i skórzane fotele czy regulacja klimatyzacji dla pasażerów z tyłu nie są istotne, bez elektrycznej klapy też się obejdę, za to zamówiłem topowe reflektory, z kolei mało sensowne dla kogoś unikającego jazdy w nocy poza miastem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 22 godziny temu, ofsajd napisał: świeżo odebrana ZAJE.BISTY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 49 minut temu, Mustang napisał: Zasadniczo tak, ale podobne posty można by napisać o większości opcji w samochodach nieluksusowych, a przecież zawsze trzeba iść na jakiś kompromis. Do tego każdy ma jakieś swoje preferencje oraz potrzeby zależne od stylu użytkowania samochodu, np. dla mnie podgrzewane i skórzane fotele czy regulacja klimatyzacji dla pasażerów z tyłu nie są istotne, bez elektrycznej klapy też się obejdę, za to zamówiłem topowe reflektory, z kolei mało sensowne dla kogoś unikającego jazdy w nocy poza miastem. Pełna zgoda tylko mówimy tu o topowej wersji auta typowo pod miasto i codzienny użytek (+ pazurem w postaci 200 km), więc dla mnie takie rzeczy jak keyless czy automatyczna klapa powinna być standardem wg miejskiego przeznaczenia (zakupy, wozidła dzieci do przedszkola itp.), a nie topowe ledy, czy skory. No ale spokojnie. Ofsajdowi to nie przeszkadza więc gi. @ofsajd jeździłeś już coś mocniej czy narazie jakieś docierki przecierki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 @balon to napisz do forda, że się nie znają. Skoro tak skroili tę wersję, to znaczy, że ma rzeczy istotne dla końcowego klienta. Widocznie ludzie w małych crossoverach nie chcą mieć elektrycznej klapy bagażnika, bądź wolą za te pieniądze mieć adaptacyjne światła lub skórzane fotele. Gdyby dodali ten element w standardzie, to cena byłaby już mniej przystępna jak za takie miejskie autko. Tym bardziej, że konkurencja np. C-HR za ponad 130k 2.0 184KM hybryda też nie ma elektrycznej klapy i możesz sobie ją za 4500 zł doposażyć. Ale tu już wkraczasz prawie w cenę średnio wyposażonej RAV-4. Nie zdziwię się jak na inne rynki ta Puma posiada elektryczną klapę w tej wersji lub coś innego ponad standard w naszym kraju, ale cena też będzie inna. Po prostu klient jest zamożniejszy. Tak to już jest. U nas kupisz Toyotę Yaris z benzynowym silnikiem, a na wielu zachodnich rynkach już tylko hybrydy. Jestem trochę w temacie, bo niedługo odbieram swoją pierwszą Toyotkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 No to wsio zależy od marki w VW klapa elektryczna to 1800 zł. Toyota widzę ładnie odleciała. Na co czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 1960 za klapę. Ale dajcie już spokój z tą klapą, wjeżdża nowa na rynku Puma ST w najfajniejszym kolorze, a tu jakieś dyskusje czy tak trudno bagażnik otworzyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Przecież każdemu podoba się ta Puma. Zloozuj mustangi przecież to forum dyskusyjne, a nie Instagram albo carfotka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 @Mustang a to już nie można podyskutować na forum dyskusyjnym? @balon RAV-4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 4 minuty temu, Marcin_wawa napisał: @Mustang a to już nie można podyskutować na forum dyskusyjnym? @balon RAV-4 Ile na teraz Rav-4 trzeba czekać? Zastanawiałem się dla żony nad C-HR w tej mocniejszej hybrydzie ale nawet w cennikach nie ma cen bo wsio wysprzedane, a nie wiedzieli kiedy nowe będą do odbioru XD Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Ja się strasznie jarałem elektryczną klapą, szczególnie otwieraną z pilota, albo nogą pod zderzakiem, fajny bajer. No, ale to w tych lepiej wyposażonych Focusach było. Za to mam z kluczyka otworzenie klapy, muszę sobie tylko ręką ją podnieść Ogólnie, taka elektryczna klapa, system key free i składane lusterka to jakoś zawsze był moje ulubione bajery w autach. I jeszcze oświetlenie pod lusterkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Podnoszenie jeszcze pół biedy ale zamykanie szczególnie w kombi czy suvach to już trochę siły trzeba użyć, szczególnie dla kobiety. Napatrzyłem się przez ostatnie lata jak żona macha w ix35. Nie dość, że ciężka to jeszcze dość wysoko trzeba sięgnąć. Obiecałem sobie, że jak zmienię jej auto to będzie miała elektryczną. Dopiąłem swego Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 W tych crossoverach elektryczna klapa jest "bezsensowna" z jednego prostego powodu... bagażniki o tak malej pojemności, że i tak max 3 siatki zakupów to żadna przeszkoda żeby nie móc sobie swobodnie poradzić z otwarciem klapy . Nie no, tak bardziej serio to fajny i praktyczny ficzer taka auto-klapa, ale też żadnen dealbreaker i imo np automatyczne składane lusterka są ważniejsze. Propsy za tę Pumę, w pracy ktoś ma taką samą i nie idzie nie zawiesić na niej oka. Btw ta nowa Mokka też ma taką zieleń jako przewodni kolor w reklamach, ładny ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Lusterka składane to już chyba totalny standard w takich autach ok 100+ więc raczej nie traktowałbym ich jako coś za coś. No te crossovery to niektóre mają dość duże bagażniki, podchodzące pod 450 l. Sam się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) To u was sie nie da otworzyć samej szyby w klapie? Eh.. te nowoczesne crossovery. Dzisiaj jeszcze nic nie wrzucałem z wakacji. Zdjecie typu "podjade bliżej, żeby nie chodzić" Spoiler Edytowane 11 Lipca 2021 przez Dud.ek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 @balon na razie grzecznie, z tego co czytalem dobrze jest przez pierwsze 1000-1500km starać się nie przekraczać 3k obrotów. A bagażnik w pumie ma prawie 460l + 80l w megaboxie Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Po detailingu. Polerka + ceramiczna warstwa. Lakier jest teraz piękny. Jestem mega zadowolony: 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 9 minut temu, ofsajd napisał: @balon na razie grzecznie, z tego co czytalem dobrze jest przez pierwsze 1000-1500km starać się nie przekraczać 3k obrotów. Oj musi korcić Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Jak to ma 200 kucy to ciekawe jak się to robi żeby 3 k nie przekroczyć. Ja bym szlochał. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 A skąd takie sensacje? Z instrukcji czy internety? Ja przy odbiorze dostałem info ze auto jest docierane w fabryce i nie ma co się bawić w eko driving. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 6 minut temu, mozi napisał: A skąd takie sensacje? Z instrukcji czy internety? Ja przy odbiorze dostałem info ze auto jest docierane w fabryce i nie ma co się bawić w eko driving. To jest w ogóle dziwne. Co odbierałem auto to każdy to samo, niby dotarte w fabryce, ale lepiej nie przekraczać 3 tys obrotów przez pierwszy 1-2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 @balon zamawiałem przed podwyżkami w połowie czerwca, a auto na początek sierpnia, więc luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi