Faranell 269 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 19 godzin temu, Adam GlapJńskJ napisał: We Wrocławiu to @Faranell nie polecam dawać w pizdę i ryczeć bo często drogówka wyłapuje takich z ruchu i zgarnia na bok na kontrole. Auto przepiękne ale V8 ryczy jak stara dziwka i bez tuningu wydechu IMO. Ale wiadomo - co kto lubi. Kilka ładnych lat się tu bujam i jeszcze nie miałem przyjemności, ale kto wie, wszystko przede mną:P Wiesz co, V8 w RSach właśnie specjalnie nie ryczy, czegoś tam brakowało. Jak porównać np. do Mercedesa AMG GT - tam to V8 pięknie brzmi czy w G klasie, no ale RS6 tylko pod obciążeniem dawał radę. Jak są klapy zamknięte teraz i nie daje się mu w pizde, to jest dość spokojnie, więc po mieście krzywdy robić strasznej nie będę. Pamiętajmy, że wydech to nie tylko dźwięk ale też trochę mocy. Obecnie jesteśmy po modach na 680 KM+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Na autostradzie fajnie posłuchać jak coś ryknie, ale kiedy w Londynie AMG ze zmodyfikowanym wydechem przyspieszyło obok chodnika, którym akurat spacerowałem, to na chwilę przygłuchłem w jednym uchu i bynajmniej nie byłem ani pod wrażeniem ani zachwycony. Modyfikacje wydechu tak, ale legalne i myśląc też o pieszych i mieszkańcach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 @Faranell Ile pali ten czarny demon w mieście? Schodzisz poniżej 20 litrów/100 km?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 5 godzin temu, Mustang napisał: Na autostradzie fajnie posłuchać jak coś ryknie, ale kiedy w Londynie AMG ze zmodyfikowanym wydechem przyspieszyło obok chodnika, którym akurat spacerowałem, to na chwilę przygłuchłem w jednym uchu i bynajmniej nie byłem ani pod wrażeniem ani zachwycony. Modyfikacje wydechu tak, ale legalne i myśląc też o pieszych i mieszkańcach. Ale ja się z Tobą zgadzam jak najbardziej, to nie jest wydech czy silnik który nie wiadomo jak ryczy od samego dołu. AMG ogólnie gra i brzmi całkiem inaczej i tam jak się go przyciśnie, to jak by piorun uderzył zaraz obok Ciebie. 2 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał: @Faranell Ile pali ten czarny demon w mieście? Schodzisz poniżej 20 litrów/100 km?? Bez szans. 20 trzeba traktować jako takie absolutne minimum jeśli nie ma zbyt dużych korków. Ale w trasie jest całkiem spoko, lecąc 180 potrafi utrzymać 13l/100 km. Średnią z ostatnich chyba 4k kilometrów mam 16,4 - jak na to co ten samochód oferuje, uważam że jest to mega zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 17 minut temu, Faranell napisał: Bez szans. 20 trzeba traktować jako takie absolutne minimum jeśli nie ma zbyt dużych korków. Ale w trasie jest całkiem spoko, lecąc 180 potrafi utrzymać 13l/100 km. Średnią z ostatnich chyba 4k kilometrów mam 16,4 - jak na to co ten samochód oferuje, uważam że jest to mega zadowalające. Zgadzam się. Pytanie było czysto hipotetyczne - jak ma się takiego pięknego potwora trzeba mieć zasobną sakiewkę. Ta zasada tyczy się również tankowania - potwór lubi pić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 6 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Zgadzam się. Pytanie było czysto hipotetyczne - jak ma się takiego pięknego potwora trzeba mieć zasobną sakiewkę. Ta zasada tyczy się również tankowania - potwór lubi pić. No lubi, Bak na tydzień często wchodzi. Serwisowanie, ubezpieczenie też potrafi pociągnąć po kieszeni, no ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 To ty nie masz tego w leasingu a benzyna nie firmowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. [InSaNe] 2 477 Opublikowano 19 Listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) Odebrałem. Jazda na letnich oponach w śnieżycę, to niezapomniane przeżycie Wp poniedziałek kurier przywiezie zimówki, to przełożymy. Edytowane 19 Listopada 2022 przez [InSaNe] 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Który to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Portimao blue. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 To z seryjnych lakierów? Bo w BMW Individual też jest Portimao Blue, ale jakiś jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Seryjny, tylko musisz mieć M-pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Banny 2 656 Opublikowano 26 Listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 No i jest nowa "gablota" Lexus GS mk II 1999r. 3.0 benzyna około 220 km 390 000 km przebiegu 1 właściciel w DE, w PL jestem 3cim właścicielem. Auto poobijane, gdzieniegdzie ruda wychodzi, spękany lakier. Środek szary, lekko zmęczony. Alusy potężne 16stki. Do zmiany świece i kierunkowskazy trochę wariują. Poza tym tylko wyprać środek i odświeżyć no i letni setup zaplanować. Skrzynia łagodnie zmienia biegi, silnik chodzi aksamitnie. Wydech przerobiony trochę. Całość jedzie jak ponton i kanapa w jednym. Za wszystko 14.000 zapłaciłem. Jeśli ktoś uważa, że to dużo, to zapraszam na otomoto/olx, gdzie w tych pieniądzach kupisz Corolle czy Auriskę przy dobrych wiatrach. Ja jestem zadowolony w opór 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Najważniejsze żeby Tobie się podobało autko. Niech służy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Ja zawsze jak długo szukałem samochodu to kończyłem z pierwszym Lexusem którego oglądałem. Te stare japońce mają w sobie nieopisany urok. Edytowane 26 Listopada 2022 przez Dud.ek 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Wszystkie Twoje były? Ja miałem tylko jednego z nich, srebrnego is200 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Tak, dopiero jak rodzina się powiększyła to zaczęło brakować miejsca, zwłaszcza w bagażniku, w gs jak nie masz butli za fotelami jest z tym spoko, bo kufer jest ogromny. Silniki chyba są nie do zajchania, kiedyś kupiłem blok silnika za 120zł żeby zrobić z niego stolik ale kurczak był tak ciężki, że olałem temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Banny co dał za limuzynę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 No przy tym co mam 390 00 km przebiegu to sobie obrałem za cel, by totalnie olać to i po prostu jeździć. Is mkII miałem z 313k przebiegu, teraz ma 335 i dalej jeździ jak mi właściciel mówił bezproblemowo. Widziałem też raz a otomoto mkII GSa z 550k km przebiegu, ale tego nie odważyłem się kupić 1 minutę temu, krupek napisał: Banny co dał za limuzynę ło Panie. Nawet taki byk jak Ty z tyłu na kanapie miałby wygodnie. Jak się ogarnę z autem to na lato wjeżdżam na Sopoty czy inne dzielnice gdzie się można pobawić i "lecimy" Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Ja się jaram takimi limuzynami klasycznymi. Miałem na oku LSa z 93 roku jako inwestycję, już zarejestrowanego na zabytek, ale zdygałem, że jak coś się zrypie to będę musiał majątek wyłożyć. Nie wiem jaki będzie przyszły rok w mojej branży, więc fanaberie w postaci drugiego auta do trzymania pod kocem sobie odpuściłem. No, ale regularnie przeglądam zabytki w regionie, może w końcu się złamię. Taki GS bardzo fajny i nadaje się na daily car. Za 2 lata też już będzie klasykiem. Z tego, co piszesz, nadawałby się chyba na rejestrację po kilku szlifach, jeśli nie ma jakichś istotnych zmian mechanicznych wprowadzonych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 LS - no klasa. Tylko widzę ,ze my w innych kategoriach myślimy - Ty na klasyka, ja bardziej na gruza - daily. <3 Teraz też wydatki świateczne mnie pocisnęły i coś tam żonka marudzi, więc GS na dalszy plan schodzi, a co przyniesie 2023 to zobaczymy (oby lepiej dla nas wszystkich ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Jak to się nazywało w granturizmo, tojota aristo? Silnik rzędowa szósteczka, jak mniemam. Ogólnie kozak, a ceny od czasu pandemii zbzikowały, więc jakiekolwiek dobre j e z d n e auto za 15 tys. to dobry deal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Tak, Aristo to dla JPN, w dodatku na pełnym wypasie... GS przy tym to taki biedak. 2x turbo skurwysynu Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 I te 280 koni, bo taka była dżentelmeńska umowa producentów... W rzeczywistości pewnie bliżej 330 kucy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 A u mnie w rodzinie po zdechłej zdezelowanej hondzie vii w dieslu, która jeździła moja panna, przyszła czas na zmianę a raczej ewolucji w postaci ufo. Chciałem coś jako daily żeby było tanio bo te auto jeździ głównie w trasie wiec padło na diesla który jest w sumie w miarę eko (spalanie w trasie do 5l) a z wyprzedzaniem tez nie ma biedy (2.2 140km). W rodzinie zostaje dalej civic vii w type r ale już po jeździe tym kosmitą w głowie urodził się pomysł by wymienić type r vii na viii generacje. Auto jak na 2007r jest naprawdę fajne, brakuje mi tylko grzania foteli a tak w porównaniu do poprzedniej generacji to lepsza pozycja za kierownicą, wygodniejsze, lepiej wytłumione i da się rozmawiać jadąc 140km/h na autostradzie. Muszę tylko wymienić grill na normalny bo w tym akwarium to tylko rybek brakuje 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi