Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Smiti 313 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 No i jest! Przesiadka z 14 letnie Fiata Bravo to przepaść, pomimo, że to tylko Daczka. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Ech....a mogłeś mieć za tę kasę kilkunastoletniego AMG z wystrzelonymi poduszkami, albo Cayenne w gazie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 4 minuty temu, adi napisał: Cayenne w gazie Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Strasznie się ten Rozi zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Ten jak wkurwia sąsiadów, pewnie trąbił jak na osiedle wjeżdżał. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 47 minut temu, Crazy Horse napisał: Większość Cayenne z gazem z OLX jest w stanie -"za 5000 km remont silnika" Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 1 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 23 godziny temu, Smiti napisał: No i jest! Przesiadka z 14 letnie Fiata Bravo to przepaść, pomimo, że to tylko Daczka. Dużo bezkolizyjnych i bezawaryjnych km! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sedrak 766 Opublikowano 11 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 (edytowane) Miała być nowa Kia Cee'd w benzynie, a skończyło się na używaniem Peugeocie w diesle. Edytowane 11 Lipca 2022 przez Sedrak 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Ale dobra wersja i automat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 nie da sie wrocic do normalnych kierownic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Kiedyś jeździłem 208 i kierownica oraz zegary mega wrażenie zrobiły, ale brak sensownego silnika benzynowego wykluczył samochód. Przejechałem się brata Peugeot 3008 i kurczę bardzo mi się spodobał, a że musiałem trochę zejść na ziemię i trafiła się w gt line i jeszcze w tym kolorze to nie zastanawiałem się długo. 1.6 120 koni i stary 6 biegowy automat, więc szału nie ma jeśli chodzi o osiągi itd, ale wyposażony we wszystko co chce i do tego naprawdę fajne prowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Kobieta chyba wolała Ceeda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Przynajmniej mało pali, to możesz jeździć szybciej. Brzmi jak żart, ale w sumie mam ostatnio takie rozkminy, że nie muszę tak oszczędzać paliwa wolniejszą jazdą, skoro samochód i tak rozsądnie spala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Na razie zrobiłem 180 kilometrów i spalanie mam 7.5 na komputerze czyli prawie litr więcej niż w Skodzie, ale głównie w mieście, więc ropniak nie ma jak się wykazać, a co do Cee'd to ostatecznie też się cieszę. Jak myślę, że miałby mi palić te 8-9 litrów to słabo to widze. A narzeczona? No była zakochana w cee'd, ale peugeota też się przekonała. Kolor uratował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Postal 630 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Obyś tylko nie miał problemów z tym dieslem. Teść ma takiego od nowości w kombi tyle, że sprzed liftu i ciągle ma błędy związane z DPF. Już raz w serwisie wymieniali sondę ale problem znów powrócił. Kłęby dymu za nim to norma. Tyle, że on robi małe przebiegi i to może go zabijać. Generalnie jest wkurzony na tego diesla i zastanawia się na sprzedażą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Też się o to martwię, bo to zmora w ogóle diesle, które robią krótkie dystane i głównie w mieście, ale dość często jeżdzę po obwodnicy trójmiasta, więc myślę, że jak parę razy go przegonię w miesiącu to nic nie powinno się stać. A franucuzy na plus mają FAP czyli mokry filtr gdzie dolewa się płynu i dzięki temu temperatura wypalania sadzy jest niższa niż w DPF i łatwiej o niego dbać. Jest jescze opcja wycięcia go całkowicie, ale z tego co wiem policja teraz tego pilnuje, więc nie chciałbym mandatu wyłapać. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 10 minut temu, Sedrak napisał: ale dość często jeżdzę po obwodnicy trójmiasta, więc myślę, że jak parę razy go przegonię w miesiącu to nic nie powinno się stać. Na obwodnicy to się ostatnio więcej stoi niż jeździ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 W dniu 11.07.2022 o 18:12, Sedrak napisał: brak sensownego silnika benzynowego wykluczył samochód. Był w rodzinie PureTech 1.2 i złego słowa nie mogę powiedzieć, pomimo mieszanych opinii w internetach. Zaskakiwał pozytywnie dynamiką, elastycznością (jak w dieslu) i spalaniem (też prawie jak w dieslu ). Tylko takie nowoczesne downsizingowe silniki trzeba z pewną historią kupować, bo jak ktoś to serwisował w stylu long life no to ma prawo klęknąć, ale jak było dbane pod kątem świeżego oleju co 10-15k km i ewentualnej wymiany paska rozrządu, jeśli był wadliwy i się strzępił, to jest okej silnik. To znaczy w porównaniu do innych nowoczesnych benzyniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 29 minutes ago, krupek said: Na obwodnicy to się ostatnio więcej stoi niż jeździ To też fakt. Nie raz mam w głowie, a pojadę na obwodnicę, piszczę dobry kawałek i pocisne te 140, a później 80KM na godzinę i prawy pas jedzie szybciej od lewego... 17 minutes ago, LeifErikson said: Był w rodzinie PureTech 1.2 i złego słowa nie mogę powiedzieć, pomimo mieszanych opinii w internetach. Zaskakiwał pozytywnie dynamiką, elastycznością (jak w dieslu) i spalaniem (też prawie jak w dieslu ). Tylko takie nowoczesne downsizingowe silniki trzeba z pewną historią kupować, bo jak ktoś to serwisował w stylu long life no to ma prawo klęknąć, ale jak było dbane pod kątem świeżego oleju co 10-15k km i ewentualnej wymiany paska rozrządu, jeśli był wadliwy i się strzępił, to jest okej silnik. To znaczy w porównaniu do innych nowoczesnych benzyniaków. Oczywiście, ale ciężko taki znaleźć. Wszystko to albo bieda wersję albo po leasingu z ogromnym przebiegiem. Był też 1.2, ale w manuału, a automat to była podstawa. No nic pojeździmy, zobaczymy. Będę pewnie zdawał relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 24 minutes ago, LeifErikson said: Tylko takie nowoczesne downsizingowe silniki trzeba z pewną historią kupować, bo jak ktoś to serwisował w stylu long life no to ma prawo klęknąć, ale jak było dbane pod kątem świeżego oleju co 10-15k km Pytanie jaki procent pierwszych użytkowników będzie wymieniać olej częściej niż zaleca producent. Szczególnie wliczając wszystkie służbówki, leasingi i samochody kupowane z założenia tylko na okres (przedłużonej) gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mastachi 75 Opublikowano 31 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Auto po pierwszym swoim przeglądzie serwisowym. Przez rok wydarzyło się dokładnie nic:) Nie wyobrażam sobie teraz innego auta do miasta 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzisiaj pierwsza trasa. 5 osób + pełen bagażnik. Auto przeszło test. Cała droga przepisową prędkość + 10km. Jechałem przez noc od 00:00 do 06:00. Na autobanie z górki 180 było na budziiku, ale że samochód pełny to nie chciałem szaleć. 120 koni 1.6 diesel w automacie. Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Sedrak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Mówiłem, że będziesz zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Welna 1 094 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) Pamietacie, ze skromne 17 miesiecy temu zamowilem 2 skody? No to sa utrzymali prawie cene z zamowienia. 158 tys za konfiguracje, ktora obecnie kosztuje 191 Auta sa przepiekne, zaluje ze nie sa mi juz potrzebne i sie ich pozbede. Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Welna 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Czemu akurat dwie skody? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi