QBH 246 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 wczoraj mialem kupic biemdabliu z silnikiem 1.8is (e36). jak na 140KM to szału nie robi, wrecz kiepściutko to wyglada (z kazda honda o podobnej mocy nie ma szans). Cytuj Odnośnik do komentarza
Alec 2 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 wczoraj mialem kupic biemdabliu z silnikiem 1.8is (e36). jak na 140KM to szału nie robi, wrecz kiepściutko to wyglada (z kazda honda o podobnej mocy nie ma szans). ciezki kloc i dlatego nie ma czym jechac nie kupuj BMki (no chyba ze ci sie tak bardzo podoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 wczoraj mialem kupic biemdabliu z silnikiem 1.8is (e36). jak na 140KM to szału nie robi, wrecz kiepściutko to wyglada (z kazda honda o podobnej mocy nie ma szans). a ile wazy E36 a ile honda 8) no własnie roznica na poziomie 300 kg to bardzo duzo trza bylo kupic E30 waży 1090 kg Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 prelude np. wcale lekka nie jest. a samochodu oczywiscie nie kupilem, obejrzalem bo znajomy polecił, ale tak jak myslalem - dno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alec 2 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 bylo kupic E30 waży 1090 kg o kur. tak duzo !!! a ja myslalem ze max 1050 a tu zonk tone sto ile to ma do 100km/h ?? 9sek. ? 9.5? Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 ile to ma do 100km/h ?? 9sek. ? 9.5? zalezy jaki motor. no wiec tak (dane z książki BMW): 316i - 12,1s 318i - 10,8s 318is - 9,9s 320i - 10,2s 320is - nie mam danych 325i - 8,3s ofkors wszytko dla modeli E30. niezbyt porażające wyniki ale cóż. ale radość z jazdy jest duża szczególnie jak jest mokro Cytuj Odnośnik do komentarza
Alec 2 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 no wiadomo ze radosci daja sporo a co do osiagow to moj golf wg. ksiazki ma 8.2 ale wiadomo jak to jest z ksiazkami na G-techu robie nawet 7.4 moze jakims cudem zejde na 7.0 w co watpie Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Jak ktos dysponuje jakims smartfonem lub innym PDA ktory ma GPS to wgrajcie sobie program GPS Performance - mozna sobie zmierzyc przejazd na 400 i 800 metrow, przyspieszenia do okreslonych predkosci, czasy okrazen itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Baqś 0 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Nowa zabawka, Imprezka STI 2003 rok, 2.5 305km. Powiem szczerze, że po przesiadce z golfa IV 1.9 TDI 150km to Impreza jest potforem:) wow swietna subarka o ile to twoje zdjecia to opisz jaki jest komfort uzytkowania na codzien Twarde zawieszenie daje odczuc wszystkie dziury, auto sztywne ale to mi odpowiada pomimo naszych dróg, samochodem zrobilem dopiero 1000km i to na terenie krakowa, za tydzien mam wyjazd do warszawy to wtedy bede wiedział wszystko bo zrobie jakies 700km na trasie. Osiągi są bardzo okej do 100km/h potrzeba jej 5sec, a zakręty,które golfem 4 1.9TDI 150km FWD pokonywałem maxymalnie z prędkoscią 80km/h , to impreza 305km AWD bez wiekszego problemu wchodze 120km/h. Spalanie nie jest az tak tragiczne jak myslalem:) Alu 18" ( złote jak widac, bo to podstawa w subaru ) , hamulce brembo , sprzęgło prodrive, większe turbo (mitsu TD 05H181G), większe wtryski ( PE 650 ccm ) kolektor wydechowy GT spec, układ dolotowy perrin, duży przedni intercooler (FMIC) marki turbo XS, BOV turbo XS. Seryjnie bylo 305KM, po kilku dokonanych zmianach moc wzrosła do około 350KM ( nie sprawdzane na hamowni, i nie wbite do dokumentów ) Przebieg 75k km, od pierwszego własciciela, servisowany , kupiony w polskum salonie, a co najwazniejsze od znajomego, i wiem ze autko nigdy nie miało dzwona, wiem ze nie bylo nigdy katowane. Trasa Kraków- Warszawa , Warszawa Kraków zaliczona, musze powiedziec, ze nie spodziewałem sie tego po kubełkach ale są strasznie wygodne w trasie ( az dziw bierze), spalanie nie teges bo wyszło mi 15l ale naprawde się bawiłem po drodze, na obwodnicy kieleckiej udało mi się go rozbujac do 260km/h, jak jest dobra droga to naprawde żadne łuki nie są problemem bo auto trzyma się drogi jak na kleju, ogolnie jestem zadowolony z auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 To nikogo nie zaskoczyłeś absolutnie niczym. Subaru to Subaru i tylko pozazdrościć! Ty masz tam pod maską Boxera? Bo kurna ja nigdy nie wiem, widze starsze Subarki to każda na wolnych jak Boxer i do tego nie mam cienia wątpliwości, ale te nowsze to już nie wiem, niby powoli sobie stukają, ale czy to Boxery są? Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 To nikogo nie zaskoczyłeś absolutnie niczym. Subaru to Subaru i tylko pozazdrościć! Ty masz tam pod maską Boxera? Bo kurna ja nigdy nie wiem, widze starsze Subarki to każda na wolnych jak Boxer i do tego nie mam cienia wątpliwości, ale te nowsze to już nie wiem, niby powoli sobie stukają, ale czy to Boxery są? tak, są to boxery Cytuj Odnośnik do komentarza
Cerb 7 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Trasa Kraków- Warszawa , Warszawa Kraków zaliczona, musze powiedziec, ze nie spodziewałem sie tego po kubełkach ale są strasznie wygodne w trasie ( az dziw bierze), spalanie nie teges bo wyszło mi 15l ale naprawde się bawiłem po drodze, na obwodnicy kieleckiej udało mi się go rozbujac do 260km/h, jak jest dobra droga to naprawde żadne łuki nie są problemem bo auto trzyma się drogi jak na kleju, ogolnie jestem zadowolony z auta. Przy takich zawiechach i mozliwosciach jakie ma Subaru jedyne co moze puscic w zakrecie to opony. A co do spalania to nie jest tak zle, moj Z1000 przy kreceniu pod czerwone "zadowala" sie 12 litrami he he. Ale dzis jak zrobilem traske w tempie emeryckim (100-120) to wypil tylko 5 litrow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Baqś 0 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Boxer Boxer:) Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Czas, żebym ja się pochwalił swoim nowym wozem. BMW E36 Compact 98r. 2.5 l jak sie sprawuje?? mam opcje kupic niemal identyczna, ale sam nie wiem ;/. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alec 2 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 zartujesz Kubaa co nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ładny hatchback. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 zartujesz Kubaa co nie ?? nie ;/ a co Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Mnie osobiście coupe nie pociąga (miałem jedno, ale się spaliło ze wstydu ). Grunt że te BMW ma pożądny motor jak na coupe przystało, reszta to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 BMW w coupe - ch.uj. Sedana zwykłego jak już bierz, taka moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Przecież to nie jest coupe, ludzie. Tu macie E36 w wersji coupe - http://www.ziomal.itl.pl/opisy/uzywane/e36...36_325is_03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 dobra, juz sie odmyslilem. szukam dalej hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alec 2 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 :bow: dobra decyzja polecam CRXa albo Civica chyba ze cos z limo to accord 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 crx'a chcialem (del sol), ale egzemplarze ktore mnie interesuja sa za drogie accorda owszem, chetnie bym przygarnal, oczywiscie tylko w wersji coupe poki co szukam civic'a, najlepiej w coupe, chociaż jak dotad ogladalem same "zabki", wczoraj niemal jedna kupilem, ale rozeszlo sie o 300 zl i nie wzielem (dluga historia, ale trafiłem na wyjątkowego młotka) najbardziej pasuje mi jednak prelude (2.0), niestety mnie nie stac ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
Stoki Chan 1 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Preludy są kapitalne ! Ale na Odyna ... tylko nie 2.0 . Po prostu za słaby jest ten silnik na to auto ... to już lepiej zbieraj kase na 5g qpe z jakimś dobrym silnikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 no na lanie do 2.2 VTi mnie nie stac, chyba, ze dorwalbym z sekwencyjnym gazem, ktorego zwolennikiem nie jestem. 5g odpada. edit: kupilem prelude (w starej budzie jeszcze). jutro odbieram ;o. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi