Skocz do zawartości

Motory i motóry

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Leśniczy tak robią u nas, bo ich w(pipi)iają typy na crossach quadach. Rozjeżdżają drogi gruntowe na kruszywowej podbudowie, ale z drugiej strony, las jest od tego, żeby się wyszaleć.

Opublikowano

Wsk po tuningu: wał z korbowodem od yz 250, gaźnik PWK Keihin 38mm, membrana i króciec Rotax 34mm, CDI + Top Performance ustawione na 3,2mm przed GMP, tłok z Kawasaki KDX 200, dyfuzor 8k + LeoVince

Tak ciezko zreanimowac polska motoryzacje? Blok odlany z przetopionych aluminiowych odpadów, trochę gratów z importu, rama spawana w garażu. Zamiast tworzyc potwory w stylu nowej syrenki/warszawy mogliby pojsc sladem tego chlopaka.

• Plusik 2
Opublikowano

Wsk :) super sprawa, za(pipi)iscie to zrobil i w terenie radzi sobie elegancko. Ja ostatnio wską jezdziłem w podstawowce. Ze wszystkich starszych moto z ktorymi mialem doczynienia wska jezdzilo sie najprzyjemniej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Leśniczy tak robią u nas, bo ich w(pipi)iają typy na crossach quadach. Rozjeżdżają drogi gruntowe na kruszywowej podbudowie, ale z drugiej strony, las jest od tego, żeby się wyszaleć.

Nie bardzo, hałas jest na tyle duży ze zwierzęta dostają paniki

Edytowane przez Grzegorzo
Opublikowano

ja sam nie wiem. przypomina mi to dyskusję o szybkiej jeździe autem. jak masz auto 400 kucy to gdzie masz jeździć? masz jakiś tor w Polsce dla takich aut? (pominę z grzeczności tor Kielce gdzie możesz max 206 poczochrać, wszystko co większe to mało miejsca już) 

podobnie jest z quadami - mało miejsc, mało torów, a jak są to kosztuje sporo kasy. tak to wygląda przynanjmniej na południu Polski

choć co do zasady też uważam, że rozjeżdżanie lasów to średni pomysł i powinny być te zakazy respektowane. pytanie, co w zamian. 

Opublikowano (edytowane)

A co tam! Tez się pochwale swoja cebula! :)

04072010005.jpg

Zdjęcie jak kupowałem. Oczywiście owiewka już zdjęta.

Czekam na wiosnę, bo w tym sezonie mam zamiar ostro ja przegonić.  :ohboy:

Edytowane przez Maciejjy
  • Plusik 5
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna z bardziej udanych Hónd, ale w sumie od tego producenta chyba ciężko znaleźć nieudane modele. Jak to cerb kiedyś napisał " muł roboczy" czyli wierny, pancerny i wszędzie dojeżdzający :) Podoba mi się, tylko przerób kominy.

Skoro już tu jestem, a potraficie spuszczać się godzinami nad butami w dziale modowym, to....

...które malowanie? Cena i stan zblizone, a miejscowosc ta sama:)

2l9ib1i.jpg

1iy8f9.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Zdecydowanie biel ze srebrem. W ogóle, fajnie prezentuje się ta Aprilka. Miałem przez jakiś czas mocne parcie na motocykle i właśnie wtedy Aprilia mocno mi mieszała w sercu.

Opublikowano

A co tam! Tez się pochwale swoja cebula! :

Zdjęcie jak kupowałem. Oczywiście owiewka już zdjęta.

Czekam na wiosnę, bo w tym sezonie mam zamiar ostro ja przegonić. :ohboy:

Panie, ile za to cudo?

Pajda, będę nonkonformista i głosuje na nr 1 :P

• Plusik 1
Opublikowano

Pojawily się jeszcze 2 kandydatki:

Wlasciciel wspomina, ze do poprawek lakierniczych czacha i lewa owiewka. Poza tym motocykl juz byl kiedys malowany

nffo2h.jpg

A ta jest niedaleko mojego domu:

zksrd3.jpg

Tak, wiem, ze wazniejszy jest stan techniczny, ale malowanie tez ma dla mnie znaczenie. Tym bardziej, ze to moze byc ostatni scig w mojej karierze <małżeństwo>