AdiCarrion 131 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego 7 minut temu, ginn napisał(a): Odebrany kilka dni temu. Wygląda wspaniale i jest cholernie wygodny. Coś czym jednak nie chciałbym się chwalić to silnik od kosiarki (1.2 PT 130KM), który paradoksalnie jest całkiem ekonomiczny i daje stosunkowo duży komfort przy poruszaniu się w różnych warunkach. Wersja bardzo tłusta włącznie z masażami na fotelach (które robią niezłą robotę na trasach). Komiczne wydaje się proponowanie wersji GT z tak małym silnikiem - Stellantis powinien rozważyć zmianę nazewnictwa wersji wyposażenia. No i jedna rzecz, której absolutnie nie potrafię zrozumieć - brak auto hold. Wielki karny kutas dla francuzów. Długo biłem się z myślami w jaką formę finansowania uderzyć z uwagi na to, że najlepszy pojazd jaki można mieć (służbowy) trzeba było oddać. Finalnie stanęło na wynajmie w Arvalu. Głównie dlatego, że rata była cholernie kusząca - 1549 netto przy 36 miesiącach i przebiegu rocznym 25 000 km. Dawaj foty środka Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Igor67 158 Opublikowano 27 lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 lutego Pierwsze tankowanie. Odebrana w zeszłym tygodniu i od razu poszła na folię więc nie miałem za dużo czasu, żeby się nacieszyć, aczkolwiek jechałem kawałek autostradą i miałem banana na twarzy przez całą podróż (tym bardziej w porównaniu do poprzedniego, Skoda Kamiq 115km) 9 3 Cytuj
Mustang 1 805 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Gratki, również bardzo kusił mnie ten nowy Leon, niestety miałem tylko 1.5 jako opcję. Super silnik i piękny kolor. Cytuj
mozi 2 007 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 1 godzinę temu, Igor67 napisał(a): Pierwsze tankowanie. Odebrana w zeszłym tygodniu i od razu poszła na folię więc nie miałem za dużo czasu, żeby się nacieszyć, aczkolwiek jechałem kawałek autostradą i miałem banana na twarzy przez całą podróż (tym bardziej w porównaniu do poprzedniego, Skoda Kamiq 115km) Napisz coś więcej - ile dałeś jaka wersja itd. I napisz ile dałeś za oklejenie Cytuj
Mustang 1 805 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Wersja musi być VZ 2.0 333 DSG AWD z tym poczwórnym wydechem, inne mają atrapy. Cytuj
Igor67 158 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 199k (konfiguracja na 240k, wyprzedaż rocznika, udało się jeszcze urwać 13k od pierwszej oferty). Z pakietów: audio Sennheiser, szklany dach, matrixy, adaptacyjny tempomat, travel assist, asystenci parkowania. Oklejenie w mojej okolicy wyszło 9k, folia PPF matowa. W Krakowie oferty zaczynały się od 15k netto za PPF przezroczysty, w salonie 20k brutto. 2 godziny temu, Mustang napisał(a): Wersja musi być VZ 2.0 333 DSG AWD z tym poczwórnym wydechem, inne mają atrapy. Tak, dokładnie. Wczesny prezent na 30 urodziny Spoiler Więcej zdjęć wrzucę w przyszłym tygodniu jak już odbiorę. 4 Cytuj
MaZZeo 14 516 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca @ginn czy to jest wersja 1.2 mild hybrid czy zwykly 1.2? Jesli to pierwsze to masz 136 km Cytuj
MaZZeo 14 516 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Czyli to co w moim 308 nie wiem jak ciężki jest 408, ale do kompakta ten silnik pasuje idealnie Cytuj
Mustang 1 805 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Z tego co patrzę, 408 waży około 140 kilo więcej niż 308, podobnie jak 308 kombi. Z kolei 3008 to 200 kilo więcej, w nim testowałem tę wersję 1.2 136 i sprawiała wrażenie nadal ok do normalnej jazdy, ale już nieco na styk, w 308 musi być bardzo spoko. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Homelander 2 642 Opublikowano 4 marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 marca (edytowane) Miałem wymieniać za 2-3 lata, a się okazało, że Honda poszła do kasacji i musiałem już. Wybrałem auto, którego się nie spodziewałem wybrać. Nie stać mnie było na to co chciałem, a i nie bez znaczenia było to, że dostałem finansowanie 3.9%. Oto i ona, Mazda CX30. Absolutnie podstawowy model. Silnik 2.5 191KM, nówka, rocznik 2025, cena 27.100$ Edytowane 4 marca przez Homelander 8 2 Cytuj
gtfan 3 457 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca @Homelander co się stało z Hondą? bo auto o ile dobrze pamiętam nie było stare więc raczej nie kwestia wieku Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 2 hours ago, gtfan said: @Homelander co się stało z Hondą? bo auto o ile dobrze pamiętam nie było stare więc raczej nie kwestia wieku Kilka miesięcy temu miałem stłuczkę, nawet wrzucałem filmik z kamery. Ubezpieczyciel się uparł żeby go naprawiać, więc naprawili karoserię i tak dalej. Ale po odebraniu zaczęła się jebać elektronika, jakieś sensory okazały się uszkodzone. Więc tym razem zamiast naprawy stwierdzili szkoda całkowita i nara. Cytuj
Sedrak 914 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca I nagle cyk auto Ojczyznosława w Polsce na OtoMoto jako igła z USA Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 3 minutes ago, Sedrak said: I nagle cyk auto Ojczyznosława w Polsce na OtoMoto jako igła z USA Focie porobione, może @iluck85 się skusi, chciał Civica X gen Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca U nas by to ogarnęli Ceny macie niższe, bo kiedyś przeglądałem z ciekawości. Taniej i lepiej wyposażone, nawet doliczając tax. Fordy dalej w USA macie na benzynie, u nas już chyba nie ma normalnego benzyniaka w salonie. Taka mazdę też oglądałam, bo budżet podobny. Narzekają na te nadkole plastikowe, lubi odpadać. Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 16 minutes ago, iluck85 said: U nas by to ogarnęli Ceny macie niższe, bo kiedyś przeglądałem z ciekawości. Taniej i lepiej wyposażone, nawet doliczając tax. Fordy dalej w USA macie na benzynie, u nas już chyba nie ma normalnego benzyniaka w salonie. Taka mazdę też oglądałam, bo budżet podobny. Narzekają na te nadkole plastikowe, lubi odpadać. 6 lat gwarancji na to, więc zacznę się martwić za 6 lat lol Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca No Ty nie masz problemu, ja napisałem tylko na co narzekali posiadacze u nas. Ty przy nówce masz jaja wywalone. 27 to finalna cena z taxem? Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 12 minutes ago, iluck85 said: No Ty nie masz problemu, ja napisałem tylko na co narzekali posiadacze u nas. Ty przy nówce masz jaja wywalone. 27 to finalna cena z taxem? Tak, finalna cena ze wszystkimi opłatami rejestracyjnymi, taxem itp Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca U nas taka z 2024 w salonie to 156k. 50k więcej. D R A M A T Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 3 minutes ago, iluck85 said: U nas taka z 2024 w salonie to 156k. 50k więcej. D R A M A T No właśnie widziałem. Chore te ceny. 40 tysi to kosztuje CX70 hybryda plug in z silnikiem V6 Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca U nas CX60 albo CX80, ale to już ponad 200. CX60 to coś koło 220k, a 80 to już poziom 280k. No US zupełnie inny rynek, odbiorcy. A Civix gdzie miałeś robioną? Sprawdzałeś to? Japonia czy Turcja? Podejrzewam że Japonia Cytuj
Homelander 2 642 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 5 minutes ago, iluck85 said: U nas CX60 albo CX80, ale to już ponad 200. CX60 to coś koło 220k, a 80 to już poziom 280k. No US zupełnie inny rynek, odbiorcy. A Civix gdzie miałeś robioną? Sprawdzałeś to? Japonia czy Turcja? Podejrzewam że Japonia Nie sprawdzałem. Szkoda mi tego Civica, dobre auto. No ale teraz chciałem spróbować czegoś innego Cytuj
Santi 34 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca U nas by to ogarnęli Ceny macie niższe, bo kiedyś przeglądałem z ciekawości. Taniej i lepiej wyposażone, nawet doliczając tax. Fordy dalej w USA macie na benzynie, u nas już chyba nie ma normalnego benzyniaka w salonie. Taka mazdę też oglądałam, bo budżet podobny. Narzekają na te nadkole plastikowe, lubi odpadać. Nie słyszałem o problemie z odpadającymi nadkolami w CX-30, internet też o tym milczy. Nie sprawdzałem. Szkoda mi tego Civica, dobre auto. No ale teraz chciałem spróbować czegoś innegoMazda ma na pewno przyjemniejszy i lepiej wykonany środek, no i ludzie chwalą wyciszenie, a to w przypadku Mazdy zawsze było pietą achillesową. Jak jeździłem zastępczą nową trójką to wyciszenie było super jak na ten segment. Cytuj
iluck85 3 233 Opublikowano 5 marca Opublikowano 5 marca 5 minut temu, Santi napisał(a): Nie słyszałem o problemie z odpadającymi nadkolami w CX-30, internet też o tym milczy. Mazda ma na pewno przyjemniejszy i lepiej wykonany środek, no i ludzie chwalą wyciszenie, a to w przypadku Mazdy zawsze było pietą achillesową. Jak jeździłem zastępczą nową trójką to wyciszenie było super jak na ten segment. Tfu, nie nadkole, tylko ta nakładka co jest nad kołem- na zderzaku. Na to narzekali często na necie. Czytałem, bo miałem na oku Mazde przez jakiś czas. Kolega jest fanem, śmiga teraz 3 III gen. Poprzednią puścił bratu. Ruda lubi te auta, bo w każdym miał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi