Skocz do zawartości

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

Opublikowano

O ten element chodzi. Zatrzaski puszczają i nie trzyma się to. 
Ta Mazda stoi mniej więcej na podobnym pułapie cenowym co Civic w roczniku 2019/20 więc też ją oglądałem. Wygodniejsza do wsiadania. 

IMG_5053.jpeg

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 641,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano
Just now, iluck85 said:

O ten element chodzi. Zatrzaski puszczają i nie trzyma się to. 
Ta Mazda stoi mniej więcej na podobnym pułapie cenowym co Civic w roczniku 2019/20 więc też ją oglądałem. Wygodniejsza do wsiadania. 

IMG_5053.jpeg

Civic jest większy w środku. Więcej miejsca z przodu, więcej z tyłu. Wygodniejsze ma też siedzenia, przynajmniej na moje duże dupsko. Mazda na pewno lepiej wykonana i lepiej wyposażona w podstawowej wersji. No i sporo szybsza. Civic miał 158KM, Mazda ma 191

Opublikowano

W Civic x narzekają na słabą antykorozje spodu, zalecają się tym zająć. W tych nowych modelach, to już po opuszczeniu salony zalecają zabezpieczyć, bo oszczędzają ile się da. Nie wiem jak wersje z US. U nas sól robi swoje i po zimie warto zajrzeć. 

Ja mazde odpuściłem i zostaje wierny Hondzie :) 

Opublikowano

Ja chciałem, ale w Mazdzie zrobili mi 3.9% finansowania, w Hondzie 12. Za duża różnica. A ta CX30 podoba mi się, chociaz z reguły nie lubię SUVów

Opublikowano

Ładna ta mazda. Ładna bryła i przód. Ale to zabudowywanie plastikami słabo wygląda. Babka w pracy ma taką i widać że jak się nie dba regularnie o te osłony to szybko tracą na wyglądzie. Do tego jeszcze ta mazda ma jakieś dziwne pasowania przedniego słupka szyby z maską. Tak jakby ktoś odgiął blache i tak zostawił. Poza tym autko mega. 

Opublikowano

2.5 świetny silnik, znajomy ma w 6 i bardzo fajnie to jedzie, jeszcze po programie z wolnossącego 2.5 wychodzi prawie 300nm momentu :obama:

Opublikowano

Do tego problem z tankowaniem do pełna i coś z hamulcami. Była akcja serwisowa na to. 

No Mazdy ładne. 

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

Ta nowa 6 jak wygląda kosmicznie, piękny sedan :obama: Mi się podoba CX-5, fajny klasyczny suv.

Opublikowano
W Polsce niestety był problem z kradzieżami, szczególnie w Warszawie. 

No był, bezkluczykowy dostęp do auta i popyt na części (wschód) zrobił swoje. Mazda zaczęła dawać drugi niezależny immobilizer, do tego policja rozbiła największą stołeczną grupę co kradła auta i na razie jest w miarę spokój, pewnie jakieś kradzieże się zdarzają jak wszystkich marek. Jakiś użytkownik forum Mazdy 6 kiedyś pisał, że mu ukradli nową szóstkę i po paru godzinach ją odnaleźli w „dziupli” cała rozebraną, no nie był zadowolony.
Do tego problem z tankowaniem do pełna i coś z hamulcami. Była akcja serwisowa na to. 
No Mazdy ładne. 

Ja tankuje do pełna, wymieniam hamulce co parę lat i jakoś jeżdżę bezawaryjnie trójką od 9 lat. Można żyć problemami z internetu, a można kupić i cieszyć się autem [emoji846] Aha i jeszcze nie rdzewieje jak coś, w tym Meksyku to potrafią w auta [emoji3]
Opublikowano
6 minut temu, Santi napisał(a):

No był, bezkluczykowy dostęp do auta i popyt na części (wschód) zrobił swoje. Mazda zaczęła dawać drugi niezależny immobilizer, do tego policja rozbiła największą stołeczną grupę co kradła auta i na razie jest w miarę spokój, pewnie jakieś kradzieże się zdarzają jak wszystkich marek. Jakiś użytkownik forum Mazdy 6 kiedyś pisał, że mu ukradli nową szóstkę i po paru godzinach ją odnaleźli w „dziupli” cała rozebraną, no nie był zadowolony.
Ja tankuje do pełna, wymieniam hamulce co parę lat i jakoś jeżdżę bezawaryjnie trójką od 9 lat. Można żyć problemami z internetu, a można kupić i cieszyć się autem emoji846.png Aha i jeszcze nie rdzewieje jak coś, w tym Meksyku to potrafią w auta emoji3.png

https://dailydriver.pl/nowosci/wydarzenia/mazdy-cx-30-lepiej-nie-tankowac-do-pelna-jest-problem/

Pewnie auto z 2025 tego nie ma, ale wspomniałem tylko. 

A jak nie masz rdzy, to tylko się cieszyć :)

Opublikowano
18 minutes ago, krupek said:

Ta nowa 6 jak wygląda kosmicznie, piękny sedan :obama: Mi się podoba CX-5, fajny klasyczny suv.

A jak Focus?

Opublikowano

https://dailydriver.pl/nowosci/wydarzenia/mazdy-cx-30-lepiej-nie-tankowac-do-pelna-jest-problem/

Pewnie auto z 2025 tego nie ma, ale wspomniałem tylko. 
A jak nie masz rdzy, to tylko się cieszyć [emoji4]

Myślę, że już żadne auto tego problemu nie ma, przy takich akcjach wzywają właścicieli na wizytę serwisową do ASO. Ja wybrałem Mazdę ze względu na silnik, wrażenia z jazdy no i wygląd oczywiście [emoji846] Chciałem kupić Hyundaia i30 albo Kia Ceed, ale jakoś po jazdach próbnych w tych autach i po przetestowaniu Mazdy entuzjazm do Koreańczyków mi mocno opadł.
Odniosę się jeszcze do rdzy, Mazda zrobiła progres w tym temacie, od trzeciej generacji trójki i szóstki, wcześniejsze modele mocno na to cierpiały, szczególnie pierwsze generacje tych samochodów, opinia ta niestety się cały czas ciągnie za Mazdą i chyba tak będzie zawsze. Oczywiście nie jest idealnie, warto zabezpieczyć samemu podwozie, niektórzy oklejają maskę czy inne elementy folią by odpryski nie uszkodziły lakieru, bo wiadomo jakiej jakości i grubości teraz jest lakier, ale to już problem praktycznie wszystkich aut, także Mazda obecnie nie wyróżnia się na plus czy minus w porównaniu do innych marek w tym temacie.
Opublikowano
24 minuty temu, Mustang napisał(a):

A jak Focus?

Nowa skrzynia i sprzęgło, Ford pokrył 30% naprawy tylko.

Opublikowano

Kompletna awaria manualnej skrzyni biegów przy 110k km to absurd i jak dla mnie powinni poczuć się do winy i pokrycia całości. Tam musiała być jakaś wada fabryczna.

Opublikowano

Kumplowi też poszło sprzęgło w Focusie. Wystarczyło łożysko wymienić w odp momencie. Cały komplet od razu coś koło 10k płacił. 

Opublikowano

No ja się już raczej z Forda wyleczyłem. Zresztą, ich gama modeli teraz to coraz większa beka. Jedynie Kuga fajna, ale tylko z zewnątrz.

Opublikowano

Koło mojej mamy parkuje no tak piękny czerwony Focus nie wiem czy ST Line czy po prostu ST. Szkoda. 

Opublikowano
23 godziny temu, iluck85 napisał(a):

Tfu, nie nadkole, tylko ta nakładka co jest nad kołem- na zderzaku. Na to narzekali często na necie.

Ja już piąty rok jeżdżę cx30, przebieg ~70 tyś. Z tymi plastikami nic się nie dzieje, a najprawdopodobniej były już ściągane, bo po 2 tygodniach od zakupu miałem strzała w tył.

Civica też oglądałem przed zakupem, mazda zdecydowanie wygrywa jakością wnętrza. W hondzie strasznie słabo wygląda ten ekran, no i brak tam kamer 360. Plus parę innych drobiazgów. Dodatkowo w grę wchodziła tylko wersja sport (z centralnym tłumikiem) a ta ma mniejszy bagażnik.

Pomimo, że auto ładne i na pewno prowadzi się lepiej, to wygrał rozsądek i dopasowanie do potrzeb rodziny, a auto odwdzięcza się niezawodnością i jest na prawdę rewelacyjne.

Opublikowano
35 minut temu, Artur_K napisał(a):

Ja już piąty rok jeżdżę cx30, przebieg ~70 tyś. Z tymi plastikami nic się nie dzieje, a najprawdopodobniej były już ściągane, bo po 2 tygodniach od zakupu miałem strzała w tył.

Civica też oglądałem przed zakupem, mazda zdecydowanie wygrywa jakością wnętrza. W hondzie strasznie słabo wygląda ten ekran, no i brak tam kamer 360. Plus parę innych drobiazgów. Dodatkowo w grę wchodziła tylko wersja sport (z centralnym tłumikiem) a ta ma mniejszy bagażnik.

Pomimo, że auto ładne i na pewno prowadzi się lepiej, to wygrał rozsądek i dopasowanie do potrzeb rodziny, a auto odwdzięcza się niezawodnością i jest na prawdę rewelacyjne.

No to ten sam poziom finansowy, Mazde chyba można ciut młodszą dorwać. 

Ładna ta CX 30 i oglądałem. Mam czas, ale i tak bliżej mi do Hondy. Chociażby że mam dobrego mechanika który ogarnia tylko Hondy. 

Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 21:30, Homelander napisał(a):

Miałem wymieniać za 2-3 lata, a się okazało, że Honda poszła do kasacji i musiałem już. Wybrałem auto, którego się nie spodziewałem wybrać. Nie stać mnie było na to co chciałem, a i nie bez znaczenia było to, że dostałem finansowanie 3.9%. Oto i ona, Mazda CX30. Absolutnie podstawowy model. Silnik 2.5 191KM, nówka, rocznik 2025, cena 27.100$

Ta cena to już z lokalnym taxem? Rabat jakiś dali?

Opublikowano
8 minutes ago, MaZZeo said:

Ta cena to już z lokalnym taxem? Rabat jakiś dali?

Tak, z taxem. Rabatów tutaj nie dają, ale można wyrwać dodatki. Dostałem na rok myjnię, na 3 lata darmowe wymiany oleju i opon, 6letnią pełną gwarancję, jedną bezpłatną wymianę hamulców z przodu i z tyłu. W sumie chyba lepiej, bo na racie ten rabat mało odczuwalny, a za te "pierdoły można sporo wywalić. A tak jest spokój na jakiś czas

Opublikowano
On 3/3/2025 at 1:43 PM, MaZZeo said:

@ginn czy to jest wersja 1.2 mild hybrid czy zwykly 1.2? Jesli to pierwsze to masz 136 km

A nawet 145 od teraz. Stellantis właśnie zmienia metodę liczenia, wcześniej z jakiegoś powodu podawali maksymalną moc silnika spalinowego, zamiast całego układu, czym strzelali sobie w stopę wobec konkurencji generalnie podającej moc całościową.