hooki 194 Opublikowano 8 października 2013 Opublikowano 8 października 2013 nieźle, moc mocą i moment momentem - ważne, że wykres równy. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Sprzedaje Alfe : (((((( Tylko ja przywiazuje sie emocjonalnie do samochodow? Wiem,ze dostalbym wiecej kasy jakbym ja rozkrecil na czesci, no ale nie mam serca... Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Sprzedaje Alfe : (((((( Tylko ja przywiazuje sie emocjonalnie do samochodow? Wiem,ze dostalbym wiecej kasy jakbym ja rozkrecil na czesci, no ale nie mam serca... nie tylko Ty, ja Civica odżałowałem dopiero po 3 tygodniach Cytuj
hooki 194 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 nie tylko Ty, jak odkąd sprzedałem mazdę to co widzę gdzieś mx-6 to mi się oczy szklą - na szczęście nie są popularne Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Okej jezdzilem godzine nowym kandydatem, nie mowie co to jest bo znowu ktos bedzie jeczal, ze wloszka. Za kupnem przemawia cena, 3miesieczna gwarancja i 2.0litrowy silnik ze zmienna faza rozrzadu, benzynowy Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Sprzedaje Alfe : (((((( Tylko ja przywiazuje sie emocjonalnie do samochodow? Wiem,ze dostalbym wiecej kasy jakbym ja rozkrecil na czesci, no ale nie mam serca... Ja tak miałem jak oddawałem mojego Kadetta Cabrio,gdyby nie walnięta elektryka i rdza,która wyszłaby więcej niż jest on wart to bym w życiu go tak nie potraktował Cytuj
hooki 194 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Okej jezdzilem godzine nowym kandydatem, nie mowie co to jest bo znowu ktos bedzie jeczal, ze wloszka. Za kupnem przemawia cena, 3miesieczna gwarancja i 2.0litrowy silnik ze zmienna faza rozrzadu, benzynowy co bierzesz jeszcze pod uwagę i jaka kasa? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 (edytowane) Okej to zdradze tajemnice chodzi o GTV z 2.0TS 150kunia. Nic innego nie biore pod uwage, bo gdyby ta konkretna sztuka nie byla do wziecia za polowe ceny jaka jest warta, to nawet nie myslalbym o sprzedazy 156. Znam jej historie 4,5roku wstecz - jest to sztuka z forum pasjonatow alfy. Cztery lata temu Alfa dostala nowa skore na fotelach, robione bylo to u specjalisty i kosztowalo 4tysiace zlotych. Rok temu wymieniony byl rozrzad, kompletny uklad hamulcowy (nowe tarcze i klocki, regeneracja zaciskow i serwo), wariator, tuleje zawieszenia. Dokupione zostaly 17 calowe felgi "telefony" i 4 nowe opony. Moge ja miec za 5 tysiecy, po znajomosci, poniewaz samochod zostal zostawiony w rozliczeniu, a salony w takim wypadku skupuja je za bezcen. Dodatkowo dostane gwarancje na 3 miesiace i zwolnienie z podatku. Tablic nie musze zmieniac bo ma to samo oznaczenie co moje miasto. Tylko srebrny kolor....no jakoz zdzierze. Najwazniejsze to silnik chodzi idealnie, nic nie tlucze w zawieszeniu no i lakier w IDEALNYM stanie, a na podwoziu ani grama rdzy. HEJTUJCIE Progi w stanie fabrycznym po sciagnieciu oslon Teraz stoi na takich felgach: Jutro mam sie zdecydowac czy kupuje czy nie, jesli nie kupie to zostawiam sobie 156. Edytowane 21 października 2013 przez Pajda Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Za 5 tysiecy bym bral Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Dziekuje Lucjanie za utwierdzanie :* Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Miałem okazję trochę pojeździć tym samochodem i, mimo że nie przepadam za włoskimi furami, uważam, że ta GTV jest paskudna z zewnątrz to w środku ma 'to coś' co sprawia, że świetnie się tym jeździ. Tym bardziej uważam, że powinieneś brać, szczególnie za taką cenę Cytuj
QBH 246 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 (pipi)a, kozacka. Jak nie weźmiesz to ja ją biore : ). Cytuj
wilku00034 11 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Z zewnątrz mi się wcale nie podoba, ale środek daje radę A silnik to ten 2.0 JTS? bo nie ogarniam zbytnio który ma zmienne fazy. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 W tej GTV jest TwinSpark, czyli 2xwiecej swiec, oraz wariator od faz rozrzadu. JTS to nowsze silniki, z wtryskiem bezposrednim. Dalej bije sie z myslami, boje sie, ze dostane wpie.rdol Cytuj
rajnerGT 159 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Aktualnie moje E30 wygląda tak: W kwietniu dla przypomnienia wyglądało tak: Ładniejsze fele i niższe zawieszenie dużo dały. Trochę się namęczyłem z wymianą zawiechy, ale ta satysfakcja, że wszystko się robi samemu jest ogromna. Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia ale niestety prace nad autem idą wolniej niż zakładałem, wszystko przez inne wydatki. Na wiosnę/lato powinien być pełny m-tech II 7 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Auto super, ale stickerbomb luks lajk szyt Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Miałem kiedyś E30, został mi tylko sentyment, łap plusa P.S. Z progami jest coś nie tak Cytuj
hooki 194 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 Pajda bierz ją - a sprzedaj Kanabisowi 156 Środek ekstra a i z zewnątrz to auto wygląda wyśmienicie, gdyby była czerwona Jedyne co to silnik nie taki bo były ze dwa fajniejsze w nich... no ale jak jest okazja! 1 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 21 października 2013 Opublikowano 21 października 2013 (edytowane) Tak, wiem 3.0(w cabrio 3.2) V6 - cudo, nawet wizualnie silnik wyglada oblednie (chromowane kolektory). 2.0TB nie wspominam milo, mialem okazje jezdzic pozyczona 166 z tym sercem, spalanie 20l/100 w miescie zabiloby mnie . Co do koloru to swietnie wyglada miedziany lakier, malo ich na allegro, ale to jeden z fajniejszych kolorkow. Kluby i forum danej marki to cos cudownego, udalo mi sie znalezc wszystkich wlasciceli. Brakowalo mi przyczyny malowania dachu i maski (sarna). Jeszcze tylko kolega ma sie nia przejechac bo kilka lat taka smigal. Filmik prezentujacy mikro kanape z tylu, mikro oslone sloneczna i mega mikro bagaznik rodem z smarta https://www.youtube.com/watch?v=Dckoc1OeQUk&feature=youtube_gdata_player Edytowane 21 października 2013 przez Pajda Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. POSNANIAK 50 Opublikowano 21 października 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 października 2013 sezon juz się powoli kończy i czeka miejsce na zimę przygotowane w garazu. ostatnie zdjęcia w tym roku. pozniej pięć miesiecy postoju. 14 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 Widzialem widzialem hooki Narzeczonej tez wlaczylem. A więc - KUPIŁEM Jezu jak to chodzi, co do dzwieku nie mam zastrzezen, myslalem,ze bedzie chodzic jak zwykle 2.0,jednak mruczy ladniej Jak ochlone to napisze szczegoly Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 22 października 2013 Opublikowano 22 października 2013 (edytowane) RajngerGT, zaloz gwint czym predzej, bo auto strasznie stoi i oszpeca to bunie. Jest taka ladna,a brakuje tylko gwintu. Posnaniak, piekna masz ta Prelude. Ten ICek mnie urzeka Edytowane 22 października 2013 przez Infidel Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 Dobra zdjec nie daje bo jeszcze nic sie nie zmienilo w GTV, oprocz solidnego mycia i woskowania. Kurcze,niezla akcja z tym samochodem, udalo mi sie odzyskac pelna historie samochodu, z racji tego,ze we Wloszech i w Polsce (pierwsza wlascicielka) serwisowaly Alfe w ASO. Na zegarze jest okolo 213tysiecy przebiegu, jednak silnik ma o 40tys mniej, poniewaz byl wymieniany. Pani we Wloszech nie dostrzegla w pore usterki wariatora i zadecydowano na wymiane silnika. Jak dla mnie to super info Okej teraz info co i kiedy bylo zrobione, info tylko z Polski bo nie bede rozpisywal (pipi)ek z ASO. 4 lata temu: Nowe obszycie foteli, skora dedykowana do foteli samochodowych. Robila to wlascicielka, poniewaz na codzien sie tym zajmuje. 3 lata temu: Malowany dach oraz kawalek zderzaka, wymiana przedniej szyby w wyniku zderzenia samochodu z sarna( to jedyna przygoda) 2 lata temu: Wymiana elementow zawieszenia ( nie bede pisal ile silentblockow jest z tylu bo to az niemozliwe,gdzie to upchali:)) Wymiana kompletnego sprzegla Wymiana rozrzadu i wariatora Wymiana ukladu wydechowego Obszycie mieszka i galki skóra Standardowa wymiana plynow Malowana srodkowa konsola (standardowo byla gumowana, latwo sie rysowala) Nowe felgi i opony 1Rok temu i do teraz: Wymiana paska rozrzadu (z racji tego,ze od wymiany rozrzadu nie przejechala 15kkm) Wymiana plynow - olej silnikowy, olej w skrzyni, plyn od wspomagania, plyn chlodnicy Wymiana serwo,przewodow hamulcowych, nowe klocki, tarcze, regeneracja zaciskow, nowy plyn. Nowe opony Nowe felgi 17cali Przed sama sprzedaza doszedl nowy akumulator Boscha Do zdrobienia: Jedna rolka od osprzetu silnika zaczela szumiec (60zl) Trzeba kupic nowe silowniki od maski, bo pokrywa jest dosyc ciezka i powoli opada (160zlotych komplet) Trzeba sprawdzic i ewentualnie poprawic konserwacje podwozia, poki co 0 rdzy i niech tak zostanie. Antena od radia sie nie rozkłada, albo odlaczyl sie kabelek, albo zatarla sie od wody. Chce ladnie wymyc komore silnika i pomalowac pokrywe zaworów lakierem jakie daje m.in honda (taki czerwony,szorstki) Hamulce nie sa agresywne tak jak powinny, trzeba sprawdzic, bo pompa okazala sie dobra. Juz zrobilem: 200km przejechanych, banan na twarzy pojawia sie caly czas. Dolalem plynu do spryskiwaczy i wymienilem wycieraczki <mechanik> Zalozylem nowe glosniki i radio Zamontowalem CB i ladnie pochowalem kabelki Wrazenia z jazdy lepsze niz sie spodziewalem. Ostatnio jezdzilem samymi dieslami, juz zapomnialem jak silnik moze fajnie mruczec Oczywiscie dopiero przypadkiem dowiedzialem,sie gdzie makaroniarze pochowali przyciski m.in od bagaznika ( w schowku). Akumulator odnalazl sie zabudowany miedzy bagaznikiem,a tylna kanapą. Juz 3 razy mialem sytuacje,ze na parkingu/stacji ktos podszedl i ogladal samochod,wszyscy to panowie w srednim wieku. Mlodziez teraz jara sie inna generacja pojazdow Moj znajomy mechanik, ktory pracowal w ASO Fiata i zna jak nikt silniki TS i JTD, w poniedzialek zabiera ja do siebie na dopieszczenie i ostateczne sprawdzenie. Poza tym mam jeszcze 3 miesiace gwarancji od salonu <ok> Mowta co chceta, oplacalo sie jak sam sku.rwysyn 2 Cytuj
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 Posnaniak, piekna masz ta Prelude. Ten ICek mnie urzeka dzięki za uznanie. Wyeksponowany front IC to pomysł mojej kobiety. Stronę wcześniej masz wykres o który wcześniej pytałeś. Szkoda że w momencie kiedy udało się wreszcie zrealizowac plany które mieliśmy na ten rok trzeba złom odstawić do garażu na zimę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi