Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Lain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, ginn napisał(a):

Odebrany kilka dni temu. Wygląda wspaniale i jest cholernie wygodny. Coś czym jednak nie chciałbym się chwalić to silnik od kosiarki (1.2 PT 130KM), który paradoksalnie jest całkiem ekonomiczny i daje stosunkowo duży komfort przy poruszaniu się w różnych warunkach. Wersja bardzo tłusta włącznie z masażami na fotelach (które robią niezłą robotę na trasach). Komiczne wydaje się proponowanie wersji GT z tak małym silnikiem - Stellantis powinien rozważyć zmianę nazewnictwa wersji wyposażenia. No i jedna rzecz, której absolutnie nie potrafię zrozumieć - brak auto hold. Wielki karny kutas dla francuzów.

Długo biłem się z myślami w jaką formę finansowania uderzyć z uwagi na to, że najlepszy pojazd jaki można mieć (służbowy) trzeba było oddać. Finalnie stanęło na wynajmie w Arvalu. Głównie dlatego, że rata była cholernie kusząca - 1549 netto przy 36 miesiącach i przebiegu rocznym 25 000 km.

20250213_114617.jpg

20250213_114630.jpg

20250213_114624.jpg

20250213_114736.jpg

20250213_114645.jpg

20250213_114754.jpg

Dawaj foty środka :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Igor67 napisał(a):

Pierwsze tankowanie. Odebrana w zeszłym tygodniu i od razu poszła na folię więc nie miałem za dużo czasu, żeby się nacieszyć, aczkolwiek jechałem kawałek autostradą i miałem banana na twarzy przez całą podróż (tym bardziej w porównaniu do poprzedniego, Skoda Kamiq 115km) :D 

IMG_3323.jpg

Napisz coś więcej - ile dałeś jaka wersja itd. 

I napisz ile dałeś za oklejenie

Opublikowano

199k (konfiguracja na 240k, wyprzedaż rocznika, udało się jeszcze urwać 13k od pierwszej oferty). Z pakietów: audio Sennheiser, szklany dach, matrixy, adaptacyjny tempomat, travel assist, asystenci parkowania.

Oklejenie w mojej okolicy wyszło 9k, folia PPF matowa. W Krakowie oferty zaczynały się od 15k netto za PPF przezroczysty, w salonie 20k brutto.

2 godziny temu, Mustang napisał(a):

Wersja musi być VZ 2.0 333 DSG AWD z tym poczwórnym wydechem, inne mają atrapy. 

Tak, dokładnie. Wczesny prezent na 30 urodziny :D 

Spoiler

5906592205924059689.thumb.jpg.16c002bfe567556acc4cc6b431776ac7.jpgScreenshot2025-02-27at15_20_35.thumb.png.3cf03fd2b524bfdf912b81cc1e37e584.png

Więcej zdjęć wrzucę w przyszłym tygodniu jak już odbiorę.

• Plusik 4
Opublikowano

Z tego co patrzę, 408 waży około 140 kilo więcej niż 308, podobnie jak 308 kombi. 
Z kolei 3008 to 200 kilo więcej, w nim testowałem tę wersję 1.2 136 i sprawiała wrażenie nadal ok do normalnej jazdy, ale już nieco na styk, w 308 musi być bardzo spoko. 

Opublikowano
2 hours ago, gtfan said:

@Homelander co się stało z Hondą? bo auto o ile dobrze pamiętam nie było stare więc raczej nie kwestia wieku

Kilka miesięcy temu miałem stłuczkę, nawet wrzucałem filmik z kamery. Ubezpieczyciel się uparł żeby go naprawiać, więc naprawili karoserię i tak dalej. Ale po odebraniu zaczęła się jebać elektronika, jakieś sensory okazały się uszkodzone. Więc tym razem zamiast naprawy stwierdzili szkoda całkowita i nara. 

Opublikowano

U nas by to ogarnęli :Coolface:

Ceny macie niższe, bo kiedyś przeglądałem z ciekawości. Taniej i lepiej wyposażone, nawet doliczając tax.

Fordy dalej w USA macie na benzynie, u nas już chyba nie ma normalnego benzyniaka w salonie. 

Taka mazdę też oglądałam, bo budżet podobny. Narzekają na te nadkole plastikowe, lubi odpadać. 

Opublikowano
16 minutes ago, iluck85 said:

Ceny macie niższe, bo kiedyś przeglądałem z ciekawości. Taniej i lepiej wyposażone, nawet doliczając tax.

Fordy dalej w USA macie na benzynie, u nas już chyba nie ma normalnego benzyniaka w salonie. 

Taka mazdę też oglądałam, bo budżet podobny. Narzekają na te nadkole plastikowe, lubi odpadać. 

6 lat gwarancji na to, więc zacznę się martwić za 6 lat lol

Opublikowano

No Ty nie masz problemu, ja napisałem tylko na co narzekali posiadacze u nas. 
Ty przy nówce masz jaja wywalone. 
27 to finalna cena z taxem?

Opublikowano
12 minutes ago, iluck85 said:

No Ty nie masz problemu, ja napisałem tylko na co narzekali posiadacze u nas. 
Ty przy nówce masz jaja wywalone. 
27 to finalna cena z taxem?

Tak, finalna cena ze wszystkimi opłatami rejestracyjnymi, taxem itp

Opublikowano
3 minutes ago, iluck85 said:

U nas taka z 2024 w salonie to 156k. 

50k więcej. D R A M A T 

No właśnie widziałem. Chore te ceny. 40 tysi to kosztuje CX70 hybryda plug in z silnikiem V6

Opublikowano

U nas CX60 albo CX80, ale to już ponad 200. CX60 to coś koło 220k, a 80 to już poziom 280k.

No US zupełnie inny rynek, odbiorcy.  

A Civix gdzie miałeś robioną? Sprawdzałeś to? Japonia czy Turcja? Podejrzewam że Japonia :) 

Opublikowano
5 minutes ago, iluck85 said:

U nas CX60 albo CX80, ale to już ponad 200. CX60 to coś koło 220k, a 80 to już poziom 280k.

No US zupełnie inny rynek, odbiorcy.  

A Civix gdzie miałeś robioną? Sprawdzałeś to? Japonia czy Turcja? Podejrzewam że Japonia :) 

Nie sprawdzałem. Szkoda mi tego Civica, dobre auto. No ale teraz chciałem spróbować czegoś innego

Opublikowano

Nie słyszałem o problemie z odpadającymi nadkolami w CX-30, internet też o tym milczy.

Nie sprawdzałem. Szkoda mi tego Civica, dobre auto. No ale teraz chciałem spróbować czegoś innego

Mazda ma na pewno przyjemniejszy i lepiej wykonany środek, no i ludzie chwalą wyciszenie, a to w przypadku Mazdy zawsze było pietą achillesową. Jak jeździłem zastępczą nową trójką to wyciszenie było super jak na ten segment.
Opublikowano
5 minut temu, Santi napisał(a):

Nie słyszałem o problemie z odpadającymi nadkolami w CX-30, internet też o tym milczy.
Mazda ma na pewno przyjemniejszy i lepiej wykonany środek, no i ludzie chwalą wyciszenie, a to w przypadku Mazdy zawsze było pietą achillesową. Jak jeździłem zastępczą nową trójką to wyciszenie było super jak na ten segment.

Tfu, nie nadkole, tylko ta nakładka co jest nad kołem- na zderzaku. Na to narzekali często na necie. Czytałem, bo miałem na oku Mazde przez jakiś czas. Kolega jest fanem, śmiga teraz 3 III gen. Poprzednią puścił bratu. Ruda lubi te auta, bo w każdym miał.